Vergi ve Güncel Haber Portalı

6736 Vergi Affı İlk Taksit Ödeme Süresi Uzatılması İçin TÜRMOB Maliye Bakanlığına Başvuru Yaptı

10.01.2017
278
6736 Vergi Affı İlk Taksit Ödeme Süresi Uzatılması İçin TÜRMOB  Maliye Bakanlığına Başvuru Yaptı

6736 Vergi Affı İlk Taksit Ödeme Süresi Uzatılmasıİlk Taksit Ödeme Süresi Uzatılması Gerekir ?

6736 Vergi Affı İlk Taksit Ödeme Süresi Uzatılması. Bilindiği üzere 19/08/2016 Tarihinde Yayınlanan Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin. 6736 Sayılı Kanuna Göre Yapılandıranların İlk Taksit ve peşin ödeme süresinin son günü.. 30 Kasım 2016 tarihi idi.  Yapılandırma başvurusunun son günü  30 Ekim 2016 tarihi olarak belirlenmişti.  Bakanlar kurulu kararı ile bu süre 25 Kasım 2016 tarihine kadar uzatılmıştı. Yapılandırma başvuru süresinin son günü ile İlk taksit ve peşin ödeme süresinin son günü arasında kısa bir sürenin olması nedeniyle Vergi dairelerinde oluşan yoğunluk kuyruklar oluşması, internet alt yapısının sağlanamaması, son gün yoğunluktan sistemin çalışmaması, bankalarda vergi yapılandırma ödemelerinde sıkıntılar oluşması nedeniyle,  vergi yapılandırmalarının ilk taksitlerini ödemek isteyen bir çok vatandaşımız  bu sorunlar nedeniyle ödeme yapamadı. Ödeme yapamamaları nedeniyle büyük bir mağduriyet oluştu.

Peşin Ödeme Seçeneği ile Vergi Yapılandırması Yapanlara Ek Süre Verildi ?

6736 Vergi Affı İlk Taksit Ödeme Süresi Uzatılması.  6736 Sayılı Bazı Alacakların Yapılandırması Kanununa göre vergi borçlarını peşin ödeme seçeneği ile taksitlendiren ve 30 Kasım 2016 tarihinde ödemeyi gerçekleştiremeyen mükelleflere bir hak verilerek 02 Ocak 2017 Tarihine kadar % 1,40 oranında geç ödeme zammıyla ödeme hakkı verilmiştir.

6736 Vergi Affı İlk Taksit Ödeme Süresi Uzatılması

İlk Taksit Ödemesini Yapamayan Mükelleflerden Ödeme Yapabilmeleri için Bakanlığa Ve Gelir İdaresi Başkanlığına Büyük Baskı Var

6736 Vergi Affı İlk Taksit Ödeme Süresi Uzatılması.  6736 Sayılı Kanun Kapsamında  vergi borçlarını taksitlendirip 30 Kasım 2016 tarihinde ki ilk taksit ödeme tarihini kaçıranların sayısı ile ilgili Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından herhangi bir bilgi açıklanmamasına rağmen  bir hayli fazla olduğu görülmektedir.  İlk taksit ödeme süresini kaçıranlar  ödemeyle ilgili bir hak verilmesi için Maliye Bakanlığına  veya Gelir İdaresi Başkanlığına başvurular yapmaktadır. İlk taksit ödemesini kaçıranlara tekrardan bir hak verilmesi için ilgili bir çok kuruluş konuyla ilgili olarak hükümete, Maliye Bakanlığına ve Gelir İdaresi Başkanlığına başvurular yaparak yeni bir hak verilmesi için çabalar sarfetmektedir. Bunlardan bir tanesi de Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının başvurusu üzerine Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) tarafından Gelir İdaresi Başkanlığına ilk taksit ödemesini kaçıranlar için tekrar hak verilmesini talep etti.

TÜRMOB’un  Gelir İdaresi Başkanlığından Talebi Nedir ?

6736 Vergi Affı İlk Taksit Ödeme Süresi Uzatılması.  Türkiye Serbest Muhasebeci  Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği.  19/12/2016 Tarih ve 13133 Sayılı yazısı ile Gelir  İdaresi Başkanlığı’na başvuru yaparak. Gelir İdaresi Başkanlığı web sayfasında yer alan Sanal POS sisteminin çalışmadığı.  Mükelleflerin vergi dairesinden ya da internet sisteminden aldıkları ödeme planları ile bankaların sistemindeki ödeme planlarının uyuşmadığı. Bu nedenle ödeme yapamadıklarını belirtmişlerdir.  Bu nedenle nasıl peşin ödeme yapacaklara ek süre verilmişse ilk taksiti ödeyemeyenler içinde ek süre verilmesini talep etmişlerdir.

İşte Konuyla ilgili TÜRMOB ‘un ve Ankara Serbest Mali Müşavirler Odasının yazışmaları

6736 Vergi Affı İlk Taksit Ödeme Süresi Uzatılması.

6736 Vergi Affı İlk Taksit Ödeme Süresi Uzatılması

Ankara serbest mali müşavirler odasının TÜRMOB’a yazısı 1. Sayfa

 

6736 Vergi Affı İlk Taksit Ödeme Süresi Uzatılması

     Ankara serbest mali müşavirler odası Başvurusu Sayfa 2

 

6736 Vergi Affı İlk Taksit Ödeme Süresi Uzatılması

TÜRMOB’un yazısı

Arabuluculuk Zorunlu Oluyor Arabulucu Nasıl Olunur 2017 Arabuluculuk Ücretleri Ne Kadar. Konulu Yazımıza Ulaşmak için TIKLAYINIZ

Son Dakika Sicil Affı içeren Torba Yasa Tasarısı Mecliste Kabul edildi. Konulu Yazımıza Ulaşmak için TIKLAYINIZ

KPSS A Grubu Puanı Geçerlilik Süresi Tekrar 2 Yıl Oldu. Konulu Yazımıza Ulaşmak için TIKLAYINIZ

Ev Alırken Ceza Yemeyin Tapu Harcı İşlemleri Dikkat Edilmesi Gereken Konular Nelerdir. Konulu Yazımıza Ulaşmak için TIKLAYINIZ

 

 

                


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 10 YORUM
  1. abdullak dedi ki:

    inşallah olur sizlerden çokçok teşekkür ederim 30 kasım 2016 peşin ve taksitli ödemelerin songünü idi.maliye bakanlığı nasıl bir anlayışla peşin ödeyeceklere ek süre verdi.taksitli ödeyeceklere neden vermedi anlaşılamaz bir düşüncedir.sgk bile erteleme yaptı.neden ayrıcalık yaptılar anlaşılır gibi değil çocuk olsalar bile bu şekilde yapmaz.vatandaşalr var ise devlet te var vatandaş batarsa devlet olurmu maliye bakanı olurmu olmaz bu durumun acilen düzeltilmesi gereklidir.

  2. Emre ÇELİK dedi ki:

    değerli okuyucumuz;
    elimizden geldiği kadar sesiniz olmaya devam edeceğiz.
    Biz teşekkür ederiz.

  3. Yasemin dedi ki:

    İlk taksiti ödeyemediğim için ikinci taksiti otomatik olarak ödeyemedim,sistem açmadı tecillidir dend, şu durumda ilk taksiti ödeyemediğim için diğer yapılandırılmış taksitlerimi de ödeyemiyorum. Verilen bu hakla diğer gecikmiş 2. Taksiti de ödeyebilecek miyiz acaba ?

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      değerli okurumuz ilk ve ikinci taksitin ödeme süreleri mayıs sonuna kadar diğer taksitlere de dörder ay koyarak hesaplayınız gözünüzaydın yasa daha resmi gazetede yayınlanmadı Mutlu kalın

  4. Mahmut dedi ki:

    Bir gelişme var mı lütfen yazınız

    1. Emre ÇELİK dedi ki:

      süreler uzatıldı.Dilerseniz yazımıza bakabilirsiniz.

  5. MUSTAFA BİRCAN dedi ki:

    yapılandırma’nın uzatılma işlemi resmi gazetede ne zaman yayınlanıp işleme girecek bilgi verebilirmisiniz

    1. Emre ÇELİK dedi ki:

      bu yasa da tıpkı sicil affı yasası gibi aynı anda onaylanacak.şubat ayı başı veya ortası gibi onaylanacağını düşünüyoruz.

  6. Cahid dedi ki:

    Saygıdeğer Admin, 6736 yapılandırmada taksit sürelerinin uzatılmasına dair 28 Ocakta yeni bir düzenleme oldu.. az evvel gib in sayfasından girerek ödememi yapmak istediğimde yapılandırma listesinin yenilendiğini, ilk taksit ödeme vadem olan 30.11.2016 hariç diğerlerinin ötelendiğini (ki taksit tablosunda da bir keşmekeş var.. şöyle ki, 1. taksit 30.11.2016, 2. taksit 5. aya ertelenmiş, 3. taksit 3. aya ertelenmiş, 4. taksit yine 5. ay devamı da normal 2şer ay vadeye verilmiş..)gördüm.. ödeme sayfasından ödemeyi yapmak için girdiğimde de ,bu vade tarihi geçtiği için de ödememi yapamayacağıma dair İHLAL uyarısı verdi ve sistem ödeme işlemine devam etmedi.. zaten bu ilk taksidin malum sebeblerden ödenememesi yüzünden taksitlendirmemiz bozulmuştu ve zannederim yine ödeyemeyeceğiz.. bu geciken vadeyi nasıl ve nereden ödeyeceğiz? yoksa HİÇ ÖDEYEMEYECEK MİYİZ? bence en basit çözüm o saçma İLK İKİ TAKSİDİN VADESİNDE ÖDENMEMESİ MADDESİ kanundan çıkartılarak daha basit bir çözüm olabilirdi. zaten o cümle de çok DEVRİK BİR CÜMLE VE ANLATIM BOZUKLUĞU VAR.. NE DEMEK İLK İKİ TAKSİT? ikinciye kalmadan zaten daha 1.sini ödenemediği için taksitlendirmeler bozuldu? bu yeni şekliyle daha dün resmi gazetede yayınlanmadan önce de otomatik olarak bozulmuş oluyor çünkü ilk vade tarihi ötelenmemiş.. konu hakkındaki düşünce, tecrube ve bilgilendirmelerinizi merak ediyorum..Saygılarımla..

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      Değerli okurumuz birincive ikinci taksidi 31 Mayıs 2017 Tarihine kadar öderseniz taksidiniz bozulmayacak Konuyla ilgili Vergi Yapılandırma SGK Borç Yapılandırma Yeni Taksit Tarihleri Ne zaman Yazımızı okursanız daha iyi anlayacaksınız

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.