Vergi ve Güncel Haber Portalı

2017 Trafik Ceza Miktarları Netleşti ?

2017 Trafik Ceza Miktarları Netleşti ?

2017 Trafik Ceza Miktarları 11 Kasım 2016 tvergi cezası, özel-usulsuzluk-cezasi-oranlariarihli resmi gazetede yayınlanan, 474 sayılı VUK tebliği ile ,2017 yılında uygulanacak olan  yeniden değerleme ranı belli oldu. Ekim ayının enflasyon rakamları açıklandıktan sonra TÜİK tarafından tespit edilen yeniden değerleme oranı açıklandı. 2017 vergi ve trafik…. cezaları net miktarları ile belli oldu.

En Düşük En Yüksek Ceza Miktarı Ne Kadar Oldu?

2017 Trafik Ceza Miktarları En düşük ceza miktarı  75 TL oldu. Taşıma sınırı üstünde yolcu alan sürücülere 75 TL ceza Kesilecek. En yüksek ceza ise  14 bin 908 TL oldu.ilk tescili yapılacak araçların tesciline esas teşkil edecek işlemleri elektronik ortamda bilgi paylaşımı yoluyla yapmak üzere, elektronik ortamda oluşturduğu bir ay süre ile geçerli tescile ilişkin geçici belgeyi basmak ve araç sahibine vermek üzere yetkilendirilen gerçek veya özel hukuk tüzel kişilerinin belirlenen usül ve esaslara aykırı hareket edenlere 14 bin 908 TL ceza kesilecek. Plaka basma yetkisi olmadığı halde plaka basanlara onbin üçyüzseksenüç (10383) TL

Park Cezası Ne Kadar Oldu ?

2017 Trafik Ceza Miktarları 2017 Yılında park ceza miktarı 95 TL oldu. Araç ruhsatını yayında bulundurmamak. Araçlarda bulundurulması gereken plaka, ışık,sembol gibi mecburi ayırım işaretlerini bulundurmamak. park fren dönüş lambalarının bozuk veya hiç olmaması. Araçlarda izin almaksızın yazı, reklam bulundurulmaması. Araç üzerinde yapılan teknik değişiklikleri 30 gün içinde ilgili trafik tescil kuruluşuna bildirmemek. Trafik işaretlerine uymamak. Trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek. Sağa,sola dönüşlerde dönüş kurallarına uymamak. Gibi trafik kural ihlallerinde 95 TL  trafik cezası kesilecek.

Kırmızı ışık kuralına uymayanlara 2017 yılında Ne Kadar Ceza Kesilecek ?

2017 Trafik Ceza Miktarları Kırmızı ışık kuralına uymayanlara  2017 yılında 206 TL Trafik cezası kesilecek. Yaya veya okul geçitlerinde durmamak yavaşlamamak. Yönetmelikte belirlenen hız sınırlarını % 10’dan % 30’a (otuz dahil) kadar aşmak. Tescili zorunlu olan aracı tescil ettirmeden karayolunda kullanmak. Resmi olmayan araçların tescil plakalarının, devlet malı araçlara ait plaka renginde olması. Araç kullanırken sürücü belgesini yanında bulundurmamak ve yetkililerin her isteyişinde göstermemek. Hayvanlarını veya hayvan sürülerini gidiş yönüne göre yolun en sağından ve imkan olduğunda taşıt yolu dışından götürmemek. Kazayı yetkililere bildirmemek, yetkililer gelinceye kadar veya bunların iznini almadan kaza yerinden ayrılmak. Geçmenin yasak olduğu yerlerde önündeki aracı geçmek gibi Trafik cezalarında da 2017 yılında 206 TL trafik cezası kesilecek.

Alkollü Araç Kullananlara Ne Kadar Ceza Kesilecek ?

alkollü olarak kullanan sürücülere birincisinde 876 TL, ikinci tekrarından bindoksansekiz TL , üçüncütekrarında ve devamında binyediyüzaltmışüç TL trafik cezası 2017 yılında  uygulanacak. eroin, kokain, hap gibi uyuşturucu veya uyarıcı maddeler alıp araç kullananlara 4514 TL trafik cezası kesilecek. Alkol veya uyuşturucu kullanıp kullanmadığını tespit eden teknik cihazları kullanmayı  reddeden sürücülere 2507 TL trafik  cezası kesilecek.

2


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.