Vergi ve Güncel Haber Portalı

2017 Cumhurbaşkanlığı Sistemi Referandum Tarihi Netleşti

15.01.2017
169
2017 Cumhurbaşkanlığı Sistemi Referandum Tarihi Netleşti

2017 Cumhurbaşkanlığı Sistemi Referandum Tarihi. TBMM’de Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili Anayasa değişikliği görüşülürken Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Referanduma hazırlık yaptığı öğrenildi.  

2017 Cumhurbaşkanlığı Sistemi Referandum Tarihi.  Yüksek Seçim Kurulu  2 Nisan 2017 olarak hazırlıklarına başladı. Yüksek Seçim Kurulu, referandum sürecini yönetmek için yayınlayacağı genelgeleri  hazırladığı öğrenildi. Referandum kararının Başbakanlıkça Resmi Gazete’de yayımlanır yayınlanmaz referandum çalışmalarına başlanacak…  Hazırlanan  genelgeler süratle  yürürlüğe sokacak.  Genelgelerde sandık kurulunun görev ve yetkileri ,güvenlik, referandum süreçleri belirlendi.  Yüksek Seçim Kurulu  Cumhurbaşkanlığı sistemi referandumunda kullanılacak örnek oy pusulasını da hazırladığı öğrenildi. Referandumlarda kanun gereği beyaz ‘evet’,  kahverengi ‘hayır’ anlamındaki pusulalar kullanılacak.

2017 Cumhurbaşkanlığı Sistemi Referandum Tarihi.

CHP’nin İtirazı Reddedildi

2017 Cumhurbaşkanlığı Sistemi Referandum Tarihi.  Yüksek Seçim Kurulu CHP’nin yurt dışı seçmenleriyle ilgili düzenlemenin, Olağanüstü Hal kararnamesiyle yapılmasına yönelik itirazını reddetti.  Yasadaki, yurt dışında seçmen kütüğünü oluşturmak için yerleşik adres bilgilerinin bulunması şartı,  daha önce yapılan düzenleme ile 31 Aralık 2016’ya kadar askıya alınmıştı.  Bu sayede, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde,  yurt dışında yaşayan seçmenler, adres bilgileri olmasa da büyükelçiliklerde ki kimlik bilgileriyle oy kullanabilmişlerdi.  Sürenin dolması ve yerleşik adres bilgileri tamamlama çalışmalarının bitmemesi nedeniyle Cumhurbaşkanlığı sistemi referandumun da yurt dışı seçmenin oy kullanamaması durumu ortaya çıkmıştı.

Bu durumu fark eden hükümet,  son yayınlanan KHK ile bu sürenin yeniden uzatılmasını sağladı.  CHP de, seçimlere bir yıldan az kalan bir sürede KHK ile seçime dönük düzenleme yapılamayacağı gerekçesiyle itirazda bulundu.  YSK, iki gün önce CHP’nin itirazını reddetti.  Gerekçe olarak da yapılan düzenlemenin seçim yasalarında değil, nüfus yasasında değişiklik gerektirdiği ve anayasaya aykırı olmadığı gerekçesiyle itirazı reddetti.

2017 Referandumda  Sandık Kurulu Görevlileri Ne Kadar Ücret Alacak  ?

2017 Cumhurbaşkanlığı Sistemi Referandum Tarihi.  Referandumda Sandık kurulunda görev alacak personele verilecek ücret belirlenmedi . CumhurBaşkanlığı Referandumunda sandık kurulunda görev alacaklara ne kadar ücret verileceği ile ilgili ön bilginiz olması için 1 Kasım 2015 Seçimlerinde sandık kurulunda görev alanlara verilen ücret ekteki gibi olmuştu.

2017 Cumhurbaşkanlığı Sistemi Referandum Tarihi.

Sandık kurullarına yapılacak ödemeler:

          a) Kurs verilen sandık kurulu başkanlarına 3 (üç),

          b) Kurs verilmeyen sandık kurulu başkanlarına 2 (iki),

          c) Devlet memuru olan ve eğitim verilen üyeye 2 (iki),

         ç) Eğitim verilmeyen sandık kurulu memur üyeye 1 (bir),

         d) Siyasi parti üyelerine 1 (bir),

gündelik ödenir.

Bina sorumlularına yapılacak ödemeler:

2017 Cumhurbaşkanlığı Sistemi Referandum Tarihi.  Bina sorumlularına 3 (üç) gündelik ödenecektir. Ancak bina sorumlularına ücret ödenebilmesi için en az 4 sandık kurulunun aynı binada görev ifa etmesi gerekmektedir. 4 sandıktan az olan yerlerde bina sorumlusu görevlendirilmeyecek ve ücret ödenmeyecektir.

2017 Referandum da sandık görevi alacaklara da  bu ücretlerin biraz üzerinde ücret ödemesi yapılacaktır.

2017 Hurda Araç Teşvik Yasası Konulu Yazımız İçin Tıklayınız

 Araç vergisi İnternetten ödeme Resimli Anlatım Konulu Yazımız İçin Tıklayınız

İcradan Nasıl Araç Alınır Konulu Yazımız İçin Tıklayınız


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.