Vergi ve Güncel Haber Portalı

6736 Vergi SGK Affı Ertelenen Taksitler Kredi Kartı İle Nasıl Ödenir ?

6736 Vergi SGK Affı Ertelenen Taksitler Kredi Kartı İle Nasıl Ödenir ?

      6736 Sayılı Vergi ve SGK borçlarını 36 aya kadar yapılandıran kanunun ilk ödeme tarihi 30 Kasım 2016 tarihi idi. Bu tarihi  taksitlendirme  yapan.  Ancak teknik aksaklıklar olması.  Veya başka nedenlerle bir çok mükellef ödeyememişti. Hükümet tüm taksitleri dört ay süreyle ertelemişti. Yine kasım taksidini kaçıranlara ise 31 Mayıs tarihine kadar süre verdi.

 6736 Vergi SGK Affı Ertelenen Taksitler Kredi Kartı İle Nasıl Ödenir ? Kasım ayında ilk taksidi ödeyemeyenler, ilk taksitle birlikte  31 ocak 2017 taksiti olan ikinci taksiti öderlerse yasadan faydalanmaya devam edecekler ödemezlerse ise hem taksitleri bozulacak. Hemde yararlandıkları tutarlar için yeni yapılandırmadan faydalanamayacaklar. Yine Maliye Bakanı Naci AĞBAL’ın açıklamalarına göre haciz ve icra işlemleri ile karşı karşıya gelecekler.  Yine  peşin ödeme seçeneğini seçip ödeyemeyenler. 31 mayıs 2017 tarihine kadar ödeme yaparlarsa peşin ödeme hükümlerinden faydalanacaklar.

31 Mayıs 2017 Tarihinde hangi taksitler ödenecek ?

Vergi yapılandırma taksitlerini kaçıranlara yeni bir hak verilmesi yine tüm taksitlerin dört ay uzatılması bir anda olduğu için vatandaşların  31 Mayıs 2017 tarihine kadar hangi taksitleri ödemesi gerektiği ile kafa karışıklığı yaşayabilirler.  Şimdi başlıklar halinde kafa karışıklığının gitmesi için 31 Mayıs 2017 tarihinde hangi taksitler ödenmesi gerektiği ile ilgili açıklamalar yapacağız.

30 Kasım Tarihinde Ödeme Yapamayanlar ve Şimdiye Kadar Hiç Bir Ödeme Yapmayanlar Kaç Taksit Yatıracaklar ?

 6736 Vergi SGK Affı Ertelenen Taksitler Kredi Kartı İle Nasıl Ödenir ? 30 Kasım tarihinde teknik aksaklıklar veya başka nedenlerle ilk taksiti ödeme yapamayanlar  31 Mayıs 2017 tarihine kadar  hem 30 Kasım 2016 tarihinde ödemesi gereken taksiti ve bunun yanında 31 Ocak 2017 tarihinde ödemesi gereken taksiti MUHAKKAK ödemesi gerekir. Çünkü kanundan faydalanmak için ilk iki taksitin ödeme sürelerinden önce ödenmiş olması gerekir. Ödenmez ise KESİN olarak taksitiniz bozulacak. Haciz ve icra işlemleri ile karşı karşıya geleceksiniz.

30 Kasım Taksitini Yatıranlar 31 Mayıs Tarihinde Ne Yapacaklar ?

 6736 Vergi SGK Affı Ertelenen Taksitler Kredi Kartı İle Nasıl Ödenir ? 30 Kasım tarihinde ilk taksiti ödeyenler. Erteleme nedeniyle ikinci taksit tarihi olan 31 Ocak 2017 tarihinde ki taksiti ödemeyenler 31 Mayıs 2017 tarihine kadar KESİNLİKLE 31 ocak 2017 tarihine ait olan taksiti ödemeleri gerekir. Ödemezlerse kanuna göre ilk iki taksit süresinde ödenmesi gerektiğinden yasadan faydalanma hakları kaybolur. Vergi daireleri ve SGK ile diğer taksit ödemesi yapacakları kuruluşların haciz ve icra işlemleri ile karşı karşıya gelirler.

30 Kasım ve 31 Ocak Taksitlerini Ödeyenler Ne Zaman Ödeme Yapacaklar ?

 6736 Vergi SGK Affı Ertelenen Taksitler Kredi Kartı İle Nasıl Ödenir ? 30 Kasım 2016 tarihinde ki taksiti ve 31 ocak 2017 tarihinde ki taksiti ödeme yapanlar  31 Mayıs 2017 tarihinde herhangi bir taksiti ödemelerine gerek yok. 6736 kapsamında yapılan taksitlendirmeler dört ay uzatıldığı için  üçüncü taksit ödeme süresi otomatikman 31 Temmuz 2017 tarihi olmuştur. Kısacası ilk iki taksiti ödeyenler üçüncü taksiti 31 Temmuz 2017 tarihine kadar ödeyebilirler.

Ertelenen Taksitleri Nasıl Ödeyebilirim Kredi Kartı Ödeme Var mı Kredi Kartı İle Nereden Nasıl Ödeyebilirim ?

Yapılandırılan borçlar, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi (www. gib.gov.tr) üzerinden kredi kartıyla veya vergi daireleri vezneleri ile tahsile yetkili bankalara ödenebilecektir.

Kredi Kartıyla Ödeme Nasıl Olur

  • Borçların, kredi kartıyla peşin ya da taksitle ödenmesi mümkündür. Kredi kartıyla ödemeler Başkanlığımızın internet adresinde (www. gib.gov.tr)  yer alan internet vergi dairesinden kullanıcı girişi yaparak. Veya 6736 Yapılandırma Borcu Sorgulama ve Ödeme İşlemleri sayfasından giriş yaparak ödeme yapabileceklerdir.
  • Kredi kartıyla ödeme yapıldığında, işlem tarihi itibarıyla borç ödenmiş olacaktır.
  • Kredi kartıyla, bir veya birden fazla taksitin ödenmesi mümkündür. Birden fazla taksitin ödenmesi durumunda, kredi kartının kullanımından kaynaklı bankaya olan borçlar, taksitin ilgili olduğu ayda hesap ekstresine yansıtılacaktır.

(Resimli Anlatım) 6736 Yapılandırılmış Vergi borcunu internetten Kredi kartı ile ödeme

6736 Vergi Affı Mayısta Ödemeyen Yeni Vergi Affından Yararlanabilir mi ?

Araç vergisi İnternetten ödeme Resimli Anlatım

Yeni Vergi Affı Geliyor 6736 Sayılı Kanun Yapılandırma Taksitleri Ödenecek mi?

Resimli Anlatımla Vergi Borcu Sorgulama

Vergi Yapılandırmada 3. Taksit Ne Zaman Ödenecek? 31 Mart Son Ödeme Süresi Mi?

 


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.