Vergi ve Güncel Haber Portalı

2019 Radar Cezası Ne Kadar Oldu? Trafik Cezası Sorgulama işlemleri Nasıl Yapılır?

08.08.2019
302
2019 Radar Cezası Ne Kadar Oldu? Trafik Cezası Sorgulama işlemleri Nasıl Yapılır?

2019 Radar Cezası Ne Kadar Oldu? Trafik Cezası Sorgulama işlemleri Nasıl Yapılır? Gibi sorularınıza cevap bulabileceğiniz yazımızda hepsini detaylı olarak bulabilirsiniz. 2019 Radar Cezası Ne Kadar Oldu? Trafik Cezası Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır? Soruları milyonlarca sürücünün en çok merak ettiği konular arasında bulunmaktadır. Çağımız teknolojisi ile kesilen trafik cezası işlemlerinin birçoğunu sürücüler artık kesilen trafik cezası işleminin evlerine gelen tebligat mektubundan anlamaktadır. Bazı durumlarda ise kesilen trafik cezadan haberiniz olmadığı için ödemenizi geciktirirseniz, maddi zorluk yaşamanıza sebep olabilmektedir. Trafik cezası nedeniyle zor durumda kalmamak adına online trafik cezası sorgulama işlemi yaparak borcunuz olup olmadığını anında öğrenebilirsiniz. 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren uygulanacak trafik cezası oranları yeniden hesaplanmış durumdadır.Alkollü araç kullanmamak, araç takip mesafesini korumak, hatalı sollama işlemi yapmamak ve emniyet kemeri kullanmak, trafikte güvenli sürüş için belirlenen belli başlı trafik kuralları arasında yer alıyor. Kuralları ihlal ederek hem kendisinin hem de yayanın can güvenliğini tehlike altına atan sürücü, trafik cezasıyla karşı karşıya kalıyor.

2019 Radar Cezası Nasıl Kesilir?

2019 Radar Cezası Nasıl Kesilir? Radar cezası kesilirken kullanılan 3 temel yöntem vardır. Birincisi sivil veya resmi polis araçları tarafından hız ölçüm cihazlarıyla kurulan ve araçlar trafikte seyir halindeyken değişken noktalarda uygulanan sistemdir. İkinci yöntem ise günümüzde birçok yolda hız kontrolü içim kurulan “Hız Koridoru” sistemidir. Bu yöntem ile belirli noktalar üzerine konulan kameralar ile mesafe tayini yapılarak, araçların hız koridorunda ortalama ne kadar süratle gittikleri hesaplanmaktadır. Üçüncü yöntem ise gezici araçlarda kurulan hız kontrol sistemidir. Bu yöntem ile gezici radar araçları rahatlıkla hız tespiti yapabilmektedir.

2019 Trafik Cezası Online Olarak Nasıl Sorgulanır?

2019 Trafik Cezası Online Olarak Nasıl Sorgulanır? Sürücü bireylerinin sorularının en başında yer almaktadır. Adınıza kesilmiş bir trafik cezası bulunuyor ise ve evinize herhangi bir tebligat yolu ile bildirilmemiş ise adınıza kesilen bu ceza ilerleyen zamanda yüksek meblağlar halinde karşımıza çıkarak bizi maddi açıdan zor durumda bırakabilmektedir. Zor durumda kalmamak yüksek meblağlı trafik cezası ile karşı karşıya kalmamak için ara sıra online olarak sorgulama yapmakta yarar vardır.

2019 Trafik Cezası Online Olarak Sorgulama yapmak için Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi üzerinden “trafik cezası borç sorgulama” işlemi yapılabilir.

Trafik cezası sorgulama işlemi sırasında ad, soyad, TC kimlik numarası ve doğum yılı bilgileri girilerek; Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama, Sürücü Belgesine Yazılan Ceza Sorgulama, Tüzel Kişi Ceza Sorgulama ve Otoparka Çekilen Araç Sorgulama bölümlerinden birine tıklanarak sorgulama yapılabilir.

2019 Radar Cezası Ne Kadar Oldu?

2019 Radar Cezası Hız limitinin %10’undan daha azını aştıysanız buna cezai bir yaptırım uygulanmaz. Radar cezaları kesilirken baz alınan limit %10 ve üzerindeki hız sınırı aşımlarıdır. Size kesilen cezanın haksız olduğunu düşünüyorsanız 15 gün içerisinde Sulh Ceza mahkemelerine itiraz edebilirsiniz. Sürücü belgesi için de ceza puanı olarak uygulanan radar trafik cezalarını ve “radar cezası ne kadar?” sorusunun cevabını aşağıdaki tabloda görebilirsiniz:

Ceza Türü

Cezası Erken Ödeme

Ceza Puanı

Hız sınırı aşımı – %10 ila %30 arası

290TL 217,50TL

15

Hız sınırı aşımı – %30’dan fazla

603TL 452,25TL

15

Hız sınırı aşımı %50’den fazla

1002TL 751,50TL

15

2019 En Düşük Trafik Cezası Ne Kadar?

2019 En Düşük Trafik Cezası, trafik işaret ve işaretçilerine uymayanlara 108 lira olarak kesilecek.  Zamlı tarifeye göre, 2019 yılında

  • Alkollü araç kullananlar için ödenecek ceza 1002TL olarak belirlendi. İkinci kez alkollü olarak araç kullanırken tespit edilmesi halinde ceza 1256TL olarak ödenecek, 3 ve 3’ten fazlasında ise ceza 2.018 TL olacak.
  • Kırmızı ışıkta geçenler 235 TL’ye çıktı. Kırmızı ışık kuralını son ihlalin gerçekleştiği tarihten itibaren geriye doğru bir yıl içinde ilk kez üç defa ihlal ettiği tespit edilenlerin 30 gün, ikinci kez üç kez ihlal ettiği tespit edilenlerin 45 gün, üçüncü veya daha fazla kez üç defa ihlal ettiği tespit edilenlerin 60 gün süreyle sürücü belgeleri alınacak.
  • Ehliyetsiz araç kullananlara 2.018TL, eğer araç sahibi ceza alan kişi değilse araç sahibine de 2.018TL ceza kesilecek.
  • Emniyet şeridini ihlal edenler 1.002TL ceza ödeyecek.
  • Araç kullanırken cep telefonu kullananlara verilen 108TL olan idari para cezası, 2019 yılı için 235 TL olacak.
  • Yayaların trafikteki geçiş önceliğine dikkat etmeyenlere uygulanan para cezası 235TL’den 488 TL’ye çıkarılacak.
  • Spin ve drift (makas atmak) olarak ifade edilen tehlikeli hareketleri yapanlar ise 5 bin 10 lira para cezası ile cezalandırılacaklar ve 60 gün trafikten men edilecekler.
  • Abartı egzoz kullananlara da 1.002TL ceza kesilecek.
  • Çakar lamba, siren ve benzeri ışıklı veya sesli cihazlar, mevzuatta belirlenenler araçların dışında kullanılamayacak. Buna uymayanlara 1.002TL idari para cezası uygulanacak.
  • Muayenesiz araçların trafikte kullanımını engellemek amacıyla 108 TL olarak uygulanan idari para cezası, 235TL’ye çıkarılacak.
  • Kamyon ve tırlar da emniyet şerit ihlaline 488TL idari para cezası, trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde ardı ardına şerit değiştirme veya ters yönde araç sürme gibi ihlaller için ise 1.002TL idari para cezası getirilecek.

2019 Trafik Cezası Nasıl ve Nereye Ödenir?

2019 Trafik Cezası Nasıl ve Nereye Ödenir?  Gibi sorularınıza cevap olarak, sürücülerimize kesilen trafik cezaları internet üzerinden online ya da belirli kurumlar yoluyla nakit olarak ödenebilir. Sistemde ayrıca, motorlu taşıt sorgulaması ve kredi kartıyla ödeme, kredi kartıyla ödeme bilgisi sorgulama, motorlu taşıtlar vergisi hesaplama ve kasko değerleri gibi birçok seçenek yer alıyor. Plaka, TC kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ve tescil tarihini girerek sorgulama yaptıktan sonra ödeme işlemine geçebilirsiniz.

Adınıza kesilmiş trafik cezasını ödemek için, ödeme seçeneğiniz kredi kartı olacaksa, 02:00-22:00 saatleri arasında sistemi kullanabilirsiniz. Trafik cezası, vergi daireleri, PTT şubeleri ve banka şubeleri yoluyla nakit olarak da ödenebilir.

2019 Trafik Cezasına Nasıl İtiraz Edilebilirim?

2019 Trafik Cezasına Nasıl İtiraz Edebilirim? Adınıza kesilen trafik cezası gıyapta plakaya ve trafik memurunun yüz yüze ceza yazması olmak üzere 2 farklı şekilde kesiliyor. Eğer trafik cezası gıyapta kesilmişse, itiraz süresi cezanın tebliğ edildiği tarihinden itibaren 15 gündür. Ancak trafik memurunun yüz yüze kestiği trafik cezalarında tebliğ tarihi aynı gündür ve 15 günlük itiraz süresi hemen başlar.

Trafik cezalarına itirazlar 15 gün içinde Sulh Ceza Mahkemesi’ne yapılır. İtirazlarda dava dilekçesi, Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı fotokopisi, Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı Tebligatı fotokopisi, ruhsat fotokopisi, kimlik ve ehliyet fotokopisinin ibraz edilmesi gerekir.  İtirazlarda herhangi bir mahkeme görülmez. Karar, dosyanın incelemesinin ardından verilir.

Araç Vergisi ve Trafik Cezası Yapılandırmasında Bilmeniz Gerekenler

Trafik Cezası Taksitlendirme Nasıl Oluyor?Kaç Taksit Yapılır?Nereye Başvurulur?


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.