Vergi ve Güncel Haber Portalı

Yapılandırması Bozulanlara Yeni Bir Şans Mı Geliyor?

22.08.2017
181
Yapılandırması Bozulanlara Yeni Bir Şans Mı Geliyor?

Yapılandırma Can Suyu Gibi Geldi

Yapılandırması Bozulanlara Yeni Bir Şans Mı Geliyor? yapılandırması bozulanlar 2017. Geçtiğimiz yıllarda vergi borcu olanlar için bir kaç kez fırsat ele geçti.Bu fırsatları değerlendiren mükellefler vergi borçlarını yapılandırdı.Bu sayede de toplam borçlarından kayda değer şekilde indirim yapıldı.Özellikle paranın dönmediğinden dert yanan esnaflar için can suyu olan bu yapılandırma ile, bir çok esnafın işleri yoluna girdi.Ancak her yapılandırmada olduğu bu yapılandırmada da yapılandırmanın bozulma şartları vardı.Buna uymayanların yapılandırmaları bozuldu.Yapılandırmanın bozulmasında mükellefin suçu olduğu kadar elinde olmayan nedenler de vardır.İşte bundan dolayı yapılandırması bozulanlar için ikinci bir şans gelir mi söylentileri var.Peki ikinci bir şans gelecek mi?Detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı 2. Şans İstedi

Yapılandırması Bozulanlara Yeni Bir Şans Mı Geliyor? yapılandırması bozulanlar 2017.  Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken mağdur olan mükelleflerin sesi oldu.Palandöken,yapılandırmadan mağdur olanlar için ikinci bir şans istedi.Mağduriyetin kaynağının ise internet sitesinden kaynaklandığını ileri süren Palandöken şunları söyledi:’Yeniden yapılandırma kanunundan yararlanan birçok esnaf ve sanatkarın 31 Temmuz’da ilgili internet sitesinde yaşanan sorunlar nedeniyle ödeme yapamadı ve bu nedenle yapılandırması bozuldu.Yapılandırması bozulanların ilk taksitini ödeyip yapılandırmalarını devam ettirebilmeleri için bir defaya mahsus hak tanınacak şekilde yasal düzenleme yapılmalı.’

31 Temmuzda Aşırı Yoğunluktan Dolayı Sistemlerde Aksama Oldu

Yapılandırması Bozulanlara Yeni Bir Şans Mı Geliyor?yapılandırması bozulanlar 2017  Yapılandırmada 31 Temmuz günü sistemde yoğunluğa dikkat çeken Palandöken şu ifadeleri kullandı: “Ancak ödemenin son günü olan 31 Temmuz’da aşırı yoğunluk nedeniyle bilgisayar sistemlerinde aksamalar oldu. Bu da vergi dairelerinde izdiham denilebilecek kuyrukların oluşmasına neden oldu. Borcunu ödeyemeyen çok sayıda esnafımızdan çok yoğun başvurular geliyor. ‘Borcumuzu ödeyip yapılandırmamızın devam etmesini istiyoruz.’ diyorlar. Umarız bürokratlarımız bu sese kulak verir ve yapılandırma mağdurlarına bir defaya mahsus olmak üzere ödeme şansı tanıyan düzenleme bir an önce yapılır.” ifadelerini kullandı.

495 Lira Şartlı Gebelik Yardımından Kimler Yararlanabilir Başvuru Nereye Yapılır?

Son Dakika.2018 Ocak Memur Maaşı Ne Kadar Oldu?

2017 Tarım Bakanlığı Destek Ödeme Miktarları Açıklandı Ödemeler Ne Zaman ?

Memurun Yıllık İzni Kaç Gündür?İdari İzin Yıllık İzinle Aynı Mıdır?

 


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.