Vergi ve Güncel Haber Portalı

2018 Basit Usul Defter Beyan Sistemi Nasıl Olacak ?

29.12.2017
530
2018 Basit Usul Defter Beyan Sistemi Nasıl Olacak ?

01/01/2018 tarihinden itibaren  Basit Usul mükellefler artık   tabiri caizse biraz basitlikten çıkıp gerçeğe yakın bir sisteme geçecekler.   Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 17/12/2017 tarihli ve 30273 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 486 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile 01/01/2018 tarihinden itibaren serbest meslek erbabı, işletme hesabı esasına göre defter tutan mükellefler ile basit usule tabi olan mükelleflerin kayıtlarının elektronik ortamda tutulması uygulamasına başlanacağı duyuruldu. İşletme hesabı esasına göre defter tutanlar defter beyan sistemine 01/01/2019 tarihinde başlayacak. 2018 Basit Usul Defter Beyan Sistemi Nasıl Olacak ?

2018 Basit Usul Defter Beyan Sistemi Nasıl Olacak ? Bugünkü yazımızda defter beyan sistemini Basit usul mükellefler yönünden esas alıp Basit usul mükelleflerin  defter beyan sistemine nasıl geçecek? Defter beyan sisteminde belgeleri kendileri mi işleyecek   Muhasebeci veya meslek odaları ile sözleşme imzalayacaklar. gibi konularda bilgiler vereceğiz.

2018 de Basit Usul İşyeri Açacaklarda Kira Bedeli Ne Kadar Olacak ?

   Defter Beyan sistemi Nedir ?

2018 Basit Usul Defter Beyan Sistemi Nasıl Olacak ? Gelir ve Gider diğer Kayıtlar ile defterlerin elektronik ortamda tutulmasına ve muhafazasına imkan veren, beyanname, bildirim ve dilekçeler ile fatura, serbest meslek makbuzu gibi belgelerin elektronik ortamda düzenlemesine imkan veren Sistemdir.

*Defter-Beyan Sistemini kullanmak için “e-imza” ya da “mali mühür”e ihtiyaç bulunmamaktadır.

Basit Usul Vergisi Ne Kadar? Basit Usul 8000 TL Muafiyeti

 Defter Beyan Sisteminin Mükelleflere Getireceği Avantajlar Nelerdir ?

  • Bir muhasebe programına ihtiyaç duyulmaksızın internetin olduğu her yerden vergisel ve ticari işlemlerin elektronik ortamda kayıt altına alınabilmesi.
  • Kırtasiyeciliği azaltması.
  • Defter tasdikine ihtiyaç duyulmaması.
  • Defterleri muhafaza etmeye yönelik maliyetlerin söz konusu olmaması ile fatura ve makbuz gibi belgelerin elektronik olarak düzenlenebilmesi gibi imkânlar sayesinde yükümlülüklere ilişkin bürokratik işlemlerin ve uyum maliyetlerinin azaltılması.
  • Kayıt dışı ekonomi ile etkin bir şekilde mücadele edilmesi.
  • Vergiye gönüllü uyum seviyelerinin artırılması.

 Basit Usul Mükelleflerin Sistemi Kullanması Zorunlu mu ?

2018 Basit Usul Defter Beyan Sistemi Nasıl Olacak ? 486 Sıra No’lu Vuk Tebliği ile gelen defter beyan sistemini Basit Usul Mükelleflerin kullanması 01/01/2018 tarihinden itibaren zorunludur.

Basit Usulden Gerçek Usule Geçiş Nasıl Olur? Geçiş Hadleri Nelerdir?

 Basit Usul Mükellefler  Ne Zamandan İtibaren Defter Beyan Sistemine Geçecek ?

2018 Basit Usul Defter Beyan Sistemi Nasıl Olacak ? Basit Usul mükellefler 01/01/2018 tarihinden itibaren defter beyan sistemine dahil olmak zorundadırlar. 2018 Yılı defter beyan sistemine ilk geçiş yılı  olduğu için basit usuller başvuru ve ilk giriş işlemlerini 30/06/2018 tarihine kadar süreleri bulunmaktadır.

Basit Usul veya Potansiyel Mükellefler E-Tebligata Geçmek Zorundalar Mı?

Basit Usul Mükelleflerinin Kullandıkları Belgeler Nelerdir ?

  • Fatura
  • Ödeme Kaydedici Cihaz Fişi ( İsteğe bağlı ÖKC kullananlar için )
  • Perakende Satış Fişi
  • Müstahsil Makbuzu
  • Z Raporu ( İsteğe bağlı ÖKC kullananlar için )

Basit usul mükelleflerin kullandıkları belgeler bunlardır.

Basit Usul Mükelleflere, Mükellef Olmayanlara da Muhtasar Beyanname Verme Zorunluluğu Geldi uygulama Ayrıntıları

Basit Usul Mükellefler Kullandıkları Gelir ve Gider Belgelerini Kaç Yıl saklamaları Gerekir ?

     2018 Basit Usul Defter Beyan Sistemi Nasıl Olacak ? Mükelleflerce, bir takvim yılı içinde aldıkları mallara ve hizmetlere ait alış belgeleri ve yaptıkları giderler ile hasılat belgelerinin, ilgili bulundukları yılı takip eden yıldan başlayarak 5 yıl süresince saklanması ve yetkili makam ve memurların talebi üzerine ibraz edilmesi zorunludur.

Sigortalı Çalışan Bir Kişi Basit Usulde İşyeri Açabilir mi ?

Basit Usul Mükellefler Defter Beyan Sistemini kullanmak için Başvuru Yapmaları Gerekiyor mu ?

2018 Basit Usul Defter Beyan Sistemi Nasıl Olacak ? Defter-Beyan Sistemini kullanmak zorunda olan mükelleflerin, Sistemi kullanmaya başlayacakları takvim yılından önceki ayın son gününe kadar (yani 31 aralık tarihine kadar 31 Aralık ta dahil) www.defterbeyan.gov.tr adresi üzerinden veya gelir vergisi yönünden bağlı bulundukları vergi dairesi aracılığıyla başvuru yapmaları gerekmektedir.

Defter-Beyan Sisteminin uygulanmaya başlanmasından sonra işe başlayanlar ve söz konusu Sistemi kullanmak zorunda olan basit usule tabi mükellefler. İşe başlama bildiriminin verildiği günü izleyen yedinci iş günün mesai saati sonuna kadar ilgili vergi dairesine başvuru yapacaklardır. Söz konusu başvuru işe başlama bildiriminin verildiği günü izleyen yedinci iş gününün sonuna (saat 23.59’a) kadar www.defterbeyan.gov.tr adresi üzerinden de yapılabilecektir.

 Basit Usul Mükellefler Defter Beyan Sistemine Ne Zamana Kadar Başvurmaları Gerekmektedir ?

2018 Basit Usul Defter Beyan Sistemi Nasıl Olacak ? Defter beyan sistemi 2018 Yılında ilk kez uygulanacağı için 30/06/2018 tarihine kadar başvuru yapabilecekler. Normalde ise 2018 yılında defter beyan sistemini kullanacaklar 31/12/2017 tarihine kadar Kayıt yapmaları gerekmekteydi.

Basit Usul Mükelleflerde Engellilik İndirimi Nasıl Olur ?

Basit Usul Mükellefler Defter Beyan Sistemine Başvuruyu Nasıl Yapacak ?

Basit usule tabi mükellefler başvurularını;

– Kendileri,

  • Ekte Bulunan ve söz konusu tebliğ ekinde bulunan “Defter-Beyan Sistemi Kullanımı Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesi ile düzenledikleri meslek odaları ,- 340 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ekinde yer alan “Elektronik Beyanname Gönderme Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesi” imzaladıkları meslek mensupları (Muhasebecileri)

aracılığıyla yapabilirler.

Basit Usul Mükellefler Defter Beyan Sistemine Başvuru Yapmak için Şifreyi Nereden Nasıl Alırlar ?

      2018 Basit Usul Defter Beyan Sistemi Nasıl Olacak ? Sisteme giriş sırasında kullanılacak şifre bilgisi, mükellef veya noterden yetkilendirdiği kişi tarafından herhangi bir vergi dairesine yapılacak başvuru ile alınabilecektir.

        Şifrenin vergi dairesine başvurularak talep edilmesi halinde, vergi dairesi tarafından muhataba müracaat anında sistemden üretilecek şifreyi ihtiva eden kapalı bir zarf, Teslim Tutanağı karşılığı mükellef veya yetkilendirdiği kişiye verilecektir.

Basit Usul Mükellefler Gelir ve Gider Belgelerini Hangi Tarihlerde Girecekler ?

Basit usule tabi mükelleflerin alış ve giderleri ile satış ve hasılatlarına ilişkin bilgiler Sistem üzerinden kayıt altına alınacak ve görüntülenebilecektir.

Basit Usul Mükellefler alış ve gider faturalarını ve belgeleri ile satış ve hasılatlarına ilişkin fatura ve belgeler üçer aylık kayıtlar, izleyen ayın sonuna kadar Sisteme kaydedilir.  Özetle  basit usuller üç ayda bir bütün faturalarını sisteme kaydetmeleri gerekmektedir.

Kayıt dönemleri ise şu şekilde olmaktadır.

  1. Ocak -Mart ayları arası kayıtlar Nisan ayı  Sonuna Kadar,
  2.  Nisan – Haziran ayları arası kayıtlar Temmuz ayı  Sonuna Kadar,
  3.  Temmuz – Eylül ayları arası kayıtlar Ekim ayı  Sonuna Kadar,
  4.  Ekim – Aralık ayları arası kayıtlar  takip eden yılın ocak ayı Sonuna Kadar,

sisteme kayıt yapılması gerekmektedir.

Tebliğe konulan geçici madde ile  2018 yılında  basit usule tabi mükelleflerin 30/4/2018 tarihine kadar kaydedilmesi gereken alış ve giderleri ile satış ve hasılatlarına ilişkin üç aylık kayıtlar 31/7/2018 tarihine kadar Sisteme kaydedilebilecektir.

 Basit Usul Mükellefler Kayıtları kendi tutup Defter Beyan Sistemine Kayıt Yapabilirler mi ?

2018 Basit Usul Defter Beyan Sistemi Nasıl Olacak ? Basit usul mükellefleri basitlikten çıkararak kayıt sistemine geçirerek  gerçek usule yakınlaştırdığını bahsetmiştik.  Çünkü Basit usuller artık kayıtlarını  kendileri tutamayacak.  Basit Usul mükellefler defter beyan sistemine  belge fatura vb. kayıt veya giriş yapamayacak.  Sadece defter beyan sisteminde girişi veya kaydı yapılan belgeleri görebilecekler.

Defter  beyan sistemine Basit Usul mükellefler adına  Ya bağlı bulundukları meslek odaları tarafından yada Meslek mensubu yani muhasebeci tutarak muhasebecileri  tarafından giriş ve kayıt yapılabilecek.

Meslek odalarının veya Muhasebecilerin   basit usul mükellef adına defter beyan sistemine kayıt yapabilmesi için aracılık ve sorumluluk sözleşmesi yapması gerekecek.  Yapılacak sözleşmeler yazımızın en altında bulabilirsiniz.

Defter Beyan sisteminin basit usullerin kullanımından artık  sadece kendileri değil meslek odaları veya muhasebecileri de sorumlu olacak.

 Defter Beyan Sistemine Başvurmayan Fatura Vb Giriş Yapmayanlar Beyanname Verebilecekler mi ?

Defter-Beyan Sistemini kullanan Basit Usul mükellefler Sistem dışında kâğıt veya elektronik ortamda kayıt yapamaz, defter tutamaz ve Sistem harici yollarla kâğıt veya elektronik beyanname gönderemezler. Bu mükellefler Sistem haricinde kâğıt veya elektronik ortamda kayıt ve defter tutmaları halinde, hiç kayıt ve defter tutmamış sayılacakları gibi Defter-Beyan Sistemi dışından gönderecekleri beyannameler hiç verilmemiş kabul edilir.   Söz konusu kayıt ve işlemlerin yapılmamış, defterlerin tutulmamış ve beyannamelerin verilmemiş sayılması nedeniyle 213 sayılı Kanunun ilgili ceza hükümlerine göre ceza uygulanır.

 Özetle Basit Usul mükellefler defter beyan sistemine başvuru yapılmadan , fatura belgeleri defter beyan sistemine kayıt yapmadan  beyanname verilemeyecek. Bu sistem dışında göndereceği beyanname de gönderilmemiş sayılacak. 

Defter Beyanname Sistemine Başvuru yapılmaması ve Fatura vb Belgelerin Girişi Yapılmaması Halinde Kesilecek Cezalar Nelerdir ?

Basit Usul mükellefler  defter beyan sistemine başvuru yapmaması halinde 213 Sayılı Vergi Usul Kanunun Bilgi vermekten çekinenler ile 256, 257, mükerrer 257 nci madde ve Gelir Vergisi Kanununun 98/A maddesi hükmüne uymayanlar için ceza: başlıklı Mükerrer Madde 355. maddesine göre ceza kesilecektir. 

 Yine her üç ayda bir  gider ve gelir belgelerinin kayıt yapılmaması halinde de aynı maddeden üç ayda bir ceza kesilecektir. 

Basit Usuller için 2017 Yılı Ceza tutarı 350 TL’dir. Bu ceza tutarı 2018 Yılında Yeniden değerleme oranı olan % 14,47 arttırılarak uygulanacaktır. 2018 Yılında bu ceza tutarı 400 lira olacağı tahmin edilmektedir.

Meslek Odalarının Basit Usul Mükellef ile Yapacakları Sözleşmeye Buradan Ulaşabilirsiniz.

Muhasebecilerin Basit Usul ile Yapacakları Sözleşmeye Buradan Ulaşabilirsiniz.

486 Sıra Nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’ne Buradan Ulaşabilirsiniz

Defter Beyan Sistemine Buradan Ulaşabilirsiniz 

 


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 22 YORUM
  1. Çelebi dedi ki:

    Yeni mevzuata göre Basit Usul Vergi Mükellefi olan hazır giyim satışı yapan bir şahıs e-pazar yerleri(n11 vb.)yerlerden satış yapabilir mi ? e-arşiv fatura düzenleyebilir mi?

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      Değerli Okurumuz başta bunu belirtelim elektronik ticaret yapan basit usul olmaz eğer biz yanlış biliyorsak yeni defter beyan sistemine göre düzenleyebilirsiniz ibaresi var.

  2. gara dedi ki:

    şubatta 2018 eski sistemden mi vereceğiz basit usul beyannemesini ..onu anlamadım…

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      evet eski sistem

  3. muharrem dedi ki:

    ben 2018 yılına kadar basit usul beyannamemi kendim vergi dairesine veriyordum, ben basit usl mükellefi olarak defter beyan sisteminden beyannamemi gönderebilecekmiyim

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      HAYIR NE VERGİ DAİRESİNDEN NE DE KENDİNİZ VEREBİLECEKSİNİZ YA ESNAF SANATKARLAr yada muhasebeci verecek

  4. muharrem dedi ki:

    gelir idaresinin yayınladığı yazı basit usul mükellefleri kendileri başvuru yapabilir diyor…

    Basit usule tabi mükellefler başvurularını;

    – Kendileri,

    – Aralarında 486 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinin ekinde (Ek:1) yer alan “Defter-Beyan Sistemi Kullanımı Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesi (Meslek Odaları ile Basit Usulde Vergilendirilen Üyeleri İçin)” düzenledikleri meslek odaları,

    – 340 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ekinde yer alan “Elektronik Beyanname Gönderme Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesi” imzaladıkları meslek mensupları,

    aracılığıyla yapabileceklerdir.

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      biz farklı birşey demedik ki başvuruyu kendisi ancak girişler ya meslek odası yada aracılık ve sorumluluk sözleşmesi imzaladığı muhasebeci yApabilir

  5. muharrem dedi ki:

    gelir idaresinin basit usul ile ilgili yazısı

    Basit usule tabi mükellefler başvurularını;

    – Kendileri,

    – Aralarında 486 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinin ekinde (Ek:1) yer alan “Defter-Beyan Sistemi Kullanımı Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesi (Meslek Odaları ile Basit Usulde Vergilendirilen Üyeleri İçin)” düzenledikleri meslek odaları,

    – 340 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ekinde yer alan “Elektronik Beyanname Gönderme Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesi” imzaladıkları meslek mensupları,

    aracılığıyla yapabileceklerdir.

  6. ADEM dedi ki:

    Şuan ben çay ocakları ve kıraathaneler adı altında mınık bır cay ocagına sahibimBu sene kı beyannamemi e beyanname olarak verebılecek mıyım.?

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      bu yıl beyannamelerinizi elden bağlı bulunduğunuz meslek odası veya anlaşmalı olduğunuz muhasebeciden verdirebilirsiniz

  7. İbrahim dedi ki:

    Ali bey merhaba,
    Babam 50 yıllık basit bir saat tamircisi, yeni saat satışı yok. sadece tamir yapıyor pil takıyor, kayış takıyor.
    benim yukarıdaki yazınızdan anladığım “beyan sistemi” başvurusu için babam gidip vergi dairesinden şifre alacak. Bu şifre ile başvuruyu nasıl yapacağız ?
    Bunu yine odalar veya muhasebeciler mi yapacak ? yoksa kendimiz internetten mi yapacağız ?
    Başvuru için son tarih yine yazılardan anladığım kadarı ile 30.06.2018.
    Peki başvuru tarihine kadar olan beyanları nasıl yapmamız gerekiyor ?
    Elimizde pil faturası kayış faturası varsa şuan ne yapmamız gerekiyor.
    Satış fişi zaten yok.
    Bu şekilde basit iş yapanların şu aşamada ne yapması gerektiği konusunda bilgi verebilirseniz çok memnun olacağım.
    Saygılarımla,

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      değerli okurumuz gidip şifrenizi vergi dairesinden alacak beyan sistemine kayıt olup ardından ya oda aracılııyla yada bir muhabeci aracılığıyla üç ayda bir gelir gider fatura ve belgelerin girişini sağlayacaksınız

  8. ömer dedi ki:

    merhaba basit usül bi işletme yazar kasa kullanması zorunlumu. kullanmadıgımız zaman nasıl bir yol izleriz (perakende satış fişi) bir degişiklik varmı…

    1. Emre ÇELİK dedi ki:

      kullanmak zorunda değilsiniz.

  9. dilek dedi ki:

    defter beyan sistemine göre basit usul mükellefleride her 3 aydabir beyanname mi gönderecek yoksa sadece gelir gider faturalarımı işlenecek sisteme

  10. ahmeter dedi ki:

    hocam ocak ayında mükellef basit usuldü fakat şubatta deftere geçti. tebliğde bu hususla alakalı bir şey göremedim. sizce bu durumda ne yapmalıyız?

  11. YİĞİT dedi ki:

    Merhaba 30.06.2018 tarihi itibariyle geçiş yapıldıktan sonra her 3 ayda bir sisteme girilen gelir ve giderleri yıl sonu bitiminde mi gönderilecek ve beyanname gönderimi nasıl olacak ( odalar için) Ayrıca diyelim ki 2018 yılı girilmeyen bir üye daha sonradan geriye dönük yapılabilecek mi.?veya 2017 beyanını verebilecek miyiz geriye dönük e beyan sistemi üzerinden.Odalar için sistemi daha genişletmeleri lazım.

  12. mehmet dedi ki:

    basit usul mükellef sigortalı çalıştıra bilirmi.çalıştırabilirse stopaj vergisinden muaf mı

  13. Ozan dedi ki:

    01.004.2018 Tarihinde kendi isteği le basit usulden gerçek usule geçiş yapan mükelleflerde ilk üç aylık alış satışlar defter beyan sistemimden mi kayıt yapılacak.
    Defter beyan sistemine kayıt yapmaya çalıştığımızda mükellefiyet türünde basit usul seçeneğini seçtirmiyor.

  14. tevfik dedi ki:

    BASIT ÜSÜLDE İLK 6 AYLIK VERİLER SON SİSTEME GİRİŞ ZAMANI 31.07.2018 Mİ OLACAK

  15. akın dedi ki:

    Ali bey yanıltıcı bilgi veriyor, kendiniz şifrenizle girip alış/gider satış/hasılat bilgilerinizi girebilirsiniz sistem ve idare buna izin veriyor son müracaat 30 Eylül 2018 olarak güncellendi. 31 Ekim 2018 tarihine kadar alış/gider satış/hasılat bilgilerinizi kendiniz girebilirsiniz 1/1/2018 tarihine ilk önce dönem başı mevcudu girmeyi unutmayın kolay gelsin

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.