Vergi ve Güncel Haber Portalı

Doğum Yapan Anneler Devletten 1300 TL Alabilirsiniz. Doğum Yardımı Şartları 2018

02.12.2017
221
Doğum Yapan Anneler Devletten 1300 TL Alabilirsiniz. Doğum Yardımı Şartları 2018

Doğum Yardımı Şartları 2018. Her annenin hayalidir çocuk sahibi olmak.Çocuk sahibi olup mutlu bir hayat geçirmek için her şey yapılır.Bazen ise çocuk sahibi olduktan sonra oluşacak masraflar göz önüne gelir.Hatta bu durum bazı aileleri ciddi şekilde çocuk yapmaktan vazgeçirebilir.Türkiye Cumhuriyeti devleti,her zaman olduğu gibi sosyal devlet olma ilkesi gereği bazı yardımlar sağlamaktadır.Daha önceki yazılarımızda sosyal devletin gerekleri doğrultusunda yardımlardan bahsetmiştik.Bu yazılarımızı aşağıda bulabilirsiniz.Bu yazımızda da doğum yapan annelere devletin ne kadar para vereceği konusuna değineceğiz.Bu yardımı almak için hangi şartların olması gerekiyor?Her çocuk için aynı para mı veriliyor?Detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Doğum Yardımı Alma Şartları Nelerdir?

Doğum Yardımı Şartları 2018.Devletin yapacağı her yardımda olduğu gibi bu yardımda da bazı şartlar vardır.Ancak, diğer yardımların aksine bu yardımdaki şartlar daha azdır.Hatta hiç yok denecek kadar azdır.Yani,her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı doğum yaptığında bu parayı alabilecek.Bunun için annenin çalışan veya çalışmayan olmasına gerek yok.Sigortalı olsun veya olmasın her anne bu doğum yardımını alır.

Doğum Yardımı İçin Nereye Başvuru Yapılır?

Doğum Yardımı Şartları 2018.Doğum yardımın almak için bir kaç başvuru yolları bulunmaktadır.Bu yollardan birisi sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarıdır.Eğer ilçede ikamet ediyorsanız, kaymakamlıklarda bulunan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvuru yapabilirsiniz.Eğer il merkezlerinde ikamet ediyorsanız, aile ve sosyal politikalar il müdürlüklerine başvurabilirsiniz.Bunun dışında , çalışan bayanlar anne olduklarında ise kendi kurumlarının özlük servislerine başvuru yapabilir.

Doğum Yapan Anneye Ne Kadar Verilir 2018

Doğum Yardımı Şartları 2018.Doğum yapıldıktan sonra  ilgili yerlere başvuru yapılacağından bahsettik.Peki başvuru yapıldıktan sonra anneye ne kadarlık bir ödeme yapılacak?Bu ödeme tutarı her çocuk için ayrı olacak.Yani 1. çocuk için 300 TL, 2. çocuk için 400 TL ve 3. çocuk için ise 600 TL ödeme yapılacak.Yani 3 çocuk sahibi olana bir annenin devletten alabileceği toplam tutar 2018 yılı için  1300 TL olabilecektir.

Doğumdan Sonra Ne Zamana Kadar Bildirim Yapılmalıdır? Hangi Belgeler Gereklidir?

Doğum Yardımı Şartları 2018. Öncelikle şunu hatırlatmakta fayda var.Bu yardım 15.05.2015 tarihi ve sonrasında doğan çocuklar için ödenen bir yardımdır.Yani bu tarihten önce doğan çocuklar için bu tutar ödenmez.Peki ne zamana kadar başvuru yapılmalıdır? Başvuru süresi , Çocuğun doğum tarihinden itibaren başvuru süresi 5 yıldır. Yani,5 yıl içerisinde herhangi bir tarihte başvuru yapılabilir.5 yıl sonra yapılan başvurular kabul olmaz.Başvuruda istenecek belgeler ise fazla değildir.Doğum yardımı başvuru formuyla birlikte annenin ve çocuğun kimlik fotokopisi ile başvuru yapılabilir.Para sadece annenin hesabına yatar.

25 Yıllık Ev Hanımlarına Emeklilik Hakkı 2017.Ev Hanımlarına Emeklilik Nasıl Olacak.Ev Hanımlarına Emeklilik 2017

Ailelere Müjde.Okul Çağındaki Çocuğa 821 TL Verilecek

Asker Ailelerine 500 TL Yardım Şartları Nelerdir?

 


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.