Vergi ve Güncel Haber Portalı

BAĞKUR (4B) Prim Ödemeleri Gider Gösterilebilir Mi?

28.01.2021
393
BAĞKUR (4B) Prim Ödemeleri Gider Gösterilebilir Mi?

Bugün ki makalemizde sizlerle birlikte BAĞKUR (4B) prim ödemeleri gider gösterilebilir mi sorusuna yanıt vermek istiyoruz birlikte. Her geçen gün büyüyen ve gelişen ülkemiz genelinde vergi uygulamaları ile birlikte sigorta uygulamaları kapsamında birçok farklı seçenek kendisini gösteriyor diyebiliriz sanırım.

Özellikle şahıs şirketi sahipleri ya da kurumsal şirket sahipleri ile alakalı olarak farklı seçenekler kendisini gösteriyor demek yanlış olmaz sanıyorum. BAĞKUR, bilindiği üzere günümüzde şahıs şirketi sahipleri için ciddi manada fark yaratan unsurlardan birisi olduğu için merak edilen sorular ile alakalı olarak da farklı alternatifleri değerlendirmemiz gerekiyor. Şimdi diğer alternatif bilgiler ile alakalı olarak fikirler sunacağız.

BAĞKUR (4B) Prim Ödemeleri Nasıl Yapılır?

Devlet, bilindiği üzere ülkemiz genelinde zaman içerisinde değişen uygulamaları sayesinde hem vatandaş hem de devlet hazinesi açısından farklı adımlar attı. Günümüz teknolojik imkanlarının değişmesi ile de birlikte aslında prim ödemelerine yönelik olarak farklı alternatifleri değerlendirmek mümkün hale geliyor diyebiliriz.

BAĞKUR (4B) prim ödemeleri nasıl yapılır sorusunun yanıtı günümüzde son derece basit demek yanlış olmaz. Günümüzde mobil bankacılık ya da internet bankacılığı üzerinden BAĞKUR primi ödemeleri yapmak mümkün hale geldi. Artık TC kimlik numaranız ile birlikte herhangi bir sorun olmaksızın birçok farklı alternatif kendisini gösteriyor. Bizde elimizden geldiğince sizleri bilgilendiriyoruz. Tabi ki alternatifli bilgi seçenekleri ile alakalı olarak hemen alternatifler üzerinde duracağız.

BAĞKUR (4B) Prim Ödemeleri Gider Gösterilebilir Mi?

Evet, gösterilebilir. Ancak günümüzde mali müşavirlerin bu anlamda ki genel önerisi aylık giderden daha ziyade senelik gelir vergisi üzerinde bir gider gösterilmesi çok daha mümkün hale gelecektir. Devlet, bu anlamda BAĞKUR prim ödemesi giderlerini sizlere gelir vergisi için avantaj olarak kullanılması yönünde de farklı seçenekler kendisini gösteriyor.

Uygulamada 1479 Sayılı Bağ-Kur Kanunu’nun 49.Maddesinin üçüncü fıkrasında yapılan düzenlemenin aksine ödenen Bağ-Kur giriş keseneği ve primleri gider olarak kaydedilmemektedir. (BKZ.GVKGT Seri No:110)

Ancak; Ticari, zirai ve serbest meslek kazançları dolayısıyla yıllık gelir vergisi beyannamesi veren vergi mükellefleri beyan ettikleri kazançlarından ödemiş oldukları Bağ-Kur giriş keseneği ve primleri ile 1479 Sayılı Bağ-Kur kanunu’nin Ek:20.Maddesinin üçüncü fıkrasına göre ödenen sosyal güvenlik destek primlerini indirebilmektedirler.


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.