Vergi ve Güncel Haber Portalı

2017 2018 Öğretim Yılı Ücretli Öğretmenlik Başvuruları Başladı mı

16.08.2017
126
2017 2018 Öğretim Yılı Ücretli Öğretmenlik Başvuruları Başladı mı

    Türkiye de ciddi anlamda öğretmen açığı bulunduğundan Milli Eğitim Bakanlığı Bu açığı  sağlıklı bir düzen olmasada ücretli öğretmenlik sistemi ile kapatmaktadır. Bugünkü yazımızda 2017 2018 eğitim öğretimine bir ay kadar bir süre kalması nedeniyle ücretli öğretmenlik başvuru şartları nelerdir ? Başvurular nasıl yapılır ? konular hakkında bilgi vereceğiz.

Ücretli Öğretmenliğin Yasal Dayanağı Nedir?

2017 2018 Öğretim Yılı Ücretli Öğretmenlik Başvuruları Başladı mı? Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen ve Yöneticilerinin ders ve ek ders saatlerine ilişkin esasların 9.maddesi Ücretli öğretmenliğin yasal dayanağı oluşturmaktadır. Bu maddeye istinaden Ek Ders Ücreti Karşılığı ücretli Öğretmen görevlendirmesi yapılmaktadır.

Ücretli Öğretmenlik başvuru Şartları Nelerdir ?

2017 2018 Öğretim Yılı Ücretli Öğretmenlik Başvuruları Başladı mı? Ücretli Öğretmenlik başvurularını her il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerince ayrı ayrı alındığından biz ücretli öğretmenlik için aranan genel şartları yazacağız.

  • 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesi hükümleri göz önünde bulundurularak, Fakülte Mezunları için KPSS Puan üstünlüğü ve öncelik sırasına göre,

1-Eğitim Fakültesi.

2-Eğitim Bilimleri Fakültesi.

3-Diğer Fakültelerin Öğretmenlik Bölümü.

4-Formasyon Belgesi, Tezsiz Yüksek Lisans Belgesi, İlköğretim Sınıf Öğretmenliği Sertifikası olanlar ile daha önceki yıllarda vekil ya da ücretli öğretmen olarak görev yaptığına dair belgesi bulunan diğer lisans ( fakülte) mezunları başvuruda bulunabileceklerdir.

5-Lisans mezunu olanlardan daha önce vekil veya ücretli öğretmen olarak görev yapmış olanlara öncelik verilecektir.

Ücretli Öğretmenlik Başvuru Evrakları Nelerdir ?

  1. Dilekçe Örneği,
  2. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,
  3. Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet fotoğraf,
  4. Diploma veya Mezuniyet Belgesinin Aslı ve Fotokopisi  (İdarece gerek görülmesi halinde e-Devlet çıktısı da istenecektir.),
  5. KPSS Sonuç Belgesi ( KPSS 121 Lisans Mezunları İçin: 2017; ),
  6. Adli Sicil Kaydı (e-Devlet veya adliyeden alınacaktır),
  7. Askerlik Durum Belgesi(Askerlik Şubesinden 2017-2018 eğitim öğretim yılı sonuna kadar askerlik ile ilişiği olmadığına dair belge alınacaktır.),
  8. Sağlık Raporu(Tek hekimden alınacaktır)
  9. Varsa sertifika (İngilizce – Bilgisayar – Zihin Engelliler 540 saat – Zihin Engelliler 160 saat – Zihin Engelliler 150 saat – Okul Öncesi 60 saat-Teknoloji Tasarım 90 saat- Diğer)
  10. Fakülte veya Açık Öğretim Fakültesi 2+2 İngilizce ve Okul Öncesi Öğretmenliği

Belgeleri başvuru sırasında istenecektir.

Başvurular Nereye Nasıl Yapılacak ?

2017 2018 Öğretim Yılı Ücretli Öğretmenlik Başvuruları Başladı mı? Ücretli öğretmenlik başvurularınızı hangi il veya ilçeye yapacaksanız. O il veya ilçeye ait Milli Eğitim Müdürlüklerine  başvurulacak. Başvurular ilk etapta İlgili il veya ilçe milli eğitim Müdürlüğünün Web sitesi üzerinden başvuru yapılacak. Ardından gerekli evraklarla şahsen başvuru yapılacak.

Ücretli Öğretmenlik Başvuruları ne Zaman Başlayacak ?

2017 2018 Öğretim Yılı Ücretli Öğretmenlik Başvuruları Başladı mı? Ücretli öğretmenlik başvuruları bir çok ilde başladı. Ücretli öğretmenlik başvurularının başlayıp başlamadığının takibini ilgili il veya ilçe milli eğitim müdürlüğünün internet sitesinden takip edebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.