Vergi ve Güncel Haber Portalı

6736 Sayılı Yapılandırmada 3. Taksit Başladı.Süreyi Kaçırmayın

6736 Sayılı Yapılandırmada 3. Taksit Başladı.Süreyi Kaçırmayın

6736 Sayılı Yapılandırmada 3. Taksit Başladı.6736 Sayılı yeniden yapılandırma kanunun ödemeleri mevcut durumda devam etmektedir.Bu yapılandırmanın 1. ve 2. taksitleri ödendi.Şimdi sıra 3. taksit ödemelerine geldi.Gelir İdaresi Başkanlığı da ödeme tarihine dikkat çekerek bir duyuru yayınladı.Peki 6736 sayılı kanunla yeniden yapılandırmada son ödeme günü ne zaman?Detayları yazımızda bulabilirsiniz.

30 Kasım ve 31 Ocak Taksitlerini Ödeyenler Ne Zaman Ödeme Yapacaklar ?

 6736 Sayılı Yapılandırmada 3. Taksit Başladı. 30 Kasım 2016 tarihinde ki taksiti ve 31 ocak 2017 tarihinde ki taksiti ödeme yapanlar  31 Mayıs 2017 tarihinde herhangi bir taksiti ödemelerine gerek yok. 6736 kapsamında yapılan taksitlendirmeler dört ay uzatıldığı için  üçüncü taksit ödeme süresi otomatikman 31 Temmuz 2017 tarihi olmuştur. Kısacası ilk iki taksiti ödeyenler üçüncü taksiti 31 Temmuz 2017 tarihine kadar ödeyebilirler.

Kredi Kartıyla Ödeme Nasıl Olur

6736 Sayılı Yapılandırmada 3. Taksit Başladı.

  • Borçların, kredi kartıyla peşin ya da taksitle ödenmesi mümkündür. Kredi kartıyla ödemeler Başkanlığımızın internet adresinde (www. gib.gov.tr)  yer alan internet vergi dairesinden kullanıcı girişi yaparak. Veya 6736 Yapılandırma Borcu Sorgulama ve Ödeme İşlemleri sayfasından giriş yaparak ödeme yapabileceklerdir.
  • Kredi kartıyla ödeme yapıldığında, işlem tarihi itibarıyla borç ödenmiş olacaktır.
  • Kredi kartıyla, bir veya birden fazla taksitin ödenmesi mümkündür. Birden fazla taksitin ödenmesi durumunda, kredi kartının kullanımından kaynaklı bankaya olan borçlar, taksitin ilgili olduğu ayda hesap ekstresine yansıtılacaktır.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın Konuyla İlgili Duyurusu

6736 Sayılı Yapılandırmada 3. Taksit Başladı

6736 sayılı yeniden yapılandırma kanunu kapsamında 3. taksit ödemeleri başladı.Konuyla ilgili Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan da bir duyuru geldi.Duyuruda son ödeme günü olan 31 temmuz tarihine dikkat çekildi.

6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında yapılandırılan borçların, 2017 yılının Mart ayından Temmuz ayına ertelenen 3. taksitinin ödeme dönemi başladı. 

Unutmayın son gün 31 Temmuz

Ödemelerinizi, 

  • www.gib.gov.tr internet sayfamızdan,
  • GİB Mobil uygulamamızdan (IOS ve Android), 
  • Anlaşmalı bankalardan,
  • Vergi dairelerinden

yapabilirsiniz.

İnternet üzerinden yapılacak ödemelerde herhangi bir mağduriyetin oluşmaması için, tarayıcıya “www.gib.gov.tr” adresi yazılarak giriş yapılmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Muhtemel yoğunluk sorunları ile karşılaşmamak için ödeme işlemlerinizi son günlere bırakmamanızı önemle hatırlatırız.

6736 Vergi SGK Affı Ertelenen Taksitler Kredi Kartı İle Nasıl Ödenir ?

Yeni Vergi Affı Geliyor 6736 Sayılı Kanun Yapılandırma Taksitleri Ödenecek mi?

 


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.