Vergi ve Güncel Haber Portalı

2017 Genel Sağlık Sigortası (GSS) Borç Affı Ne Zaman Başlayacak ?

11.03.2017
540
2017 Genel Sağlık Sigortası (GSS) Borç Affı Ne Zaman Başlayacak ?

8 Mart 2017 Tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 6824 Sayılı Torba yasada yapılan düzenleme ile Genel Sağlık sigortası sil baştan değişiyor. Yeni Genel Sağlık Sigortası sistemi uygulaması  1 Nisan’dan itibaren başlıyor.  Yeni yapılan düzenleme ile Genel Sağlık Sigortası prim ücretleri tek fiyata düşerek  53,32 liraya düşüyor. Yine bir yıl içinde başvuru yapanların yüksek GSS prim ücretinden hesaplanıp ödenmemiş prim borçları hem yeni prim ücretine düşecek hemde bu borçları yeniden yapılandırarak 12 taksit şeklinde ödenebilecek.

Eski GSS Prim Borçları 53,32 Liraya Düşüyor

2017 Genel Sağlık Sigortası (GSS) Borç Affı Ne Zaman Başlayacak ?  Yapılan yeni Düzenlemeyle birlikte  Genel Sağlık Sigortası tescili yapılmış olanlardan hiç gelir testi yaptırmayanların hem borçları düşecek. Hemde düşen borca yapılandırma haklarına sahip olacaklar. Yapılandırma sırasında eski dönemlere ait ödenmemiş olan, prim borçları aylık 53,32 lira üzerinden Hesaplanacak.

Başvurular 1 Nisanda Başlıyor

2017 Genel Sağlık Sigortası (GSS) Borç Affı Ne Zaman Başlayacak ? Hiç gelir testi yaptıramayanların başvuruları 1 Nisan’dan itibaren  başlayacak. Başvuru süresi yasa yayınlandığı tarih olan 8 Marttan itibaren 12 ay olacak.   12 ay içinde başvuranların primleri yapılan gelir testi sonucuna göre tescil tarihinden itibaren tahakkuk ettirilecek.

Gecikme Zammı ve Gecikme Cezaları Siliniyor

2017 Genel Sağlık Sigortası (GSS) Borç Affı Ne Zaman Başlayacak ? Yapılan yeni yasal düzenlemeden önceki dönemlere ilişkin  GSS Prim borçlarına,  tahakkuk ettirilen veya ettirilecek gecikme cezası ve gecikme zammı gibi alacaklardan.  Yasa yürürlüğe girdikten sonra daha Ödenmemiş olanların tamamının tahsilinden vazgeçilecek.  Ödenmemiş olan aylık prim borcu aslının ait olduğu aya ilişkin tutarı 53,32 lira ve üzerindeyse 53,32 lira üzerinden, 53,32 liranın altındaysa tahakkuk eden borç tutarı üzerinden prim borcu yeniden hesaplanacaktır. Hesaplanan ve azalan borç 12 taksitte ödenebilecek.  Hesaplanan yeni borç 12 ay eşit taksitle veya ilk taksit tarihine kadar peşin ödenebilecek., Taksitle veya peşin ödemlerde hesaplanan tutara yürürlük tarihinden ödeme tarihine kadar geçen süre için bir faiz uygulanmayacak.

2007-2011 Arası Kredi Çekenlere Müjde Bankalar Faiz ve Tazminat Ödeyecek

İstihdam Seferberliği Kapsamında Devlet Tarafından Verilen Teşvikler Nelerdir ?

Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Birleştirme son gün 31 Mart Yapılması Gerekenler Nelerdir ?

Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Birleştirme son gün 31 Mart Yapılması Gerekenler Nelerdir

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Açıkladı.Borçlar 1 Yıl Ertelenecek

Son Dakika.Bedelli Askerlik Mi Geliyor?

Ev Hanımlarına Kefilsiz Kredi. Mikro Kredi ile İşinizi Kurabilirsiniz.

Müjde Esnafa Nefes Kredisi Limiti Arttı Nefes Kredisi Şartları Nelerdir ?


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 83 YORUM
  1. kutsal kahın dedi ki:

    al işte buraya yazıyorum not alın ben gelcegı biliyorum trump çok az farkla farkal kazanıcak demıştım. ve kazandı şimdide diyorumkı ..referandu msonucu az farkla hayır kazanıcak. ve sonrada kasımda erken secım olucak. erke nsecım sonucunda . akp iktıdardan düşücek ve koalısyonlar dönemı baslıyacak gss sistemı kalkıcak herkesın borcu iptal olucak .ve eskısı gibi saglık istege baglı olucak. not alın eger bu dedıklerımden 1 tanesı çıkmasın . müslüman olucam :=))))

    1. feyyaz dedi ki:

      sen buraya tel. bırakta biz seni geri arayıp bu yazdıklarını hatırlatalım en azından bi katmkımız olsun madem müslim olucan

    2. Mehmet dedi ki:

      Bu saaten sonra müslüman olacaksan olma. Biraz insan ol yeter. İnsan olan büyük lokma yer ama asla büyük laf etmez.

  2. Emre dedi ki:

    Geçen sene Af çıkartmışlardı. Aylık 212 TL civarı ödeme ile bana toplamda 9-10 Bin TL gibi bir borç çıkartıldı. Daha da büyümemesi için 3 ay önce bu aftan yararlanıp borcumu “yapılandırdım”. 3 Aydır ödüyorum.
    1 Nisan’dan itibaren benim Yapılandırılmış borcum da 53 TL’den mi hesaplanmaya başlayıp indirim olacak? Yoksa yapılandırıldığı için artık çok geç ve 9 ay boyunca ben 5 senelik her ay ödemelerini 212 TL üzerinden ödemeye devam mı edeceğim?
    Çok sayıda insan aftan yararlanıp yapılandırma yaptı ve an itibarı ile ödemeye devam ediyorlar. (2018’e kadar ödemeye devam edecekler) Bu konuda bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      Değerli okurumuz yapılandırmalarla ilgili bir ibare yok ancak biz sizin yararlanacağınızı düşünüyoruz ancak genelge çıkmadan birşey söylemek erken

      1. Emre dedi ki:

        Cevabınız için çok teşekkürler. Bir kaç yerde:
        “Genel sağlık sigortası prim borçlarını daha önce 6552 ya da 6736 sayılı yasa kapsamında yapılandırılmış olanlar da yeni yasadan faydalanabilecek.”
        şeklinde bir bilgi okudum araştırmalarımda ama bu yazılar bu Af 8 Mart’ta resmi gazetede açıklanmadan önce yazıldığı için, ne kadar doğru söylemesi zor.
        Eğer bu konuda bir bilgi edinirseniz ve sitenizde yazarsanız gerçekten çok memnun kalırım. Şimdiden teşekkürler.

        1. Ali Çetinkaya dedi ki:

          değerli okurumuz netleşir netleşmez yazacağız büyük ihtimal haftaaya genelge yayınlnacak konuyla ilgili

  3. Serkan dedi ki:

    Yine borcunu ödeyenler olarak enayi damgasını alnımıza yedik. Son zamanda binbir zorluklarla en alt seviyesinden 213TL ödeyenlerden olarak 9000 TL kadar para ödedik. Atm lere gittik hem zaman hem emek hem de daha da yol parası verdik. Şimdi hiç ödemeyenler yine ödüllendirildi. Onlardan sadece 3900 TL isteniyor. Eğer ki bizim de bu 5100 TL gibi paramız iade edilmeyecekse imkanlarım dahilinde hakkımı ararım. Yada 53 TL yi de kimse ödemesin bence. O da affedilir nasıl olsa.

  4. Ahmet dedi ki:

    Merhaba, ben gelir testi yaptırmıştım ama ondan sonra hiç ödeme veya yapılandırma yapmadım bizim borçlarımız da geriye dönük 53 lira üzerinden mi hesaplanacak ?

  5. yasin dedi ki:

    Benim borçlarımda faiz hala görünüyor ne zaman silinecek ? Bi de yapılandırma yapanların tekrar yapılandırma yapması gerekiyor mu yoksa kendiliğinden mi düzelecek ?

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      Değerli okurumuz yapılandırma yapanlarla ilgili herhangi bir düzenleme yok ancak borçlarınızın yeniden yapılandırılacağına inanıyoruz

  6. cahit dedi ki:

    Daha önce yapılandırdım 6 ay kadar önce ve şu an şubat ve mart ayını henüz ödemedim.
    E-devletten kontrol ediyordum tekrar baktığımda subat 71 tl mart 71 tl gibi borçlu ödemelerim görünüyor.Bunları ödemeli miyim yoksa tekrar yapılandırma yamı başvurmalıyım iki ara
    da kaldım.
    Çünkü bildiğim kadarıyla 2 ay ödemezsen yapılandırma bozuluyor yada sağlıktan yararlanamıyoruz.
    Ne yapmalıyım sizce?
    Teşekkürler.

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      değerli okurumuz birincisi 6736 sayılı yasa kapsamında yapılandırmışsanız zaten süresi uzatıldı. Aldığımız bilgilere göre yapılandıranların ödeyeceği miktarlar düşecek

  7. hamza dedi ki:

    tüm aylar 53 tlden hesaplanacak mesela benim 38 ay var 53×38 olacak oda 12 taksit olacak..sizinkilerinde 53 tlden hesaplanacagı söyleniyor büyü ihtimalle öyle olacak belkide ödediklerinizle hiç borcunuz kalmamıs olacak..süper birşey yaptılar helal olsun..

  8. Salih dedi ki:

    Selamlar ben birşey sormak istiyorum, bu geriye dönük borcu 53 lira üzerinden hesaplamak sadece gelir testi yaptırmayanlar için mi geçerli yoksa gelir testi yaptırıp borcunu ödeyemeyenlerin de geriye dönük 53 lira üzerinden hesaplanacak mı ? Sağolun.

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      değerli okurumuz eski borçlarda 53 tlden hesaplanacak

      1. Salih dedi ki:

        Teşekkür ederim sağolun.

  9. Hamit dedi ki:

    Benim borçlarım silindi ve durumum ödemeli çıktı.bunu ödemesiz yapabilmem için nereye başvurma gerekiyor .

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      Değerli okurumuz durumunuz uygunsa yapılır

  10. yasin dedi ki:

    Gelire bakılmaksızın aylık 53 lira denmesine rağmen benim aylık borcum hala 71 lira görünüyor. Bu nasıl oluyor değişmesi mümkün mü ?

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      başvurunuz değişecektir.

  11. Emre dedi ki:

    Maalesef eski borclar aynen duruyor sadece faizi silmisler 53 lira hesaplama olayı gelmemiş daha

  12. Mesut Maral dedi ki:

    Selamlar borcumdan dolayı 2 donendir bakur borcumu yapılandırdı odeyemedim 53 liradan yararlanabiliyormuyum not yapilandirma borcum 5600 lira borçluyum yapılandırdım ama odeyemedim. 53 liradan yaranlana biliyorummu. Bilgilendirme yaparsaniz memmun olurum teşekkürler.

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      değerli okurumuz 53 tl GSS için geçerli olup bağkur borcu ile bağlantısı yoktur.

  13. Metin dedi ki:

    Slm bizim çıkışlar 31.03.2017 de verildi biz ne yapacağız adıma araba bide ev var gelir testi olacak mı olsa aylık ne kadar ücret öderim

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      değerli okurumuz işsizseniz yasaya göre tek miktar 53 TL gelir testi için başvurmanız gerekip gerekmediği konusunda bilgimiz yok en yakın SGK müdürlüğüne başvurunuz

  14. Mehmet dedi ki:

    Kasim 2015 tarim bagkur girisim var.2012 2015 arasi 46 ay gss ye 5670 tl borc var.hic gelir testi yaptirmadim.yapilandirsam bile oduyecek durumum yok.çiftciyim,zaten bagkur yatiriyorum.aylik gelirim 1000 1100 tl.uzerime kayitli hicbisey yok.gelir testi yaptirip tamamen silinebilirmi.

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      değerli okurumuz durumunuz uygunsa silinebilir. en yakın sgk müdürlüğüne başvurunuz

  15. Mehmet dedi ki:

    e devlette baktigimda borclar sifirlanmisti.sgk gittim memur herkesinki sifirlandi takip edin.simdilik kimse bisey bilmiyor dedi.ama bugun ana borc 5670 tl yine cikti.1.10.2015 gss bitis tarihi benim.2014 te evlendim ve bir cocuk var.cvp yazarsaniz sevinirim

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      değerli okurumuz silinme ihtimali yüksek

  16. Demir dedi ki:

    Mart 2011 ile haziran 2013 arasında 3155 tl gss borcum çıkmış bugun baktığımda bu borç 2028 tl görünüyor hiçbir başvuru yapmadım yapmam gereken işlem için yardımcı olabilirmisiniz.

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      değerli okurumuz başvuru yapmanız gerekiyor.

  17. izzet dedi ki:

    slm benim sadece faiz silinmiş borç otomatik olarakmi 53 liradan hesaplancak yoksa biz sgk ya mı basvurcaz olemi düşcek teşekkürler

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      başvurmanız lazım

  18. izzet dedi ki:

    ali bey bugun sgk ya gittim bizim yapacagımız bişey yok borç kendiliğinden düşer dediler başvuru yapmam gerekiyormu dedim yok dediler . beni bi aydınlatırsanız sevinirim teşekkürler.

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      Genelgeyi bekleyin yayınlanınca sitemizde bulabileceksiniz başvuru olacak.

  19. Mehmet dedi ki:

    Bugun bende gittim sgk ya.ana borc duruyor faizini silmisler.memurun dedigi ; şu anda nasil bir ıslem yapacagimizi bilmiyoruz.siz en iyisi 20 gun veya 1 ay sonra muracat edin o zaman netlik kazanir dedi.

  20. Ramazan dedi ki:

    Açıköğretim anadolu üniversitesi öğrencisiyim. Öğrencinin Gss borcu siliniyor mu?

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      değerli okurumuz öğrencinin siliniyor ancak açık öğretim için ayrı bir düzenleme olup olmadığı hususunu bilemiyoruz

  21. Evren dedi ki:

    Hocam ben bu gss primlerini en bastan beri odedim hemde benim primlerim 3. Basamakti 2012 de 107 tl 2016 ta 200tl ye ulasmisti toplamda 13000 lira odemisimdir. Bu haberler cikinci son 6 ay odemedim 1200tl gibi bir borc olustu. Bugun gittim borcu 53 liradan yapilandirmislar 320 borcun var dediler. Bende odediklerimide 53 ten hesaplayin benim fazla odediklerimi verin dedim 5 yildir. Simdi soracagim su bunla ilgili nasil bir yol izlemeliyim dava felanmi acmaliyim bir yol gosterin bana. Calismayan halimle 5 yilda 13,14 bin para yatirmis oldum haybeden, bunu geri alamazmiyim. Hukuken hakkim yokmudur.

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      Değerli okurumuz yasa ile düzenleme olduğu için dava açsanızda sonuç alamazsınız yine de siz bilirsiniz

  22. yasin dedi ki:

    Ali bey ben eskiye dönük borçlarımı toplu yatırmak istiyorum ama bankamatik sadece 1 taksit alıyor(en son taksiti). Daha sonra tekrar girdiğimde yatırdığım için borcunuz yoktur yazıyor. Toplu ödemeyi nasıl yapabilirim ?

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      değerli okurumuz rimlerin Ödenme Şekilleri
      Prim alacakları, postaneler, Kurumun anlaşmalı olduğu bankalar veya katılım bankaları aracılığı ile ödenebilir.
      Bu kapsamda prim alacaklarının,
      a) Çizgili çek kullanmak suretiyle,
      b) Prim ödeme yükümlüsü veya borçlu hesabından Kurumun anlaşmalı olduğu banka veya katılım bankalarındaki hesabına aktarma suretiyle,
      c) Kurumun anlaşmalı banka veya katılım bankalarındaki hesaplarına ödeme suretiyle,
      ç) Postaneler aracılığı ile,
      d) Banka kartı, kredi kartı ve benzeri kartlar kullanmak suretiyle,
      ödenebilmesi mümkündür

  23. Serdar dedi ki:

    Ali bey meraba ben ocak 2017 de gss borcumu yapilandirdim subat ve nisan aylari borclarimi da odedim. Fakat bu ay odeme yapmak icin bankaya gittigimde sisteme giris yapilamadi ve odeme yapamadim tekrardan sgk ya gidip yeni bi yapilandirma yapmam gerekiyor mu bu torba yasadan dolayi cikan yeni kanunla alakali

    1. Emre ÇELİK dedi ki:

      yeniden yapılandırma yapmanız gerekmiyor

  24. tuğçe dedi ki:

    merhabalar beimde sgk ye prim ücretinden ödemem var fakat daha yeni belli oldu tutarlar tahakkuk ettirmedim yinede faydalanabiliyomuyum bu aftan.

    1. Emre ÇELİK dedi ki:

      dilerseniz sgk ile görüşebilirsiniz.sisteme bakmadan kesin bilgi vermek sizi yanlış yönlendirir

  25. Ceyhun dedi ki:

    Merhaba. 03.05.2017 sigortaya gittim. Gss borcumu yapılamdırmak için fakat sistemde borc gorunmedıgı sadece 2 aylık gss borcum oldugu söylendi. E devletten baktıgımda 2.568 tl borcum gorunuyo. Bu konuyla alakalı ne yapabılırım. Tesekkurler..

    1. Emre ÇELİK dedi ki:

      doğru bilgiyi her zaman kurumdan alabilirsiniz. SGK nın dediği doğrudur. e devletten güncel bilgileri göremeyebiliriniz.

  26. Nurullah dedi ki:

    Ali bey benim çocuğum 2006 yılında hastanede tedavi gördü 1600 tl borcum kaldı, şimdi borç 3600 tl olarak icra ya verilmiş. Bu yasa ile bir alakası varmı? Bu borcu taksitlendirip ödeyebilirmiyim.teşekkür ler.

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      değerli okurumuz bu borçlar kamu alacaklarına girmediğinden kapsamaz bu onuyla ilgili bimer yoluyla veya cimer yoluyla yardım isteyiniz

  27. Hasan dedi ki:

    Merhaba Alibey yanilmiyorsam 2011 deki yapılandırmada tarım bağkuru taksitlerimi yatıramadım busebeple döndürüldü bu borçlar yeniden yapılandırma yapabilirmiyiz

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      yasa çıktıktan sonra yapılandırabilirsiniz

  28. ısmaıl doganay dedi ki:

    Slm ali Bey ben Ocak ayında şirket aracında çalışan kardeşimle seyahate çıktım bir saat onun yerine araç kullandım yol denetlemede kendi ehliyetimle ceza yedim Ocak ayinda cezayi odedim bugün ise şirkete ssk dan benim adima sigortasiz ısci calistirmaktan 7300 tl ceza gelmiş bu cezayı silebilirmiz af kapsaminda ben yeşil kartli işsizim şirket parayi benden istiyor haklı olarak ne olur bir çare gosterin saygilar

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      değerli okurumuz “(13) Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı tahsil
      daireleri tarafından takip edilen alacaklardan,
      2017 yılı Mart ayı ve önceki aylarda işlenen
      fiillere ilişkin idari para cezası asıllarının %50’si
      ile bu tutara ödeme sürelerinin bittiği tarihlerden
      bu Kanunun yayımı tarihine kadar geçen süre
      için Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak
      hesaplanacak tutarın, bu Kanunda belirtilen süre
      ve şekilde ödenmesi hâlinde idari para cezası
      asıllarının kalan %50’si ile idari para cezasına
      uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammı
      gibi fer’i alacaklarının tamamının tahsilinden
      vazgeçilir” ibare olup kanundan yararlanırsanız yarısından kurtulursunuz kalanını 18 taksite kadar ödeyebilirsiniz

  29. sinan dedi ki:

    benim 2010-2011 dönemlerime ait gss borcum gözüküyor .kanun 2012de çıktı nasıl oluyor ne yapmalıyım

    1. Emre ÇELİK dedi ki:

      Yapılan yeni yasal düzenlemeden önceki dönemlere ilişkin GSS Prim borçlarına, tahakkuk ettirilen veya ettirilecek gecikme cezası ve gecikme zammı gibi alacaklardan. Yasa yürürlüğe girdikten sonra daha Ödenmemiş olanların tamamının tahsilinden vazgeçilecek. Ödenmemiş olan aylık prim borcu aslının ait olduğu aya ilişkin tutarı 53,32 lira ve üzerindeyse 53,32 lira üzerinden, 53,32 liranın altındaysa tahakkuk eden borç tutarı üzerinden prim borcu yeniden hesaplanacaktır.

  30. hüseyin dedi ki:

    ben suan işisizim 2000 tl küsüratında borcum var daha önce prim borcum için yapılandırma yapmadım suan yapılandırma yapabılırmıyım ve nereye basvurucam

    1. Emre ÇELİK dedi ki:

      SGK ya başvuru yapıp yapılandırma yapabilirsiniz. Ancak bunun için biraz daha beklemeniz gerekecek.

  31. Murat dedi ki:

    Merhaba ben 3 yıl önce yapılandırma yaptırmıştım ama malum işsiz olduğum için odeyemedim bu yeni kanundan bende yararlanabilir miyim.

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      değerli okurumuz 6736 sayılı kanuna başvurmadıysanız yararlanabilirsiniz

  32. kadir dedi ki:

    Merhaba alibey ben bu yapılandırma çıkmadan önce gelir testi yaptırdım g1 çıkmıştı 10 bin lira borç vardı. Kanun çıktıktan bir daha gelir testine girdim g0 yani primlerimi devlet ödüyor ancak e devlette halen 2450 TL borçlusun yazıyor bunu siliyorlarmi itiraz hakkım varmı

    1. Emre ÇELİK dedi ki:

      Bu hesaplanmış borcunuz olduğu için silinmez

  33. Selim dedi ki:

    Yapılandırma yapanların borçları düşmeyecek.SGK ve vergi borcu olanlar yapılandırma yaptırdılarsa borçtan indirim yok.Bende vergi borcumu yapılandırmıştım 4 taksit kaldı 41 bin tl ödedim yeni yapılandırma için başvurdum yapılandırma yapanlar kapsam dışı dendi.Eskiden yapılandırma yapmayıp şimdi yapsaydım 11 bin tl ödiyecekmişim.SGK ya yapılandırma yapmadım yaklaşık 5 bin tl lik borcum 753 tl ye düştü.Yani kısaca bu memlekette hiçbir borcu ödemiyeceksin😁😁😁😁

  34. Erdinç uyar dedi ki:

    Merhabalar. 2012 yılının ocak ayından başlamak üzere 2015 yılının aralığına kadar borcum görünüyor. Sonrasında zaten işe başladım. Bugün son gün diyorlar ama ne için olduğunu niye olduğunu kimse bilmiyor yardımcı olur musunuz bu konu hakkında bana ? Ne yapmam gerekiyor ?

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      yapılandırma yaptıysanız onun son günü yapılandırma yapmadıysanıoz kesinlikle haziran ayında bağlı bulunduğunuz Vergi dairesine başvurunuz

  35. Rıza dedi ki:

    Merhaba Ali Bey.
    Ben 2016 ekim ayında açıköğretimden üniversiteyi okurken bıraktım. Bana 320 tl gss borcu çıkardılar. Ben 2017 Eylül ayında yeniden kayıt yapsam okula yine de bu parayı ödemeye mecbur muyum ?

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      ödemek zorundasınız diye düşünüyoruz

  36. yakup dedi ki:

    Merhaba ali bey ben 2012 yilinda gelir testinde g1 ciktim ve borclandim 2016 yilinda ikamet degisikligi nedeniyle tekrar gelir testine girdim g0 ciktim yani prim ödemem yok 2012 2016 yillari arasindaki borcu sildirme sansim yokmu

  37. Ramazan demir dedi ki:

    Sa. Ben gss yapilandirdim. Taksitli odeyecegim. Odemeler ne zaman basliyor. Bikgilendirirsebiz sevinirim

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      değerli okurumuz bir çok yapılandırma yapıldığı için size yapılandırmadan sonra elinize verilen kağıtta tarihler yazar diğer şekilde gidin en yakın sgk müdürlüğünden bilgi alınız

  38. Fatma dedi ki:

    Merhabalar annemin 2007 de sigorta başlangıcı var bu yasa ile annem pirimlerini ödeyip emekli olabilirmi acaba yada ne yapmamız gerekir bilgi verirseniz sevinirim

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      değerli okurumuz bu yatıracağınız emeklilikte faydası yok sadece sağlıkta yararlanabilmesi için

  39. Mehmet dedi ki:

    Hocam merhabalar, 533TL gss borcum var. Ailemin maddi durumu çok kötü. Acaba gelir testi yaptırıp bu borcu sildirme daha doğrusu ücretsiz faydalanma gibi bir durumum olur mu? Önceden durumumuz iyiydi o zamanlar yapılan gelir testi şu anki durumumu göstermiyor. Abim birkaç ay önce ücretsiz olarak faydalanmaya başladı fakat benim hastaneye gitmeye ihtiyacım olmadığı için biraz erteledim. Acaba şu an gitsem bende ücretsiz faydalanabilir miyim? Teşekkür ederim.

  40. Murat K. dedi ki:

    Merhaba
    2010 yılında sigortam olmadığı için 15/01/2010 – 12/10/2010 yılları arasında GSS çıkmıştı toplam 10 aylık (478,19) tl olarak. E devlet şifremle baktığımda bu borç görünüyor fakat bu tarihden sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Tayyip Erdoğan tv haber programında borcun şu ana kadar hepsinin silindiğini sıfırlandığını açıklamıştı.Bu borç neden sıfırlanmadı?Bildiğim kadarıyla GSS 2012 yılında yürürlüğe girmiş anlamadığım borcun sıfırlanmasından kasıt ,tamamının silinmesimi yoksa aylık 53 tl’nin fazlası olan kısmının silinmesi mi?Teşekkür ederim.

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      25 yaş altı olacaktı silinmesi için yoksa en yakın sgk merkezinden bilgi alınız

  41. haktan dedi ki:

    Merhaba ben 2012 senesinde gelir testi yaptırdım ve bir kaç zaman pirim ödedim şu an çalışmıyorum daha önce annemin emekli maaşı varı 3 ay önce vefat etti babamda daha önce vefat etmişti aile evinde oturuyoruz 3 kardeşiz biri evli ayrı iki kardeş duruyor gibiyiz ama kardeşim pek evde durmuyor ben çalışmıyorum gelirim yok elimde daha önce çalışmışlığımdan birikimim var oda bir yere kadar ev 3 kardeş miraslı e devletten borç çıktı zaten gss ödenmiyor bu konu akkında ne yapılması gerekli teşekkürler.

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      değerli okurumuz gelir testi yaptırın en yakın sgkdan bilgi alınız

  42. Adem orhan dedi ki:

    Slemün Aleyküm gss adıma borç var hiç gelir testi yapmadım 21 yaşındayım a.ö.l öğrencisiyim adıma iki dönem borç var 1. Borç 454.tl 2. Borç 595 tl bu boruhları ödemek gibi bir durumum yok bu konuda yardımcı olabilirmisiniz

  43. Adem orhan dedi ki:

    Slemün Aleyküm gss adıma borç var hiç gelir testi yapmadım 21 yaşındayım a.ö.l öğrencisiyim adıma iki dönem borç var 1. Borç 454.tl 2. Borç 595 tl bu boruhları ödemek gibi bir durumum yok bu konuda yardımcı olabilirmisiniz

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      en yakın sgk ya başvurunuz

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.