Vergi ve Güncel Haber Portalı

7020 Sayılı vergi Affı için İnternetten Başvuru Nasıl Yapılır (Resimli Anlatım)

7020 Sayılı vergi Affı için İnternetten Başvuru Nasıl Yapılır (Resimli Anlatım)

      7020 Sayılı vergi Affı için İnternetten Başvuru Nasıl Yapılır (Resimli Anlatım). Bilindiği üzere birçok borca yeniden yapılandırma fırsatı veren.  7020 Sayılı  Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı  Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 27/05/2017 tarihli resmi gazetede yayınlandı. Kanun uygulamasını gösteren tebliğde 03/06/2017 Tarihli yani bugünkü Resmi gazetede yayınlandı.  Vergi Daireleri  geçen cuma gününden bu yana yeni vergi yapılandırması ile ilgili başvuru dilekçelerini almaya başladı.  Bugünden itibarende Gelir İdaresi Başkanlığı altyapı çalışmalarını tamamlayarak internet üzerinden vergi yapılandırmasına başvuru sayfasını açtı.

 

7020 Sayılı vergi Affı için İnternetten Başvuru Nasıl Yapılır (Resimli Anlatım). Gelişen teknolojiye Gelir İdaresi Başkanlığı büyük ölçüde ayak uydurmuş durumdadır. Çağımızda bir çok vergi ödeme başvuru beyan işlemlerinin büyük bir bölümü elektronik ortamda oturduğumuz yerden yapmaktayız. Yine yeni yayınlanan 7020 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile ilgili borç yapılandırmasının büyük bir bölümü yine Gelir idaresi başkanlığı ve bunlara bağlı bulunan vergi daireleri ile alakalıdır. Yeni yasa kapsamında başvurular 30 Haziranda sona erecek. Gelir İdaresi Başkanlığı Bu nedenle cuma günü başvuru işlemlerini vergi dairelerinde bugün itibariyle de elektronik ortamda internet vergi dairesi üzerinden başvuruları almaya başladı. Şimdiki yazımızda  7020 sayılı kanun kapsamında olan borcumuz için internet üzerinden elektronik ortamda başvuru nasıl yapılacağını resimli olarak anlatacağız.

Yeni Vergi Yapılandırmasına İnternet Üzerinden Başvuru Nasıl Yapılır ?

7020 Sayılı vergi Affı için İnternetten Başvuru Nasıl Yapılır (Resimli Anlatım). İlk olarak Gelir İdaresi Başkanlığının resmi sitesi olan www.gib.gov.tr adresine giriş yaparız. Güvenliğiniz açısından adres çubuğunda kesinlikle www.gib.gov.tr yazdığını kontrol ediniz. Ardından aşağıda kırmızı kutuya alınmış olan internet vergi dairesi sekmesine tıklayınız.  

İnternet Vergi Dairesi Bölümü

7020 Sayılı vergi Affı için İnternetten Başvuru Nasıl Yapılır (Resimli Anlatım). İnternet vergi dairesi sekmesine tıkladıktan sonra sayfanın orta bölümlerinde kişisel sayfamıza girmemiz için sunulan seçeneklerden hangisi uyuyorsa onunla girişi yapabiliriz. Sisteme giriş için üç tane seçenek bulunmaktadır.

7020 Sayılı vergi Affı için İnternetten Başvuru Nasıl Yapılır (Resimli Anlatım).

Kişisel Sayfamızda Yapacağımız İşlemler

İnternet vergi dairesi alanında bize sunulan seçeneklerden birini kullanarak sisteme gireriz. Sisteme girdikten sonra sayfanın alt tarafına doğru indiğimizde aşağıda resimde kırmızı ile daire içine aldığım bölüme tıklarız.

7020 Sayılı vergi Affı için İnternetten Başvuru Nasıl Yapılır (Resimli Anlatım).

Son Aşama Başvuru Yapacağımız Borçları Seçer Başvuru Yaparız

7020 Sayılı vergi Affı için İnternetten Başvuru Nasıl Yapılır (Resimli Anlatım). Yukarıda resimde kırmızı ile daireye alınmış bölüme tıklandığında aşağıda bulunan resimdeki ekran gelir burdan “Başvuru yap”  sekmesine tıklarız.  Gelen ekranda vergi dairelerine olan borçlarınız gelir. Bu ekranda gerekli taksit sayıları iletişim bilgileri doldurulur en altta bulunan açıklamaları okudum anladım işaretlenir ve tamam sekmesine tıklanır ve başvuru yapılmış olur.7020 Sayılı vergi Affı için İnternetten Başvuru Nasıl Yapılır (Resimli Anlatım).

Aşağıda kırmızı renklerle kutu içine almış resim üzerinde ki açıklamalara göre başvurunuzu yapabilirsiniz.

7020 Sayılı vergi Affı için İnternetten Başvuru Nasıl Yapılır (Resimli Anlatım).

Trafik Cezalarına Araç Bandrol Borçlarına Yapılandırma Hakkı Veren Kanun Tebliği Resmi Gazetede Yayınlandı.

Yeni Borç Yapılandırmasında Hangi Borç için Hangi Kuruma Başvurulacak ? Kaç Taksit Olacak

Yeni Vergi Yapılandırması Tebliği Yarın Yayınlanıyor Yapılandırma İçin Nereye Başvurulacak ?

Öğrenim Kredisi Yapılandırmasını da İçeren Vergi ve SGK Borç Yapılandırması Resmi Gazete de Yayınlandı Başvurular Ne Zaman Başlayacak ?

Vergi Yapılandırması meclisten Geçti Hangi Borçlar Siliniyor Başvuru Ne Zaman ?

Hurda Araç Yasası Meclisten Geçti.Şimdi Ne Yapılması Gerekiyor?

 

 


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 5 YORUM
  1. Ahmet dedi ki:

    Ben halen öğrenciyim. Üniversiteye ara verdiğim dönemde çalışmıştım. Şuan yaş 27 oldu. Lakin şuan işim yok ve okula devam ediyorum. Bu borçların ertelenmesi ile ilgili bi yapılandırma var mı? Hani çalışıyor olsam problem değil borç yiğidin kamçısıdır ödeyeceğiz mutlaka lakin çalışmadan bu ödenmez. Devlet farkında değil mi çalışmadığımın hatta GSS ye kayıt olduğumun?

    1. Emre ÇELİK dedi ki:

      böyle bir yapılandırma maalesef bulunmamaktadır.

  2. doğan dedi ki:

    merhaba,
    bir önceki vergi affından yararlandım. 2018 yılına kadar ödemelerim devam edicek. acaba bu vergi affından da varolan borçlarımı tekrardan yapılandırabilirmiyim

    1. Emre ÇELİK dedi ki:

      yararlananlar bu yapılandırmadan tekrar yararlanamazlar

  3. dilek dedi ki:

    7020 sayılı yapılandırmada internetten başvuru yap seçeneği çıkmıyor

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.