Vergi ve Güncel Haber Portalı

Trafik Cezalarında Erken Ödeme İndirimi Olur mu?

05.11.2019
678
Trafik Cezalarında Erken Ödeme İndirimi Olur mu?

Trafik Cezalarında Erken Ödeme İndirimi Olur mu? Trafik cezası, trafikte aracınızla hareket halinde iken bazen de park halinde bulunurken dahi kural ihlali sonucu hepimizin başına gelen bir durum olmaktadır. Kural ihlali yaptığımızı bazen de hatalı olarak park etmemiz halinde tarafımıza kesilen ihlal cezası, trafik cezası olmaktadır. Adımıza düzenlenen trafik cezaları etrafa yerleştirilen elektronik aygıtlar sayesinde kesilebilirken, birçoğu da görevli memurlar tarafından işleme konulmaktadır. Tarafımıza kesilen trafik cezalarının ödenmesi belirlenen süre içerisinde gerçekleşmesi takdirde, kesilen trafik cezasında belirli bir oranda indirimli olarak ödeme gerçekleştirmeniz mümkün olmaktadır.

Bazı durumlar olmaktadır ki adınıza kesilen her trafik cezası ev adresinize ulaşımı mümkün olmaz. Bu gibi durumlarda mağdur olmamak için adınıza kesilen herhangi bir trafik cezasını internet üzerinden sorgulamanız mümkün olmaktadır. Adınıza kesilen ve elinize ulaşmayan herhangi bir trafik cezası için online trafik cezası sorgulama işlemi gerçekleştire bilisiniz.

Trafik Cezasını Erken Ödemede Uygulanacak İndirim Oranı Ne Kadar?

Trafik Cezasını Erken Ödemede Uygulanacak İndirim Oranı Ne Kadar? Adınıza kesilen trafik cezasını indirimli olarak ödemek istiyorsanız kanunen belirlenen yasal süreyi geçmemeniz gerekmektedir. Belirlenen süre ise cezanın kesim tarihinden itibaren olmak üzere 15 gün olarak belirlenmiş olmaktadır. Adınıza kesilen trafik cezasını yazıldığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde ödeme gerçekleştirirseniz, cezanın üzerinden gerçekleşecek indirimden faydalanabilirsiniz. Belirtilen sürenin geçmesi durumunda kesilen trafik cezasından herhangi bir indirim uygulanması söz konusu olmamaktadır.

Adınıza kesilen trafik cezasını, kesildiği tarihten itibaren olmak üzere 15 gün içerisinde ödemeniz takdirde, ödeyeceğiniz tutar kesilen tutardan % 25 oranında indirimli olarak gerçekleştirebilirsiniz. Cezanın yazıldığı tarihten itibaren, kesilen ceza ödemesinin 15 gün içerisinde ödemeniz durumunda kesilen ceza tutarını %25 oranında daha az ödeyerek işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Kesilen trafik cezasını indirimli olarak ödemek için tanınan yasal sürenin son günü hafta sonuna denk gelmesi durumunda ödenmesi gereken gün, hafta sonunun geçmesinin ardından gelen ilk iş günü olmaktadır. Yani adınıza kesilen trafik cezasını, indirimli olarak tanınan 15 günlük sürenin son günü hafta sonuna denk gelmesi halinde, hafta sonunun ardından ilk gelen iş günü ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

Adınıza kesilen trafik cezalarının belirtilen tebliğ tarihinden itibaren, 30 gün sonuna kadar ödenmemesi durumunda kesilen cezalar için her ay, aylık olarak % 5 olarak faiz uygulanmaktadır.

Trafik Ceza Puanı Nedir? Nereden Sorulama Yapılır?

Trafik Ceza Puanı Nedir? Nereden Sorulama Yapılır? Karayolları Trafik kanunu ile belirlenen durumlarda, trafikte suç sayılan bir işlemden dolayı ceza uygulaması gerçekleştirilen sürücüler için adlarına kesilen her ceza adına yönetmelikte geçen ceza puanları verilmektedir. Trafik suçunun işlendiği tarih itibarı ile geriye dönük bir yıl içerisinde toplam olarak 100 puanı dolduran sürücülerin ehliyetleri iki ay olarak geri alınmaktadır. Sadece ehliyetlerinin alınması olmamakla birlikte sürücüler eğitime de tabi olmaktadırlar. İki aylık sürenin ardından, sürücünün bir kez daha 100 puanı doldurması halinde ehliyetine 4 ay olarak el konmaktadır. Aynı yıl içerisinde üçüncü kez olmak üzere tekrar sürücünün 100 puanı doldurması halinde bu sefer ehliyeti iptal olmaktadır.

Trafikteki ceza puanınızı sorgulamak, ne kadar ceza puanınızın olduğunu öğrenmek için, T.C. kimlik numaranız ile e-devlet sistemi üzerinden giriş yaparak adınıza düzenlenen herhangi bir ceza puanının bulunup bulunmadığını öğrenebilirsiniz.

Trafik Cezasına İtiraz Edebilir miyim?

Trafik Cezasına İtiraz Edebilir miyim? Trafik cezası ya trafik memuru tarafından ya da gıyapta olarak adımıza kesilmiş bulunmaktadır. Trafik cezası gıyapta olarak kesilmiş bulunuyorsa, itiraz süresi cezanın tebliğ edilmesinin ardından 15 gün olmaktadır.

Fakat trafik cezasının kesilmesi görevli trafik memuru tarafından gerçekleşmiş ise kesilen cezaların tebliğ tarihi aynı gün olmaktadır. İtiraz süreniz olan 15 günlük süreç hemen başlamaktadır. Kesilen trafik cezalarında itiraz 15 gün içerisinde Sulh Ceza Mahkeme’lerine yapılmaktadır. Yapılan itiraz işleminde mahkeme görülmez, dosyanın incelenmesinin ardından karar verilmektedir.

Vergi Borcu Ödenmezse Ne Olur? Vergi Borcuna Taksitlendirme Yapılır mı?

Aracı Elinde Olmayanlar Hurda Yasasından Nasıl Faydalanabilir?

Bir Yılda En Fazla Kaç Kez Araç Alım – Satımı Yapabilirim?


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Hüseyin Tezer dedi ki:

    235 ceza yedim erken odenirse ne olur

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.