Vergi ve Güncel Haber Portalı

7020 Sayılı Yapılandırmanın 1. Taksit Ödeme Süresi Başladı. Süreyi Kaçırmayın

07.07.2017
181
7020 Sayılı Yapılandırmanın 1. Taksit Ödeme Süresi Başladı. Süreyi Kaçırmayın

7020 Sayılı Yapılandırmanın 1. Taksit Ödeme Süresi Başladı. 7020 sayılı kanunla yeniden yapılandırma başvuruları 30 haziran 2017 günü sona ermişti.Bayramdan sonraki son 3 gün ise vergi daireleri yapılandırma için gece 24:00’a kadar açık kalmıştı.Yapılandırmanın son günü ise büyük yoğunluk yaşanmıştı.Yapılandırma bittikten sonra şimdi sıra yapılan taksitleri ödemeye geldi.Kanunun getirdiği imkanlardan yararlanmak için ilk 2 taksitin ödenmesi şarttır.İlk taksit ödeme süresi ise başladı.Peki ilk taksitin son ödeme tarihi ne zaman? Detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Taksitli Ödeme Nasıl Olacak Taksit Seçenekleri Nelerdir ?

7020 Sayılı Yapılandırmanın 1. Taksit Ödeme Süresi Başladı.

  • Yapılandırılan borçların taksitle ödenmesi halinde, başvuru sırasında 6, 9, 12 veya 18 eşit taksitte ödeme seçeneklerinden biri seçilebilecek ve ilk taksit 31 Temmuz 2017 tarihine kadar (bu tarih dâhil), kalan taksitler ise takip eden ikişer aylık dönemler halinde ödenecektir.
  • Taksitle ödeme durumunda, yapılandırılmış borçlar aşağıda yer alan katsayılar oranında artırılarak tahsil edilecektir.
  • Borçların, başvuru sırasında tercih edilen taksit sayısından daha fazla taksitte ödenmesi mümkün değildir. Ancak, başvuru sırasında seçilen taksit sayısından daha az taksitte ödeme yapılması mümkün olup bu durumda
    ödenecek tutar ilgili katsayıya göre düzeltilecektir.

KATSAYI ORANLARI

7020 Sayılı Yapılandırmanın 1. Taksit Ödeme Süresi Başladı.

  • 6 taksitte 12 ayda yapılacak ödemelerde 1,045,
  • 9 taksitte 18 ayda yapılacak ödemelerde 1,083,
  • 12 taksitte 24 ayda yapılacak ödemelerde 1,105,
  • 18 taksitte 36 ayda yapılacak ödemelerde 1,150.

Kredi Kartıyla Yapılandırılmış Borç Ödenir mi ?

7020 Sayılı Yapılandırmanın 1. Taksit Ödeme Süresi Başladı.

  • Borçların, kredi kartıyla peşin ya da taksitle ödenmesi mümkündür. Kredi kartıyla ödemeler Başkanlığımızın internet adresinden (www.gib.gov.tr) yapılabilecektir.
  • Kredi kartıyla ödeme yapıldığında, işlem tarihi itibariyle borç ödenmiş olacaktır.
  • Kredi kartıyla, bir veya birden fazla taksitin ödenmesi mümkündür. Birden fazla taksitin ödenmesi durumunda, kredi kartının kullanımından kaynaklı bankaya olan borçlar, taksitin ilgili olduğu ayda hesap ekstresine yansıtılacaktır.
  • Kredi kartı ile yapılan ödemelere ilişkin tutarların, bankaya ödenmesi gereken tarih daha sonraki bir tarih olmasına rağmen, işlem anında vergi dairesine olan borçlar ödeme tutarı kadar sonlanacaktır.

7020 Sayılı Kanun Kapsamında Yapılandırmanın İlk Taksiti İçin Son Gün 31 Temmuz

7020 Sayılı Yapılandırmanın 1. Taksit Ödeme Süresi Başladı.Gelir İdaresi Başkanlığı’nın konuyla ilgili duyurusu şu şekildedir:

7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında yapılandırılan borçların 1. taksit ödeme dönemi başladı. 

Kanunun getirdiği imkânlardan yararlanmaya devam edilmesi için ilk iki taksitin ödenmesi şarttır. 

Bu nedenle, özellikle birikmiş borçların ödenmesine büyük kolaylık sağlayan 7020 sayılı Kanundan yararlanmaya devam edebilmek için 31 Temmuz akşamına kadar ödemeyi unutmayın.

Ödemelerinizi, 

  • www.gib.gov.tr internet sayfamızdan,
  • Anlaşmalı bankalardan,
  • Vergi dairelerinden

yapabilirsiniz.

İnternet üzerinden yapılacak ödemelerde herhangi bir mağduriyetin oluşmaması için, tarayıcıya “www.gib.gov.tr” adresi yazılarak giriş yapılmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Muhtemel yoğunluk sorunları ile karşılaşmamak için ödeme işlemlerinizi son günlere bırakmamanızı önemle hatırlatırız.

Ödeme Yapmak İçin Tıklayınız

2017 Yılında Eğitim Öğretim ödeneği Miktarı Ne Kadar Kimler Alacak Hesaplara Ne Zaman Yatacak ?


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.