Vergi ve Güncel Haber Portalı

2017 Şartlı Eğitimi Yardımından Kimler Nasıl Faydalanır ?

24.08.2017
142
2017 Şartlı Eğitimi Yardımından Kimler Nasıl Faydalanır ?

Şartlı Eğitimi Yardımı Nedir ?

2017 Şartlı Eğitimi Yardımından Kimler Nasıl Faydalanır ?  Şartlı Eğitim Yardımı, ülkemizin içerisinde bulunan ekonomik güçlükler nedeniyle temel eğitim hizmetlerinden yararlanamayan, herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna tabi olmayan ve Sosyal Yardımlaşma Vakfının Mütevelli Heyeti tarafından ihtiyaç sahibi aile olduğu onaylanmış hanelere yönelik yapılan bir yardım türüdür.  Şartlı eğitim yardımı, Mütevelli heyeti tarafından belirlenen aileler içerisinde yer alanlar arasında örgün eğitime katılan çocukları olan ailelere eğitimin başlangıcından, lise öğretimini bitirene kadar, öncelikli olarak çocuğun annesi olmak üzere, çocuğun babası veya çocukla aynı hanede yaşayan ve çocuğun bakımını üstlenen reşit bireylere verilir.

495 Lira Şartlı Gebelik Yardımından Kimler Yararlanabilir Başvuru Nereye Yapılır?

Şartlı Eğitimi Yardım Miktarı Ne Kadardır ?

Şartlı Eğitim Yardımı programı kapsamında şartları tutan ve gerekli belgeleri tamamlayan ailelere şartların sağlandığı ayı takip eden aydan başlamak üzere;

  • İlköğretim erkek çocuklarına aylık 35 TL,
  • İlköğretim kız çocuklarına aylık 40 TL,
  • Ortaöğretim erkek çocuklarına aylık 50 TL,
  • Ortaöğretim kız çocuklarına aylık 60 TL,

ödeme yapılır.  Ödemeler, sadece okulun açık olduğu aylar için toplamda en fazla yıllık 10 ay üzerinden yapılır.

Şartlı Eğitim Yardımından yararlanabilmek için yardımdan yararlanacak öğrencinin bilgilerinin , e-okul sisteminde okula gittiğine dair bilginin girilmiş olması şartı vardır.  Yardım en erken 48 aylık yaşa sahip çocuklara verilir. Yardım parası,  örgün eğitime devam etse bile, fayda sahibi 20 yaşını doldurduğu zaman kesilir.

Yardım parası kapsamında yapılan ödemelerin aralıkları ve artış miktarları Fon Kurulu kararıyla arttırılır.

Okuyan Çocuğa 878 Lira Devlet Yardımı Nasıl Alınır 2017 Miktarı Ne Kadar ?

Şartlı Eğitim Yardımı Başvurusu Nereye Nasıl Yapılır ?

2017 Şartlı Eğitimi Yardımından Kimler Nasıl Faydalanır ? Şartlı Eğitim Yardım parasına başvurular, okul öğrenim dönemlerine bakılmaksızın, yılın her zamanında resmi olarak ikamet edilen yerdeki Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıflarına yapılır.

Başvuru sırasında müracaatçılardan üzerinde  sadece T.C. kimlik numarası yazılı resmi kimlik, ehliyet veya pasaport istenir. Bunun haricinde herhangi bir belge istenmeyecektir.

3 Çocuklu Ailelere Müjde.Vergi İndirimi Yüzde 10 Oluyor

Başvuruları Kim Yapar?

  •  Başvurunun, öncelikli olarak MERNİS’teki kaydı çocuğun annesi olarak gözüken kişi tarafından yapılması gerekir.
  • Anne, resmi nikâhlı olmayıp imam nikâhlı olsa dahi,  bu yardım parasına başvuru yaparak yararlanabilir.
  • Annenin ölmüş olması halinde ise, başvurular çocuk ile aynı evde ikamet etmek şartı ile baba tarafından veya  18 yaşından büyük herhangi biri  tarafından yapılabilir.
  • Anne ve babanın ayrılmış ya da ölü olduğu durumlarda, başvuru çocuğun veli veya vasisi tarafından  yapılması zorunludur. Başvuru sırasında mahkemeden alınmış  vasilik belgesi veya ikamet ettiği mahallenin muhtarından beraber yaşadıklarına dair belge  alarak başvurmaları gerekmektedir.
  • Çocuğun velayetini mahkeme babaya vermiş olsa dahi  yardımdan yararlanacak çocuk nüfusta  anne ile birlikte oturuyor gözüküyorsa, anne başvuru yapması gerekir.

Ailelere Müjde.Okul Çağındaki Çocuğa 821 TL Verilecek

Yardımdan Yararlanacak Çocuk Sınırlaması Var mı ?

2017 Şartlı Eğitimi Yardımından Kimler Nasıl Faydalanır ? Şartlı eğitim yardımı parasından yararlanılacak  çocuk sayısı açısından herhangi bir sınırlandırma yok. Bir kişinin durumu yardımdan yararlanacak şartlara sahipse 10 çocuğu da olsa yararlanabilir. Her çocuk için ayrı başvurulması gerekir.

Anaokuluna Giden Çocuk Şartlı Eğitim Yardım Parasından Faydalanabilir mi?

         2017 Şartlı Eğitimi Yardımından Kimler Nasıl Faydalanır ?

Anaokulu giden 48 ay  ve üzeri yaşa sahip çocukları olanlarda şartlı eğitim yardım parasından faydalanabilir. Bu yardım programından faydalanabilmek için, anaokulu tarafından   çocuğun okula devam ettiğine dair bilgilerin e okul sistemine giriş yapılmış olması gerekmektedir.

2017 Şartlı Eğitimi Yardımından Kimler Nasıl Faydalanır ? Ana okulu veya ana sınıfına giden öğrenciye şartlı eğitim yardımından faydalananların, e okul sisteminden okullara devam ettiği bilgileri göründüğü sürece  iki ayda bir, aylık olarak; kız çocukları için 40 TL, erkek çocukları için ise 35 TL ödeme yapılmaktadır.  Yardım iki ayda bir yattığı için kız çocuk için 80 erkek çocuk için 70 lira para verilir.

Asker Ailelerine 500 TL Yardım Şartları Nelerdir?

Yardım Hangi Durumlarda Kesilir ?

  1. Yardım alan anne veya babanın veya yardım alan kimse onun hayatını kaybetmesi,
  2. Yardımdan yararlanan öğrencinin hayatını kaybetmesi,
  3. Okula giden çocuğun 20 yaşını doldurması,
  4. Yardımdan yararlanan öğrencinin devlet yatılı okulunda yatılı olarak eğitim aldığının tespit edilmesi veya çocuğun yatılı okul kazanması.
  5. Yardım parası alan anne veya babanın veya diğer kişinin ikametini değiştirmesi halinde kesilir. yeni gidilen adresin sosyal yardımlaşma vakfına başvurulur. Başvuruda kabul edilirse  yardım kaldığından itibaren devam eder.

Şartlı Eğitim Parası Nereye Yatar ?

2017 Şartlı Eğitimi Yardımından Kimler Nasıl Faydalanır ? Başbakanlık Sosyal Yardımlaşama ve Dayanışma Genel Müdürlüğü tarafından nüfusun en muhtaç kesimine dahil olan ailelerin çocuklarının temel eğitimlerine yardımcı olmak için Şartlı Eğitim Yardım parası, PTT aracılığıyla ödenir.  Ödemeler her ayın başında ödenir.

2017 Süt Parası Ne Kadar Nasıl Alınır Nereye Başvurulur ?

 

 

 

 

 

 


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.