Vergi ve Güncel Haber Portalı

İşsizlik Maaşları Ne Zaman Yatacak 2017? İşsizlik Maaşından Yararlanma Şartları

23.08.2017
133
İşsizlik Maaşları Ne Zaman Yatacak 2017? İşsizlik Maaşından Yararlanma Şartları

İşsizlik Maaşları Ne Zaman Yatacak 2017? İşsiz kalmak belki de olabilecek en kötü durumlardan birisidir.Maddi zorlukların haricinde psikolojik olarak da zorluk yaşanır.Tekrar iş aramak ve  o bunalımlı zamanlar işsiz olan birisi için sabrın zorlandığı zamanlar diyebilir.Kişinin belli bir süre idare etmesi için devletin işsiz kalanlara verdiği bir maaş olduğu malumunuz.Peki bu maaş ne kadar ve şartları neler?Bunun haricinde her ay ödenen işsizlik maaşı bayramdan önce ödenecek mi? Detayları yazımızda bulabilirsiniz.

İşsizlik Maaşından Yararlanma Şartları Nedir?

İşsizlik Maaşları Ne Zaman Yatacak 2017? İşsizlik sigortasından yararlanabilmek için aşağıda belirtilen şartların sağlanması gerekir.Bu şartlar olduğu zaman işsizlik maaşı verilir;

-Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,

– Hizmet akdinin feshinden önceki son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışmış olmak,

– Son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,

– Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak.

İşsizlik Ödeneği Ne Zaman Kesilir?

İşsizlik Maaşları Ne Zaman Yatacak 2017? İşsizlik ödeneği alırken aşağıdaki durumlarda işsizlik ödeneği kesilir:

– İŞKUR tarafından teklif edilen mesleklerine uygun ve son çalıştıkları işin ücret ve çalışma koşullarına yakın ve ikamet edilen yerin belediye mücavir alanı sınırları içinde bir işi haklı bir nedene dayanmaksızın reddedenlerin ödenekleri tekrar başlatılmamak üzere kesilmektedir.

– Çalışma hayatını inceleme ve denetleme yetkisine haiz müfettişlerce veya kamu idarelerinin denetim elemanları tarafından yapılan denetimlerde Kurumumuzdan işsizlik ödeneği aldığı dönemde kayıt dışı olarak çalıştığı tespit edilenlerin işsizlik ödenekleri tekrar başlatılmamak üzere kesilmektedir.

– İşsizlik ödeneği aldığı süre içinde herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan yaşlılık aylığı almaya başlayanların ödenekleri “Emeklilik” gerekçesiyle yaşlılık aylığını almaya başladığı tarih itibarıyla kesilir.

– İŞKUR tarafından önerilen meslek geliştirme, edindirme ve yetiştirme eğitimini haklı bir neden göstermeden reddeden veya kabul etmesine karşın devam etmeyen ve haklı bir nedene dayanmaksızın Kurum tarafından yapılan çağrıları zamanında cevaplamayan, istenilen bilgi ve belgeleri öngörülen süre içinde vermeyenlerin işsizlik ödenekleri kesilmektedir. Ancak, bu hallerin sona ermesi durumunda, ödemelere yeniden başlanmaktadır. Ödemenin süresi başlangıçta belirlenmiş olan toplam hak sahipliği süresinin sona erdiği tarihi geçememektedir.

İşsizlik Maaşları Erken Ödenecek Mi?

İşsizlik Maaşları Ne Zaman Yatacak 2017? İşsizlik maaşları bayram dolayısıyla erken ödenecek.Bununla ilgili duyuru İŞKUR sitesinden yayınlandı.Duyuru şu şekilde yapıldı:

İşsizlik Sigortası Ödemelerine İlişkin Duyuru


16 Ağustos 2017 Çarşamba


İşsizlik ödeneği, kısa çalışma ödeneği, ücret garanti fonu, yarım çalışma ödeneği ve iş kaybı tazminatı ödemeleri her ayın son günü itibariyle yapılmaktadır.

Bakanlar Kurulu Kararıyla 28-29.08.2017 tarihlerinin ve 2017 yılı Ağustos ayı ödeme günü olan 31.08.2017 tarihinin idari tatil sayılması sebebiyle ödemeler, 25.08.2017 Cuma gününden itibaren yapılacaktır.

İlgililer, T.C. Kimlik Numaralı nüfus cüzdanları ile birlikte PTT şubelerine başvurarak ödemelerini alabileceklerdir.

KAMUOYUNUN BİLGİLERİNE SAYGILARIMIZLA DUYURULUR.

Plakadan Araç, Borç Sorgulama. Hangi Araç Kime Ait? Borç Ne Kadar?Borç Vizeye Engel Mi?

 


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.