Vergi ve Güncel Haber Portalı

2020 MTV Kredi Kartına Taksit Yapan Bankalar Hangileri?

2020 MTV Kredi Kartına Taksit Yapan Bankalar Hangileri?

2020 MTV Kredi Kartına Taksit Yapan Bankalar Hangileri? 2 Ocak 2020 Perşembe günü itibariyle 2020 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi 1. Taksit Ödeme Süresi Başladı. 1. Taksit Ödeme süresi 31 Ocak 2020 Cuma günü sona erecektir. Motorlu Taşıtlar Vergisi 1. Taksiti Ödeme şekilleri nelerdir? Hangi Banka kredi kartları ile ödeme yapılır? 2020 Ocak MTV Kredi Kartına nasıl ve kaç taksit yapılır? 2020 Ocak MTV Kredi Kartına Taksit Tüm Bankaların Kampanya Detaylarını yazımızda bulabilirsiniz.

Motorlu Taşıtlar Vergisi Nasıl ve Kaç Taksitte Ödenebilir? Ödeme Zamanları ve Ödeme Seçenekleri Nelerdir?

Motorlu Taşıtlar Vergisi Nasıl ve Kaç Taksitte Ödenebilir? Ödeme Zamanları ve Ödeme Seçenekleri Nelerdir? Motorlu taşıtlar vergisi her yıl 1 Ocak – 31 Ocak ve 1 Temmuz ve 31 Temmuz aylarında olmak üzere iki eşit taksitte ödenir. Takvim yılının ilk altı ayında, taşıtın bünyesinde bir değişiklik olması veya verginin artırılması veya azaltılması halinde ikinci taksit, yeni duruma göre ödenir. Motorlu Taşıtlar Vergisi hesaplama işleminde aracınızın yaşı son derece önem taşımaktadır. Motorlu Taşıtlar Vergisi hesaplanırken aracınızın yaşı, motor hacmi ve cinsi üzerinden hesaplama yapılmaktadır. Buna göre Motorlu Taşıtlar Vergisini ödeme yapabileceğiniz kanallar aşağıdaki gibi olmaktadır.

  • Vergi Dairelerin veznelerinden.
  • Türkiye’de tahsil yetkisi verilmiş tüm vergi daireleri ve Mal Müdürlüklerinin veznelerinden ödenebilir.
  • Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından tahsil yetkisi verilen bankalardan ödeme yapabilirsiniz.
  • Elektronik ortamda Gelir İdaresi Başkanlığının resmi internet sitesi üzerinde bulunan internet vergi dairesinden anlaşmalı bankaların kredi kartıyla ödeyebilirsiniz.

2020 Ocak Araç Bandrolü Hangi Bankaların Kredi Kartlarıyla Ödenebilir?

2020 Ocak Araç Bandrolü Hangi Bankaların Kredi Kartlarıyla Ödenebilir? Genel itibariyle Gelir İdaresi Başkanlığının anlaşmalı olduğu tüm bankaların kredi kartıyla ödeme yapılabilir. Ödeme yapılabilecek kredi kartları aşağıda ki gibidir.

Akbank, 

Akbanka ait,  Axess, Wings, Free, Axess Business, Wings Business, Bank’O Card Axess kredi kartları ve Neo banka kartlarıyla Gib internet vergi Dairesi üzerinden MTV taksitini ödeyebilirsiniz.

Garanti Bankası, 

Garanti Bankasına ait, Tüm Garanti American Express, VISA ve MasterCard, Alternatifbank BONUS, ING BONUS, Şekerbank BONUS, Tekstilbank BONUS, Burgan BONUS kartlarıyla Gib internet vergi Dairesi üzerinden MTV  taksitini ödeyebilirsiniz.

Halk Bank,

Halk banka ait, Tüm Halkbank VISA ve MasterCard kartlarıyla ödeme yapabilirsiniz.

İş Bankası,

İşbankasına ait,   Tüm İş Bankası VISA ve MasterCard  kartlarıyla ödeme yapabilirsiniz.

Yapı Kredi Bankası,

Yapı Kredi Bankasına ait Tüm Yapı Kredi VISA ve Mastercard ve Albaraka Worldcard, Anadolubank Worldcard kartlarıyla ödeme yapabilirsiniz.

HSBC Bank,

HSBC Banka ait, Tüm HSBC VISA ve MasterCard  kartlarıyla ödeme yapabilirsiniz.

Finans Bank,

Finans Banka ait, Tüm FİNANSBANK VISA ve MasterCard  kartlarıyla ödeme yapabilirsiniz.

Türkiye Ekonomi Bankası (TEB),

Türkiye Ekonomi Bankasına ait Tüm TEB Bonus ve TEB World Kredi Kartları (VISA ve MASTERCARD),  kartlarıyla ödeme yapabilirsiniz.

Vakıfbank,

Vakıfbanka ait, Tüm Vakıfbank, VISA ve MasterCard Kredi Kartlarıyla  ödeme yapabilirsiniz.

Ziraat Bankası,

Ziraat Bankasına ait, Tüm Ziraat Bankası, VISA ve MasterCard kartlarıyla ödeme yapabilirsiniz.

Deniz Bank,

Denizbanka ait, Tüm Denizbank, VISA ve MasterCard kartlarıyla ödeme yapabilirsiniz.

QNB Finans Katılım Bankası,

QNB Finans Katılım Bankasına ait,  Tüm Türkiye Finans Katılım Bankası kredi kartları ile ödeme yapabilirsiniz.

Aktif Bank,

Aktif Banka ait Tüm  Aktif Bank kredi kartları  ile ödeme yapabilirsiniz.

Araçlarınıza  ait bandrollerine her banka  taksit kampanyası yapar. Taksitler üç beş veya altıda olabilir. Şimdiye kadar açıklayan bankaların kredi kartı kaç taksit yapıyor.

2020 MTV Kredi Kartı Taksit Kampanyaları

Akbank (AXESS)

2020 yılında Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni Axess ile ödeyenler, alt limit olmadan 2 taksit fırsatından yararlanıyor. Kampanyadan Axess, Wings, Free, Bank’O Card Axess, Axess Business, Axess KOBİ ve Wings Business sahipleri faydalanabilir.

Garanti bankası ( BONUS)

Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi gib.gov.tr‘den, Garanti İnternet’ten, Garanti Cep’ten, garanti.com.tr’den, 444 0 333 Alo Garanti’den, şubelerde bulunan online bankacılık kiosklarından ve BonusFlaş’tan yapılan tüm Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerine ücretsiz 2 taksit fırsatı sunulacaktır. Alt limit yok.

Kampanyadan Garanti Bonus’lar, Bonus Flexi, Bonus Genç, Money Bonus, Flexi, Miles&Smiles kredi kartları, American Express Card, Bonus American Express, Bonus Business, Miles&Smiles Business, Miles&Smiles Business American Express, Filo Card, EASY, American Express Business, Burgan Bonus, Şekerbank Bonus, Şeker Bonus ticari kart, ING Bonus, ING  Bonus ticari kart, ABank Bonus, ABank Bonus ticari kart, ICBC Turkey Bonus, ICBC Turkey Bonus ticari kart sahipleri faydalanabilir.

Halkbank (PARAF)

2020 yılında Halkbank İnternet Şubesi’nden ya da gib.gov.tr’ den gerçekleştirilecek MTV ödemeleri 500 TL’ye kadar 3 taksit, 500TL ve üzeri 5 taksit olarak gerçekleşecektir. Parafly ve Bussines kartlar kampanyaya dahildir.

İş Bankası (Maximum)

2020 yılında Maximum Kart’ınızla gib.gov.tr üzerinden yapacağınız 200 TL ve üzeri MTV ödemelerinde 3 taksit, İş Cep uygulaması ve İnternet Şubesi üzerinden yapılacak 200 TL ve üzeri MTV ödemelerinde ise 3 taksit fırsatı verilecektir. Maximum, MercedesCard, Maximiles, İş Bankası Bankamatik Kartı,  Şirket Kredi Kartı, Vadematik Kart kampanyaya dahildir.

Yapı Kredi (Worldcard)

Verginizi Worldcard’ınızla  Yapı Kredi İnternet Şubesi veya Mobil Şube’den ve www.gib.gov.tr’den 3 taksitle ödeyebilirsiniz. 3 taksit motorlu taşıt vergisi ödemeleri için geçerlidir. Ayrıca World kart ile ödenmesi halinde  anlaşma yaptığı bakım onarım yerlerinde indirim hakkı da vermektedir. 

HSBC Bank (Advantage)

31 Ocağ’a kadar gib.gov.tr’den, HSBC Bireysel İnternet Bankacılığı’ndan, HSBC Telefon Bankacılığı 0850 211 0 111’den ya da HSBC Şubeleri’nden Motorlu Taşıtlar Verginizi 3 eşit taksit kampanyası ile ödeyebilirsiniz.

Finans Bank (Cardfinans)

Ocak ayı boyunca CardFinans kredi kartınız ile www.gib.gov.tr,  İnternet/Cep Şubelerinden veya şubelerden yapılacak Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerine 3 taksit fırsatı sunuyor.

Türkiye Ekonomi Bankası (TEB Bonus)

2020 yılında TEB Bonus Card’ınız, TEB Worldcard’ınız ile CEPTETEB İnternet Şubesi, CEPTETEB Mobil Uygulaması veya gib.gov.tr’den yapacağınız MTV ödemelerinize 3 taksit fırsatı Kampanya kapsamında alt limit olmaksızın 3 taksit yapılacaktır. Taksit yapılabilmesi için bireysel müşteriler, ödeme yapmadan önce CEPTETEB Mobil Uygulaması MTV kampanya sayfasından katılım başvurusunu iletmeli ya da bankada kayıtlı cep telefonundan MTV yazıp 4616’ya SMS göndermelidir.

Vakıfbank (Vakıf World)

VakıfBank Worldcard Motorlu Taşıt Vergisi ödemelerinde 2 taksit imkanı! Kampanya 2 – 31 Ocak 2020 tarihleri arasında geçerlidir. Bankanın tüm kredi kartları kampanyaya dahildir.

Ziraat (Ziraat Maximum)

Kampanya kapsamında Ziraat Maximum kartlarla ATM, İnternet Bankacılığı, Mobil Şube ve  www.gib.gov.tr ’den  MTV ödemeleri için 3 taksit yapılacaktır.

DenizBank (Deniz Bonus)

2020 Yılında Tüm Denizbank Bireysel kredi kartları ile Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi www.gib.gov.tr‘ den, 4440800, DenizBank internet şubesi, mobil bankacılık,ATM ve DenizBank şubelerinden yapılan Motorlu Taşıtlar Vergi ödemelerine 3 taksit fırsatı sunulacaktır.

QNB Finans Bankası

2020 yılında MTV ödemesizi, Happy ve Türkiye Finans kredi kartınız ile peşin olarak yapacağınız ödemeleriniz, Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinizi kar paysız 2 taksitle kredi kartına ödeyebilirsiniz.

2020 MTV Kredi Kartına Taksit Yapmak için Ne Yapılması gerekir?

2020 MTV Kredi Kartına Taksit Yapmak için Ne Yapılması gerekir? MTV  ödemesini kredi kartına taksit yaptırıp ödemek istiyorsanız. Basit  Kredi Kartıyla MTV’nizi Gelir İdaresi Başkanlığının Sitesinden ödüyorsunuz. Banka size onu vaadettiği taksite otomatik bölüyor. Saddece TEB Bonus ile ödeme yaparsanız ödemeden önce yukarıda yazılan yere mesaj atıyorsunuz.

2020 Ocak MTV Ödemesi Yapmak için TIKLAYINIZ

Bir Yılda En Fazla Kaç Kez Araç Alım – Satımı Yapabilirim?

Trafik Cezalarında Erken Ödeme İndirimi Olur mu?


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. ben10 dedi ki:

    Şekerbank” ın Bonus Kredi kartıyla gecikmeli MTV yada yapılandırılmış vergi borç ödemesi yapılabilir mi ?

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.