Vergi ve Güncel Haber Portalı

BES’ten Nasıl Çıkılır BES’ten Çıkma Dilekçesi ?

03.04.2017
169
BES’ten Nasıl Çıkılır BES’ten Çıkma Dilekçesi ?

Bireysel Emeklilik Sistemi Halkta bilinen ismiyle BES ‘e en kapsamlı geçiş 1 Nisan 2017 tarihi itibariyle oldu. Yaklaşık 2,5 milyon kamu personeli ve tahmini olarak  1,5 milyonu özel sektör çalışanı bu ay maaşlarını eksik alacak. Çünkü otomatik katılımı bu ay itibariyle  başladı.   Böylece yeni memurlar bu ay yeni sistemle tanışmış oldular. Şimdi memurlar yeni sistemden Çıkabilecekler mi ? 

Zorunlu BES’te Kesinti Tutarı  Ne Kadar

BES’ten Nasıl Çıkılır BES’ten Çıkma Dilekçesi ?  Sistemde ödenecek katkı payı tutarı, belirlenen oran olan yüzde üç esas alınarak emeklilik keseneğine esas aylık üzerinden hesaplanacak ve bu tutarın altında katkı payı ödemesi yapılamayacak.  Çalışan, belirlenenden daha yüksek bir miktar veya oranda ödeme yapmak istediğini işverene bildirebilecek.  Bu şekilde katkı payı oranını artıran bir çalışan, belirlenen oranın altında kalmamak kaydıyla katkı payı oranını işverenden talepte bulunarak azaltabilecek. Çalışanlar bu taleplerini ilgili ayın ücret hesaplaması tamamlanmadan önce bildirmekle yükümlü olacak.

BES’e Kimler Katılmak Zorunda

BES’ten Nasıl Çıkılır BES’ten Çıkma Dilekçesi ?  1 Nisan 1972 ve sonrasında doğan işçi ve memurların tamamı Zorunlu BES kapsamında  olup Bu kişilerle ilgili olarak kamu idarelerince ve özel sektör işverenlerince  sözleşme başlatacak.  45 yaşın üzerindeki çalışanlar için kapsam dışı olduğu için bunlarla ilgili herhangi bir işlem yapılmayacak.

Zorunlu Bes Sistemine Dahil Olanlar  cayma hakkını nasıl kullanacak, maaştan kesilen para çalışanlara İade Edilecek mi ?

BES’ten Nasıl Çıkılır BES’ten Çıkma Dilekçesi ?   İşveren veya kamu kurumu tarafından bireysel emeklilik sözleşmesi başlatılan tarihten itibaren 2 ay içerisinde sistemden çıkmak için cayma hakkını kullanabilirler.  Bu durumda çalışanın bireysel emeklilik  sözleşmesi iptal edilecek. Sistemden çıkmak için  cayma hakkını kullanan çalışanlardan yapılan kesintilerin, hiçbir kayıp olmadan 10 gün içerisinde iade edilmesi gerekiyor.  Dolayısıyla, otomatik katılımlı bireysel emeklilik sisteminden cayma hakkını kullanan çalışanın maddi olarak hiçbir kaybı olmayacak. SİSTEMDEN ÇIKMA DİLEKÇESİNİ YAZIMIZ ALTINDAKİ LİNKTEN İNDİREBİLİRSİNİZ.

İki Ay Sonra Sistemden Çıkılabilir mi ?

İki ay geçtikten sonra da sistemden çıkılabilir. Ancak iki ay sonra sistemden çıkılırsa çalışandan kesinti yapılacak. Getiri üzerinden stopaj ve vergi kesintisi uygulanacak.

ZORUNLU BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDEN CAYMA DİLEKÇESİ İÇİN TIKLAYINIZ

2017 Kurumlar Vergisi Beyannamesi Ne Zaman Verilir Ne Zaman Ödenir ?

Enflasyon Rakamları Açıklandı.Memura ve Emekliye Şu An İçin Yüzde 1.34 Enflasyon Zammı Gelecek

5 Yıllık Ceza İndirimi Neden Çıkmıyor?Mahkum ve Yakınlarının Gözü Resmi Gazetede

 


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.