Vergi ve Güncel Haber Portalı

Esnaf Bağkuru Ne Kadar Oldu 2018? Bağkur Primleri Nereye Ne Zaman Yatar 2018?Bağkur Prim Borcu Sorgulama 2018

03.01.2018
130
Esnaf Bağkuru Ne Kadar Oldu 2018? Bağkur Primleri Nereye Ne Zaman Yatar 2018?Bağkur Prim Borcu Sorgulama 2018

Esnaf Bağkuru Ne Kadar Oldu 2018? 2018 yılı ile birlikte bir çok kalemde yeniden değerleme oranı doğrultusunda artış meydana geldi.Yeniden değerleme oranı olan yüzde 14,47 baz alınarak hemen hemen  her artış bu orana endekslendi.Bununla birlikte ödenmesi gereken vergi ve primlerde de artış oldu.Peki 2018 yılında esnaf ve şirket ortaklarının ödeyeceği bağkur primi ne kadar oldu?Bağkur primimin ödeme zamanı ne zamandır?Bu primler nereye yatırılır?SGK’ya ödeme yapılır mı?Bu soruların detaylarını yazımızda bulabilirsiniz.

2018’de Esnaf Bağkuru Ne Kadar Oldu?

Esnaf Bağkuru Ne Kadar Oldu 2018? 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi birinci fıkrasının (b) bendinde kimlerin bağkurlu olacağı ve prim yatırması gerektiği açıkça belirtilmiştir.Bu kanunun maddelerinde sayılan kişilerden birisi de esnaflardır. Ticari kazanç veya serbest meslek kazancı nedeniyle gerçek veya basit usulde gelir vergisi mükellefi olanlar ve Gelir vergisinden muaf olup, esnaf ve sanatkar siciline kayıtlı olanlar esnaf bağkuru ödemek zorundadır.Peki 2018 yılında esnaf bağkuru ne kadar oldu?2018 yılında Esnaf, şirket ortaklarının ödeyeceği bağkur prim tutarı indirimsiz olarak 700 TL oldu.Esnaf bağkurunu indirimli ödemek de mümkündür.Buna göre, prim borcunuzun olmaması ve primlerinizi düzenli ödemeniz halinde 2018 yılında  bağkur primini %5 indirimli olarak 598,55 TL olarak ödeyebilirsiniz.

Bağkur Primlerini Nereye Yatırabilirsiniz?

Esnaf Bağkuru Ne Kadar Oldu 2018? Öncelikle şunu hatırlatmakta fayda var. Sosyal Güvenlik Kurumu’na artık ödeme yapılmıyor.Önceden buralarda vezneler mevcutken artık vezneler kalktı ve ödemeler anlaşmalı bankalar aracılığıyla alınıyor.Buna göre Bağkur prim borçlarınızı SGK ile anlaşmalı tüm banka ve ptt şubelerinden, ATM’lerden ya da SGK kredi kartı ile ödeme sisteminden kart ile ödeyebilirsiniz. Bağkur prim borçları TC. Kimlik numarası üzerinden ödenebilir.

Bağkur Prim  Borçları Ne Zamana Kadar Ödenmelidir?

Esnaf Bağkuru Ne Kadar Oldu 2018? Her aya ait bağkur prim borcunun takip eden ayın sonuna kadar ödenmesi gerekmektedir.Burada dikkat edilmesi gereken,aynı ayın sonuna kadar değil,takip eden ayın sonuna kadardır.Örneğin 2017 yılının aralık ayına ait bağkur prim borcunuz varsa, bu prim borcunuzun son ödeme zamanı 2018 yılının ocak ayının son günüdür.yani 31/01/2018 tarihidir.Borcun bu tarihe kadar ödenmesi gerekir.Unutmayın 2 ay ödenmeyen bağkur prim borcunuz varsa bundan sonra sağlı hizmetinden yararlanamazsınız.

Bağkur Prim Borcunu Nasıl Öğrenebilirsiniz?

Esnaf Bağkuru Ne Kadar Oldu 2018? Bağkur prim borcunuz varsa ve bunu öğrenmek istiyorsanız,  www.turkiye.gov.tr adresine E-devlet şifreniz ile giriş yaparak borcunuzu sorgulayabilirsiniz. Bunun için E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler>>Sosyal Güvenlik Kurumu>>>4/b Hizmetleri>>> 4b borç durumu aşamalarını takip ederek prim borcunuzu rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

Bağkur Primi Ne Kadar Oldu 2018?Çiftçi Bağkuru 2018? Bağkur Primi Nasıl Hesaplanır 2018?


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.