Vergi ve Güncel Haber Portalı

6736 Vergi Affı Mayısta Ödemeyen Yeni Vergi Affından Yararlanabilir mi ?

12.05.2017
182
6736 Vergi Affı Mayısta Ödemeyen Yeni Vergi Affından Yararlanabilir mi ?

   2016 Yılı Ağustos ayında yapılan ilk ödemesi 30 Kasım 2016 olan 6736 Vergi ve SGK yapılandırmasının İlk taksidini kaçıranlar ve taksit ödemeye devam edenler için hükümet tarafından yapılan yeni bir düzenleme ile ilk taksit süresi Mayıs ayına ertelenmişti. Yine tüm taksitler dört ay ötelenmişti. Ertelenen taksitler bu ay ödenmezse ödemeyenler aynı borçlar için yeni çıkacak yapılandırmadan yararlanamayacak.

Birçok Vatandaş ilk taksit veya Peşin Ödemesini 30 Kasımda Yapamamıştı.

6736 Vergi Affı Mayısta Ödemeyen Yeni Vergi Affından Yararlanabilir mi ? 2016 yılında vatandaşların vergi ve SGK borçlarını daha kolay ödemesi ve esnafların ekonomik olarak rahatlaması için 6736 Sayılı Vergi ve SGK yapılandırılması getirilmişti. Vergi yapılandırmasının ilk taksidi 30 Kasım 2016.  SGK yapılandırmasının ilk taksidi ise 02 Ocak 2017 olarak belirlenmişti.  Ancak ödeme günü vergi dairelerinin yoğunluğu. İnternet üzerinden ödemede sistem sıkıntıları ve taksitlendirme yapanların bazılarının belirtilen tarihlerde ödeme gücü olmaması sebebiyle.   Bir çok taksitlendirme yapan kişi ilk  taksitlerini veya peşin ödemesini yapamadı.

Hükümet Mağduriyeti Gidermek için  İlk Taksit Ödeme Yapamayanlara Yeni Bir hak Verdi Tüm Taksitleri Dört Ay Ertelemişti.

6736 Vergi Affı Mayısta Ödemeyen Yeni Vergi Affından Yararlanabilir mi ? Hükümet  Ocak ayında yaptığı düzenleme ile 6736 vergi yapılandırmasında ilk taksit ve peşin ödeme seçeneği seçip ödeyemeyenler için oluşan mağduriyetleri gidermek için yeni bir hak verdi. Taksitlerini ödeyen mükelleflerin daha rahat ödeyebilmeleri içinde tüm taksitleri dört ay erteledi. Erteleme sonucu ilk ve ikinci taksit ödeme tarihleri 30 Mayıs 2017 tarihi oldu. İlk iki taksiti ödeyenler taksit ödemelerine temmuz ayından itibaren devam edeceklerdir.

30 Mayısa Kadar İlk ve İkinci Taksitler Ödenmek Zorunda Yoksa Taksitler Bozulacak yeni Yapılandırmadan da Bu borçlar için yararlanamayacaklar.

6736 Vergi Affı Mayısta Ödemeyen Yeni Vergi Affından Yararlanabilir mi ? 30 Mayıs tarihine kadar 6736 Sayılı kanun kapsamında vergi yapılandırması yapanlar 30 mayıs tarihine kadar 30 kasım da ve 31 ocak tarihinde ödemeleri gereken taksitleri ödemek zorundalar. Ödemezlerse taksitler bozulacak. Mecliste görüşmeleri devam eden yeni yapılandırmadan da bu borçlar için  yararlanamayacaklar.

Maliye Bakanı Naci AĞBAL 30 Mayıs 2017 tarihine kadar  Taksitleri Ödemesi Gerekir Yeni Yapaılandırmadan da yararlanamayacaklarını açıkladı.

6736 Vergi Affı Mayısta Ödemeyen Yeni Vergi Affından Yararlanabilir mi ? Maliye Bakanı Naci AĞBAL katıldığı bir programda yaptığı açıklamada 30 mayısa kadar taksitlerini ödemeleri gerekir. yaptığı açıklamada;

 “Yeniden yapılandırmayla ilgili düzenleme hakkında konuşan Ağbal şunları söyledi: “Geçen yapılan yapılandırmaya başvuran mükellefler için ocak ayındaki ödemeleri mayıs ayına ertelemiştik. Mayıs ayında mükelleflerin ödemesini yapması gerekiyor. Bu son derece önemli. Müracaat etmiş vatandaş ilk iki taksiti yatırmazsa kanunun getirdiklerinden yararlanma şansını kaybediyor. Bunun telafisi yok. Yeni yapılandırma kanunu ödenmeyen dönemler için yeni bir imkan sunmuyor. Yeni kanuna özel hüküm koyduk. Mayısta taksiti ödemeyenler yeni kanundan yararlanamıyorlar. Gerek birinci taksiti ödememiş gerek peşin ödemesini yapmayanlar için mayıs ayı son fırsattır. Böylelikle kanunun getirdiği imkanlardan yararlanmaya devam etsinler. Mayıs ayı içinde ödemesini yapmayanlar için gerekli takibatı yaptıracağız. Son şans, mutlaka borcunuzu ödeyin. 19 milyar lira yapılandırma kanunu kapsamında tahsilat yaptık.” Sözlerini söyledi.

Mevcut Olmayan Araçlar Hurda Yasasından Nasıl Faydalanacak ? Ne Kadar Ödeyecekler

Referandum Ücretleri 18 Mayısta Ödenmeye Başlanacak 

Son Dakika.Hurda Araç Yasası Resmi Gazetede Yayınlandı Mı?

Yapılandırmada Mayıs Ayına Dikkat.Taksiti Ödemeyenler Yeni Yapılandırmadan Yararlanamayacak


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.