Vergi ve Güncel Haber Portalı

Trafik Para Cezalarına Af 2018.Trafik Cezası Affı İçin Nereye Başvurulacak?

Trafik Para Cezalarına Af 2018.Trafik Cezası Affı İçin Nereye Başvurulacak?

Trafik Para Cezalarına Af 2018. 2017 yılında bir çok ekonomik gelişmeyi geride bıraktık ve 2018 yılına girdik.2017 yılında vergisel olarak da bazı gelişmeler oldu.Bu doğrultuda 2 kez vergi affı çıktı.Bu aflardan birincisi 6736 sayılı kanunla yasalaşırken,ikincisi ise 7020 sayılı kanunla yürürlüğe girdi.Bu aflardan vergi borcu olan bir çok mükellef yararlanırken bazı mükellefler ise bir takım nedenlerden dolayı aftan yaralanamadı.Bundan dolayı da 2017 yılından beri sürekli yeni bir vergi affının olacağı söylenmeye başlamıştı.Bu affın özellikle de trafik para cezalarına olacağı söylentisi de devamlı olarak dile getirildi.Peki 2018 yılına girdiğimiz şu günlerde trafik para cezaları için bir af olacak mı? Ne zaman olacak?Trafik para cezaları affı için nerelere başvuru yapılacak? Detayları yazımızda bulabilirsiniz.

2017’de Hangi Borçlarda Af Oldu?

Trafik Para Cezalarına Af 2018.Yukarıda da bahsettiğimiz gibi 2017 de 2 kez vergi affı oldu.Bu aflardan birincisine talep oldukça yüksekti.Bu aftan yararlanamayanlara ise ikinci bir şans olarak tekrar bir af geldi ve 2. af yürürlüğe girdi.Bu aflarda bir çok borç için yapılandırma fırsatı doğdu.Bu borçların başında her zaman olduğu gibi gelir vergisi borçları yer aldı.Bunun dışında,Trafik cezası borçları,Gümrük vergi borçları,Geçmiş Motorlu Taşıtlar yani bandrol,pul  vergi borçları,Emlak vergisi borçları,Öğrenim kredisi borçları,Katkı kredisi borçları af kapsamında değerlendirildi.

2018 Trafik Para Cezalarına Af Ne Zaman Çıkacak?

Trafik Para Cezalarına Af 2018. Trafik para cezalarına af söylentileri her yıl mutlaka olur.Ancak 2017 yılının sonlarına doğru bu söylenti ve umut daha da arttı.2018 yılında kapsamlı bir vergi affı olacağını daha önceden sizlerle paylaşmıştık.Bu konuyla ilgili detaylar da çıkmaya başladı.Bu çıkacak olan affın diğerlerinden farklı olarak faiz silmeye kadar varacağı da gelen haberler arasında.Ayrıca çıkacak olan 2018 affında özellikle trafik para cezaları için kapsam daha da geniş tutulacak.Motorlu taşıtlar vergisi ve trafik para cezaları için çıkacak olan affın hangi yılları kapsayacağı şu an olarak tam net değil.Ancak borçlu olan kişiyi oldukça rahatlatacağı düşüncesindeyiz.Bu affında da yılın 2. yarısı yani temmuz ayı gibi yasalaşacağı düşüncesindeyiz.

Trafik Para Cezası Affı İçin Nereye Başvuru Yapılmalıdır?

Trafik Para Cezalarına Af 2018. 2018 yılında olası bir trafik para cezası affı için nereye başvurulacağı açıktır.Daha önceki vergi affında olduğu gibi, vergi affından yararlanmak için aracın tescilli olduğu vergi dairesine başvuru yapılması gerekir.Diyelim ki aracın plakası 05 DE 012 ise , başvuru yapılacak vergi dairesi Amasya Merzifon Vergi Dairesi olacaktır.Başvurular yine bizzat olmak zorundadır.Ayrıca, af için doldurulan dilekçe ile başvuru yapılmalıdır.

Pasaport Harcı Nasıl ve Nereye Yatırılır? Öğrenciler Ne Kadar Pasaport Harcı Yatırır? Yeni Pasaport Harç Ücretleri

 

 


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 15 YORUM
  1. murat dedi ki:

    Hocam karışık bir durum içersindeyim sizler tarafından bilgilendirilip kendimi yönlendirmem gerekiyor doğru bir adım atabilmem için.
    Şuan sizlerden bilgi edinmeden kendime seçenek sunduğum 3 yol var

    1.Vergi dairesine bir miktar peşinat vererek geri kalan borcumu taksitlendirerek otoparkta bağlı olan aracımı çıkartmak.

    2. 1994 model ve 1989 model 2 eski aracımı bir şekilde hurda yasasından faydalandırmak.

    3 .Web sitenizde belirttiğiniz tarihe kadar vergi borcu affının çıkmasını beklemek.

    Yukarda yazdıklarımla ilgili bir kaç sorum olacak cevaplandırmanızı umuyorum.

    1.sorum; Daha önce web sitenizden sizlere söylediğim üzere benim 20 bin tl ana para 21 bin tl faiz borcum bulunmakta.Toplamda 41bin tl yapıyor. Bu vergi borcumu taksitlendirdiğimde çıkması olası bir aftan yararlanamıyor muyum? Böyle bir bilgi edindim çünkü. Yani af çıkana kadar beklemeliyim? Yoksa şuan da taksitlendirsemde af çıktığında faiz borcum silinebilir mi?

    2.sorum; Hurda araç yasası için biri şuan otoparkta trafik polislerince muayene eksikliğinden bağlanmış olan 1994 model aracım ve rahmetli babamdan kalma kullanmadığım 1989 model aracım bulunmakta.

    *Ben bu 2 aracımı hurda yasasından nasıl faydalandırabilirim?

    *Özellikle otoparkta bağlı durumda olan aracımı oradan çıkartmadan hurda yasasından faydalandırabilir miyim?

    *Hurda yasasından faydalanan araçların tüm vergi ve trafik ceza borçları siliniyor diye haberler okudum bu doğrumudur? Yani 2 aracımın plakalarına yazılan 20bin tl trafik cezaları ana borcum ve 21bin tl faiz borcum olmak üzere 41bin tl borcum siliniyor mu 2 aracımı hurda yasasından faydalandırdığım zaman?

    *Birde örneğin 60 bin tl’lik sıfır araç alacağım zaman 2 hurda aracım olduğu için sıfır araç parası 40 bin tl’ye mi düşüyor?

    3.sorum; Çıkması beklenen torba yasası’nın içerisinde vergi borçları silinmesi gibi madde bulunmuyor diye haberler okuyorum bu doğrumudur? Web sitenizde haziran ayı gibi vergi borcu affı çıkacağını beklediğinizi belirttiniz. Sonuç olarak torba yasasında olmasada Vergi borcu affı bu yıl içersinde kesin olarak çıkacak mıdır?

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      Değerli okurumuz anladığım kadarıyla borcunuz MTV veya trafik cezası borçları. Birincisi Araçlarınız vergi borcundan dolayı bağlanmışsa vergi dairesine giderek durumu izah ediniz. aracı hurdaya ayırdığınızda zaten borçlarınızın çok büyük bir bölümü silinmiş olacak. Bu vergi diresininde işine gelecektir. Aracınızı hurdaya çıkartırsanız araca ait bandrol borçlarının tamamı ve bu ayrıma dikkat ediniz plakaa yazılmış trafik cezaları siliniyor. atıyorum size alkol nedeniyle bir trafik cezası yazıldı. silinmez çünkü o ceza şahsa yazılır. atıyorum. vizesi yok bu plakaya yazılır. sizin en iyi yapmanız gereken vergi dairesine gidip aracınıza hurdaya çıkartınca silinmeyecek borçlar varsa onlara belirli bir ödeme yapıp taksitlendirme yapmak. aracın yakalamasını kaldırtıp haciz kalsın önemli değil aracı teslim alıp en kısa sürede hurdaya çıkartmaktır. Aracı hurdaya çıkarttınız kalan boçlarınıda taksitlendirdiniz. Taksitleri ödemezsenizde herhangi çıkacak vergi affındn yararlanırsınız. sıkıntı olmaz iyi günler

      1. murat dedi ki:

        Hocam bugün vergi dairesi ve trafik tescil şubeye gittim iki kurumdaki ilgili memurlara durumumu izah ettim yüksek trafik borcum oldugunu araçlarımı hurda yasasından faydalandırmak istediğimi belirttim fakat bana trafik borçlarımı ödediğim takdirde aracımı hurdaya çıkarabilceğimi söylediler. Yani yukarıda demiştiniz plakaya yazılan borçlar siliniyor diye fakat bunun aksine hurdaya ayırmam için ilk önce trafik cezalarımı ödememi istiyorlar. İnternette çoğu web sitelerinde okuduğum yazılardada sizin dediğiniz gibi hurdaya ayrılan araçların trafik cezalarının tamamı siliniyor diye.Ama vergi dairesi ve trafik tescil bunun aksini söylüyor.Bu konunun aslı astarı nedir? sonuç olarak en yetkili kurumlardan bana bu bilgiler veriliyor. Fakat internette okuduklarımda hurdaya ayrılan aracın trafik cezaları sileneceği.Benim yediğim trafik cezaları ehliyetsiz araç kullanma, egzos,trafik ekiplerince bağlanma gibi. Vergi dairesinde 2 memura danıştım aracımı hurdaya ayırmam için faiziyle birlikte 40bin tl olan borcumu ödememi istediler.Dünde maliyeden geldiler evime Ödeme Emri başlığı altında o plakaya ait bütün borç kağıtlarını verdiler.Şuan ne yapmalıyım yakın tarihte af çıkacakmı, af çıksın diye beklemelimiyim beklerkende maliyeden ne gibi hukuki işlemle karşılaşırım bilgilendirirmisiniz

  2. erkan araz dedi ki:

    slm
    hocam 2014 yılında mtv indirimli araç satın aldım yanlız aldım dan hemen sonra aldığımız raporlu şahıs vefat etti araç varislerinden vekaletnemeler topladık vergi dairesinde bazı borçlar cıktı ödedik emniyete götürdük emniyette 1,2 şahısın yurt dışı oturumlu olduğu için işlemler yapılaadı yani 1 rinci adresler ikametlerinin türkiyede olmadığından işlemler yapılamadı bizde bir türlü yapamadık tabi bu arada vergi dairesinden herhangi bir borç yani mtv çıkmıyordu ancak yeni bir sistem den sonra 2017 sonunda işlemler emniyete onaylandı yapıldı yani varislerinin adına ruhsat verildi işlemlerin sonunda vergi dairesinden 4 yıllık mtv çıktı yanı sıra geçikme faizide çıktı her nekadar bizim suçumuz yok bizden kaynaklanan bir durum deyil bu emniyet müdürlüğünden dolayı oldu desekte fark etmedi 2018 ayının ilk mtv sini ödedim geçikme zammı olmasın diye gerisini ödüyemedim nasıl yapabiliriz yardım cı olur sanız sevinirim

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      yeni bir vergi affı çıkabilir onu bekleyin onunla birlikte ödeyebilirsiniz. Siz yine iyi kurtartmışsınız nırmalde cezada kesmesi gerekir vergi dairesinin

  3. hasan dedi ki:

    merhabalar
    şimdi benim 2012 yılından 600 tl lik bir trafik ceza borcum olduğu ortaya çıktı ve bu borç şu anki döneme kadar 1800 tl olmuş bende öğrenciyim yani bu borcu taksitlendirme yada ne bileyim en şekilde ödeme imkanım var mı

  4. Kerem dedi ki:

    2017’nin 11. ayında yenilen trafik cezalarını da kapsar mı ?

  5. havva dedi ki:

    merhaba hocam eşimin aracı aracım yanlış otoparktan çekildi bir borçtan dolayı o an yakalaması çıkıyor
    avukata borcumuzu ödeyip yakalamyı kaldırdık ancak trafik vergi borclarından vergi dairesi aracı vermiyor fenni muayne yaptırmamız gerekiyor şuan 2014 de işlerimin iflası nedeniyle ödeyemedim borç meblağı yuksek vergi dairesi peşinat istiyor peşinatsiz uzun vadeye bölünse taksitlere veya siz nasıl bir yol gösterirsiniz vergi dairesinden yakalama yok aracta araç otoparkta ve otopark parası işliyor ne yapabiliriz yardımcı olurmusunuz teşekkürler

  6. Emre dedi ki:

    Hocam benim ehliyetsizlikten cezam var bbende bu yeni yasa ile yapılandıra biliyormuyum

  7. neşet demirci dedi ki:

    2015 yılında ehliyetim alındı iki yıl cezamı yatırdım ehliyetimi nasıl alırım bu aftan yararlana bilirmiğim teşekkürler.

  8. ergin dedi ki:

    2015 yılı 8. ayında bir trafik cezası var. 2017 yılı 9. ayında 1561.50 TL ceza ile birlikte 1951.88 Tl faiz parası ödedim. Bu afla 1951.88 tl faizi geri alabilir miyim

  9. burcu dedi ki:

    Merhaba hocam
    Aracımın muayenesi geldiği için muayene randevusu alırken 2016 yılından kalan trafik cezası olduğunu öğrendim bu ceza bize tebliğ edilmediği için o zamandan beri kalmış ve 200tl lik ceza 400tl olmuş. itiraz etsem 3 ay kadar sürüncemede kalacağını öğrendim bu yüzden itiraz değil de affı bekleme kararı aldım. trafik cezalarına af çıkacağını öğrendim bu af çıktı mı ?
    cevabınız için şimdiden teşekkür eder iyi günler dilerim..

  10. burcu dedi ki:

    Merhaba hocam
    Aracımın muayenesi geldiği için muayene randevusu alırken 2016 yılından kalan trafik cezası oldugunu öğrendim bu ceza bize tebliğ edilmediği için o zamandan beri kalmış. 200tl lik borç 400tl olmuş. itiraz etsem 3 ay kadar sürüncemede kalacağını öğrendim bu yüzden itiraz değil de affı bekleme kararı aldım. trafik cezalarına af çıkacağını öğrendim bu af çıktı mı ? cevabınız için şimdiden teşekkür eder iyi günler dilerim..

  11. Sevgi dedi ki:

    Slm hocam Fsm köprüsü cezası da affı kapsıyormu lütfen yardımcı olun teşekkürler

  12. Recep özbayram dedi ki:

    Merhaba hocam 2012 de trafik cezası 362 tl yazılmış haber yok bana tebliğ edilmedi e devlet girdiğimde 03 01 2019 da yeni gördüm ceza 963 tl olmuş ilan tebliği yapıldığını öğrendim bu durumda olanlara ceza affı olurmu veya af çıkarmı ne yapmalıyım vereceğiniz öneri ve cevap için şimdiden teşekür ederim

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.