Vergi ve Güncel Haber Portalı

2000 Yılı Sonrası Emekli İntibak Son Dakika.Maaşlar 355 TL Artacak

12.08.2017
229
2000 Yılı Sonrası Emekli İntibak Son Dakika.Maaşlar 355 TL Artacak

                      2000 Yılı Sonrası Emekli İntibak

2000 Yılı Sonrası Emekli İntibakında Son Dakika

2000 Yılı Sonrası Emekli İntibak. Kurban bayramına sayılı günler kala hemen herkeste şimdiden bayram sevinci yaşanmaya başladı. Bu durum emeklilerde ise çifte sevinç olabilir. Çünkü, 2000 yılı ve sonrasında emekli olan vatandaşlar için maaşlarına zam gelme ihtimali oldukça güçlü. Yani 2000 yılı ve sonrasında emekli olan vatandaşların gözü kulağı anayasa mahkemesinden gelecek olan kararda. Eğer bu gerçekleşirse emekliler büyük sevinç yaşayacak ve maaşlarında yaklaşık 355 TL’ye varan maaş artışı gerçekleşecek. Peki kaç kişi bu maaş artışından yararlanacak? Karar ne zaman açıklanacak? Detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Anayasa Mahkemesinin Kararı Bekleniyor

2000 Yılı Sonrası Emekli İntibak. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar için mağduriyet daha önceden gerekli kurumlara taşınmıştı.İlk olarak bu mağduriyet , Kamu Denetçiliği Kurumu yani ombudsman tarafından haklı bulundu.Ama idare mahkemesi ve Yargıtay bunun bir mağduriyet olmadığını belirtti.Bunun üzerine bu olumsuz yanıtı gerekçe gösteren Türkiye Emekliler Derneği son olarak anayasa mahkemesine gitmişti. Eğer Anayasa Mahkemesi kararını verir ve intibak yönünde karar alırsa, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların maaşlarında düzeltme yapılacak.Bu da demek olacak ki,2000 yılı ve sonrasında emekli olanların maaşlarında en düşük 50 TL, en yüksek ise 355 TL gibi bir iyileştirme olacak.

Yaklaşık 2 Milyon Emekli Yararlanacak

2000 Yılı Sonrası Emekli İntibak. Eğer anayasa mahkemesi intibak yönünde karar alırsa, 2000 yılı ve sonrasında emekli olan herkes bu uygulamadan yararlanacak.Böyle bir karar durumunda bir yere başvurmak gerekmeyecek.Karardan sonra  maaşlar otomatik olarak incelenecek, hesaplamalar yapılacak.Daha sonra oluşan farklar maaşlara otomatik yansıyacak. Bu yansımada dediğimiz gibi 50 TL-355 TL arasında değişecek.Şu durumda bu uygulamayı bekleyen yaklaşık 2 milyon kişi var.Yani maaş artışı olursa 2 milyon kişi yararlanmış olacak.

Toplu Sözleşmede De Görüşülecek

2000 Yılı Sonrası Emekli İntibak. İntibak yasasında sadece anayasa mahkemesinin kararı beklenmeyecek.Yani, intibak konusu memurların ve memur emeklilerinin 2 yıllık sosyal ve mali haklarının belirleneceği toplu sözleşme görüşmelerine de taşındı.Bu da demek oluyor ki emekliler bu uygulamanın hayata geçmesinde kararlı.Buna göre, Memur-Sen’in Kamu İşveren Heyeti’ne sunduğu memur emeklilerine yönelik 7 talebinden biri de intibak oldu. Peki Memur-Sen intibak konusunda nasıl bir öneri sunacak?Memur-Sen toplu sözleşmedeki talebinde şunları söyleyecek:

“Aynı unvanlı kadro ya da görevden emekli olanlar arasında kurum farklılığı kaynaklı emekli maaşı farkının giderilmesi amacıyla; düşük maaş sahiplerine aradaki fark kadar ilave ödeme sağlansın”.

Eğer bu talep değerlendirilip karara bağlanırsa anayasa mahkemesini beklemeden en geç 21 ağustosa kadar bu konu netleşmiş olacak.

Hacizli Mevcut Olan Araç Hurda Yasasından Faydalınır mı Araç Haciz Kaldırma ?

Kirayı Elden Vermenin Cezası Ne Kadardır?Kirayı Bankaya Yatırma Limiti 2017


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.