Vergi ve Güncel Haber Portalı

Müjde Esnafın Kredi Borcu Yeniden Yapılandırılıyor 2017

14.08.2017
111
Müjde Esnafın Kredi Borcu Yeniden Yapılandırılıyor 2017

Zor durumda olan esnafa Gümrük ve Ticaret Bakanından Müjde geldi. Yaptığı açıklamaya göre esnafın bankalara bulunan  31 Temmuz 2017 tarihinden önce takibe düşen kredi borçlarına yeniden yapılandırma geliyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği’nde açıklamalarda bulundu. Bakan Tüfenkçi yaptığı açıklamalarda  esnafın kredi borçlarının yeniden yapılandırılacağını belirtti.
Bakan Tüfenkci’nin yaptığı açıklama şu şekilde  ” Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği’ bağlı Kredi Kefalet kooperatiflerine kredi borçları bulunan.  Esnaf ve sanatkârımızın borçlarını yeniden yapılandıracağız” sözlerini söyledi.

31 Temmuz 2017 Tarihinden önce Takibe düşmüş olması gerekiyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi sözlerinin devamında “31 Temmuz 2017 tarihinden önce kredi borcu kefalet kooperatif tarafından takibe alınmış borçları kapsıyor.  Düzenlemeden faydalanmak isteyen  esnaf ve sanatkârların Kredi kullandığı ilgili esnaf ve kefalet kooperatifine.  29 Eylül 2017 tarihine kadar başvurmaları halinde yeniden yapılandırmadan faydalanacaklar.” sözleri ifade etti.

 Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatiflerinin Esnafas Kullandırmış Olduğu 786 Milyon Lira Yeniden Yapılandırma Kapsamında

Bülent Tüfenkçi açıklamalarının devamında.  Yapılandırma kapsamında bulunan borcun miktarının 786 milyon lira olduğunu.  Esnafın 29 Eylül 2017 Tarihine kadar başvurarak esnafın rahat nefes alacağını belirtti. Bakan Bülent Tüfenkçi “Yapılandırma ile birlikte  esnaf ve kefalet kooperatif ortağı esnaf ve sanatkârlarımızın 786 milyon lirayı bulan anapara borçları yeniden yapılandırılacak. sözlerini söyledi.

204 Milyon Lira Borç Siliniyor

Gümrük Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi sözlerinin devamında Esnafımızın Kefalet kooperatifinden kullanmış olduğu takibe düşen kredilere ait yaklaşık 210 milyon lirayı bulan gecikme cezası borcunun da silinerek yeniden yapılandıracağını ” sözleriyle belirtti.

Esnaf Kredi Yapılandırma Son Başvuru Tarihi Ne Zaman ?

Gümrük Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi Esnafa ait Kefalet Kooperatifinden kullanmış olduğu kredi yapılandırmasının son başvuru tarihinin 29 Eylül 2017 Cuma Günü olduğunu belirtti.

Kredi Kefalet Kooperatifi Kredi Borcu Yapılandırma Başvurusu Nereye Yapılacak ?

Gümrük Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçinin yaptığı açıklamalara göre borç yapılandırma başvuruları ilgili Kefalet kooperatifi aracılığıyla Halk Bankasına yapılacak.

Memurun 2018-2019 Zammı?Memura Yüzde Kaç Zam Geldi?

2000 Yılı Sonrası Emekli İntibak Son Dakika.Maaşlar 355 TL Artacak

Vergi Borçları Taksitle Ödenebilir mi Tecil Taksitlendirme Başvurusu Nasıl Yapılır ?

Hacizli Mevcut Olan Araç Hurda Yasasından Faydalınır mı Araç Haciz Kaldırma ?

Vergi Dairesi Nace Kodu Nedir? Nace Kodu Değişikliği Nasıl Yapılır?


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.