Vergi ve Güncel Haber Portalı

MTV Zammı 2018.Yeni Açıklama Geldi.Yüzde 40’dan Daha Az Zam Olacak

02.10.2017
143
MTV Zammı 2018.Yeni Açıklama Geldi.Yüzde 40’dan Daha Az Zam Olacak

MTV Zammı 2018. Son günlerde herkesin dilinde motorlu taşıtlar vergisine yapılan zam var.Maliye Bakanı Naci AĞBAL, 2018 yılından itibaren motorlu taşıtlar vergisinde yüzde 40 zam olacağını söyledi.Hatta bununla ilgili kanun tasarısını da Türkiye Büyük Millet Meclise sundu.Bu haberden sonra aracı olanları bir korku sardı.Kimisi nasıl ödeyeceğinden yakındı,kimisi ise artık araç kullanmayacağını aracını satacağını söyledi.Konuyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN,bir anlamda araç sahiplerini rahatlattı ve zammın tekrar görüşüleceğini söylemişti.Bu açıklamaların sonrasında diğer açıklamalar peş peşe gelmeye devam etti. Peki şimdi ne olacak? Zam oranı yüzde kaç olacak?Detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Meclise Sunulan Torba Tasarıda MTV İçin Nasıl Bir Düzenleme Öngörülmüştü?

MTV Zammı 2018. Meclise sunulan torba yasada  motorlu taşıtlar vergisi ile ilgili radikal değişiklikler öngörülmektedir.  Buna göre,2018 yılı ocak ayından itibaren motorlu taşıtlar vergisi yüzde 40 oranında artacak. Bilindiği gibi motorlu taşıtlar vergisi yani araç bandrolü yılda 2 kez alınan bir vergidir. Birincisi ocak ayında ikincisi ise temmuz ayında ödenir. Şuan ki mevcut sisteme göre araç vergisi, aracın yaşı ve silindir hacmine göre değişiyor. Meclise sunulan torba yasaya göre ise araç vergisi artık 3 şekilde belirlenecek.Birincisi aracın yaşı, ikincisi aracın silindir yani motor hacmi,üçüncüsü ise aracın değeri. Bu kriterlere göre aracın vergisi belirlenecek.

Konuyla İlgili Mehmet Şimşek Ne Dedi?

MTV Zammı 2018. Motorlu Taşıtla Vergisi zammıyla alakalı olarak  özel bir televizyona konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek. şöyle konuştu:”MTV konusunda yanlış bilinen bir şey var. MTV, tamamen 2018’in başından itibaren alınacak sıfır araçlardan alınacak. Şu an aracı olanlar, normal şartlardaki artışlarla vergisini ödeyecek. Ticari taşıtları ilgilendirmiyor. 2018 yılında satın alınacak ikinci araçlarda MTV zammı söz konusu değil. Mevcut 21 milyon araç yüzde 40 vergiden etkilenmeyecek.”.Bu sözlerinin ardından ise,yanlış anlaşıldığını ifade eden ŞİMŞEK tekrar bir açıklama yaparak bu sefer şunları söyledi:”Giden kanun benim söylediğimden farklı, onu da düzelteyim. 2018’den itibaren alınan araçlarda bir de değerine göre artış olacak. Yüzde 40’lık artış mevcut araçları kapsıyor” dedi.

Konuyla İlgili Son Açıklama Bakanlar Kurulu Sonrasında Yapıldı

MTV Zammı 2018. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ,bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası MTV zammıyla ilgili açıklamalarda bulundu ve şunları söyledi: “Bakanlar Kurulumuz Motorlu Taşıtlar Vergisinin kanun tasarısında öngörülen rakamdan aşağı bir rakama, makul bir rakama çekilmesi hususunda bir karara vardı. Bu konuda Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal’a görev verdi.” dedi.Bu da demek oluyor ki yüzde 40 zamda indirime gidilecek ve makul seviyeye indirilecek.

Engelli Araç Alımına Kısıtlama Gelecek.En Fazla Ne Kadarlık Araç ÖTV’siz Alınabilecek?

Araç Vergisine Yüzde 40 Zam.Yeni Motorlu Taşıtlar Vergisi Ne Kadar Oldu?

 

 


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.