Vergi ve Güncel Haber Portalı

6736 Sayılı Kanun Vergi Affı 3. Taksit Ödeme Son Günü Ne Zaman Ödenmezse Taksit Bozulur Mu ?

13.07.2017
283
6736 Sayılı Kanun Vergi Affı 3. Taksit Ödeme Son Günü Ne Zaman Ödenmezse Taksit Bozulur Mu ?

    Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı Kanun kapsamında yapılan taksitlendirmenin 3. taksit ödenmezse taksitlendirme bozulur mu? 3. Taksit son ödeme tarihi ne zaman bir yılda kaç taksit ihlal hakkı bulunmaktadır. Ödenmeyen taksitler 

6736 Sayılı Kanun Vergi Affı 3. Taksit Ödeme Son Günü Ne Zaman Ödenmezse Taksit Bozulur Mu ? Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı Kanun, 19/08/2016 tarihli ve 29806 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş. Yasa kapsamında borcu bulunanlar 25 Kasım 2016 tarihine kadar, yapılandırmıştı. Kanun ilk yayınlandığında ilk taksit ödeme süresinin son günü 30 Kasım 2016 olarak belirlenmişti.   Ocak ayında yapılan düzenleme ile 30 Kasım tarihinde ilk taksit ödemeyenlere ödemeleri için yeni bir hak verildi. Yine tüm taksitler dört ay ertelenmişti. Birinci taksit ile ikinci taksitin son ödeme günü 31 mayıs 2017 olarak belirlenmiş. Vergi daireleri 31 Mayıs 2017 tarihinde gece 12’lere kadar açık kalmıştı.

Vergisini Düzenli Ödeyene İndirim Ne Zaman Başlayacak ?

İlk iki Taksiti Ödemeyenler Üçüncü Taksiti Ödeyebilir mi ?

6736 Sayılı Kanun Vergi Affı 3. Taksit Ödeme Son Günü Ne Zaman Ödenmezse Taksit Bozulur Mu ? 6736 Sayılı vergi yapılandırmasında yararlananlar.  Yapılandırılan borçların taksitle ödenmek istenmesi halinde, başvuru sırasında 6, 9, 12 veya 18 eşit taksitte ödeme seçeneklerinden biri ödeme imkanı getirilmişti. İlk taksit 30 Kasım 2016 tarihine (bu tarih dâhil) kadar, kalan taksitler de ikişer aylık dönemler halinde ödenecek şeklinde düzenleme yapılmıştı. Ocak 2017 tarihinde yapılan düzenleme ile bir ve ikinci taksitin son ödeme tarihi 31 mayıs olarak belirmiş. Devam eden taksitlerin ise ödeme süreleri mayıstan itibaren iki ayda bir olarak belirlenmişti.

6736 Sayılı vergi Yapılandırması yasasında yapılan düzenleme ile Yapılandırmanın devam edebilmesi için, ilk iki taksitinin eksiksiz ve süresinde ödenmesi şarttır. Yapılan bu düzenlemeye göre ilk iki taksiti ödemeyenlerin taksitleri ihlal edildiğinden üçüncü taksiti ödeyemezler.

6736 Sayılı Yapılandırmada 3. Taksit Başladı.Süreyi Kaçırmayın

Yılda Kaç Tane Taksit Ödemeyebiliriz. Ödenmeyen Taksitler En Son Ne Zaman Ödenebilir?

6736 Sayılı Kanun Vergi Affı 3. Taksit Ödeme Son Günü Ne Zaman Ödenmezse Taksit Bozulur Mu ? Ayrıca, taksitlerden bir takvim yılında en fazla iki tanesinin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi hali Kanunun ihlal nedeni sayılmayacaktır. Bu durumda, diğer taksitler ilgili dönemlerinde ödenebilecektir.

Süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksit tutarları ise en geç son taksiti izleyen ay sonuna kadar ödenecek ve ödemede gecikilen süre için gecikme zammı oranında hesaplanacak geç ödeme zammı ile birlikte tahsil edilecektir.

7020 Sayılı Yapılandırmanın 1. Taksit Ödeme Süresi Başladı. Süreyi Kaçırmayın

 Yapılandırma 3. Taksit Nasıl Ödeyebilirim ?

6736 Sayılı Kanun Vergi Affı 3. Taksit Ödeme Son Günü Ne Zaman Ödenmezse Taksit Bozulur Mu ? Yapılandırılan borçlar, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi (www.gib.gov.tr) üzerinden kredi kartıyla veya vergi daireleri vezneleri ile tahsile yetkili bankalara ödenebilir.

Kredi Kartı ile Ödeme Nasıl Olur ?

  • Borçların, kredi kartıyla peşin ya da taksitle ödenmesi mümkündür. Kredi kartıyla ödemeler Başkanlığımızın internet adresinde (www.gib.gov.tr) yer alan internet vergi  dairesinden yapılabilecektir.
  • Kredi kartıyla ödeme yapıldığında, işlem tarihi itibarıyla borç ödenmiş olacaktır.
  • Kredi kartıyla, bir veya birden fazla taksitin ödenmesi mümkündür.  Birden fazla taksitin ödenmesi durumunda, kredi kartının kullanımından kaynaklı bankaya olan borçlar, taksitin ilgili olduğu ayda hesap ekstresine yansıtılacaktır.
  • Kredi kartı ile yapılan ödemelere ilişkin tutarların, bankaya ödenmesi gereken tarih daha sonraki bir tarih olmasına rağmen, işlem anında vergi dairesine olan borçlar ödeme tutarı kadar sonlanacaktır.

2017 Yılında Eğitim Öğretim ödeneği Miktarı Ne Kadar Kimler Alacak Hesaplara Ne Zaman Yatacak ?

Radar Cezası Ne Kadar? Radarda Hız Sınırı Nedir?

2017 Temmuz Araç Bandrollerini Hangi Banka Kaç Taksit Yapıyor ?


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 7 YORUM
  1. Muge dedi ki:

    Ilk iki taksidi düzenli ödedim 31 Temmuz 3.taksidi ödemezsem yada geciktirirsem yapilandirma bozulurmu Eylül taksidinde ne kdr öderim

    1. Emre ÇELİK dedi ki:

      bozulma olmaz. ama yine de sitemsel sıkıntılardan dolayı zamanında ödemenizi öneririz.

  2. furkan dedi ki:

    eylül ve ekim taksitlerimi ödeyemedim yani 2 taksit ödeyemedim şimdi ödemek istediğimde ödeme yapamıyorum internetden

    Tecil dosyası ihlal edilmiştir. Nedeni : Takvim yılı içerisinde vadesinde ödenmeyen 2 den fazla taksit bulunmaktadır. bu uyarıyı alıyorum bunla ilgili ne yapabilirim 2 taksiti gecikme zammı ile beraber ödesem düzelmezmi lütfen yardımcı olun yapılandırmam bozuldu bi çıkar yol arıyorum

    1. Emre ÇELİK dedi ki:

      taksitlendirmeyi yaptığınız vergi dairesine başvurup tecil bozdurmanız gerekir.bu şekilde ödeme yaparsınız

  3. dilek dedi ki:

    Merhabalar
    6736 sayılı yapılandırma taksidini geçen ay ödemeyi unutmuşum
    Tecil dosyası ihlal edilmiştir. Nedeni : Takvim yılı içerisinde vadesinde ödenmeyen 2 den fazla taksit bulunmaktadır. Şeklinde uyarı alıyorum ne yapmam gerekir nasıl bir yol izlemeliyim dilekçe ile tekrar bir başvuru yapsam olurmu. bütün borcu bir anda mı ödemek zorundayım yoksa taksitlendirme yapabilirmiyim

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      değerli okurumuz ilk iki taksitten sonra 7 9 11 taksitlerinin üçünüde ödememişsiniz eğer 7 9 11 aylarda ki taksitlerden herhangi birini ödemişsseniz vergi dairesine başvurunuz taksidinizi kaydırarak açabilirler

  4. ahmet kayıran dedi ki:

    2018 ocak,mart ve temmuzda taksitleri ödeyemedim taksitlendirme bozuluyor fakat bir geri dönüş yada yeni bir yol olabilirmi teşekkürler

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.