Vergi ve Güncel Haber Portalı

2017 Kamuya Ait Tesislerde Tatil Yapacaklardan Alınacak Ücretler Belli Oldu

21.01.2017
94
2017 Kamuya Ait Tesislerde Tatil Yapacaklardan Alınacak Ücretler Belli Oldu

21 Ocak 2017 Tarihli Resmi Gazete de yayınlanan Kamu sosyal tesislerine ilişkin tebliğle Kamuya ait sosyal tesisleri ile kreşlerden  yararlanacakların 2017 yılında  ödeyeceği asgari hizmet bedelleri tespit edildi.

Kamu çalışanların yazın ucuz tatil yaptığı kamuya ait sosyal tesislerin 2017 yılı ücretleri belli oldu.

2017 Kamuya Ait Tesislerde Tatil Yapacaklardan Alınacak Ücretler

2017 Kamuya Ait Tesislerde Tatil Yapacaklardan Alınacak Ücretler.  Yayınlanan Tebliğe göre merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri, döner sermayeli kuruluşlar, kamu iktisadi teşebbüsleri, kamu bankaları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının tasarrufunda bulunan eğitim ve dinlenme tesisi, misafirhane, kreş, çocuk bakımevi, spor tesisi ve benzeri sosyal ve destek amaçlı tesislerden dinlenme amacıyla veya diğer amaçlarla yararlanacaklardan alınacak yemek, konaklama ve diğer hizmet bedellerinin tespitinde ve elde edilen gelirlerin kullanımında 2017 yılında  uyulacak usul ve esasları belirledi. Tebliğ 1 Şubat 2017 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

2017 Kamu Tesisleri Konaklama ve Yemek Ücretleri ne Kadar Oldu ?

Kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen eğitim ve dinlenme tesislerinden yararlanacak kurum personelinden 2017 yılında alınacak en az bedeller, tesislerin  özellikleri göz önünde bulundurularak aşağıdaki şekilde tespit edilmiştir.

  1. Onbeş  kişilik ve üstü konaklama veya yemek tesislerinde kişi başına günlük 18,00 TL yemek ücreti ve buna ilave  7,00 TL konaklama bedeli tahsil edilecek.   1 Temmuz 2017 ile 15 Ağustos 2017 tarihleri arasında konaklama bedeli 9 TL olacak.
  2. Oniki ve en fazla ondört kişilik konaklama veya yemek  tesislerinde  kişi başına günlük 15,00 TL yemek ücreti ve buna ilave  6,00 TL konaklama bedeli tahsil edilecek. 1 Temmuz 2017 ile 15 Ağustos 2017 tarihleri arasında konaklama bedeli 8 TL olacak.
  3. Onikiden daha az  kişilik konaklama veya yemek  tesislerinde  kişi başına günlük 12,00 TL yemek ücreti ve buna ilave  5,00 TL konaklama bedeli tahsil edilecek. 1 Temmuz 2017 ile 15 Ağustos 2017 tarihleri arasında konaklama bedeli 8 TL olacak.

2017 Yılında. Konaklama yerlerinde TV varsa odalarda Televizyon için günlük 3 TL  Klima varsa klima için ise günlük 4 TL ilave ücret alınacak.

Misafirhane Ücretleri Ne Kadar Oldu ?

2017 Kamuya Ait Tesislerde Tatil Yapacaklardan Alınacak Ücretler.  2017 Yılında Misafirhanelerden yararlanan kurum personelinden kişi başına her gece için en az 9,00 TL alınır. İdarelerce, verilen hizmetin özelliği, maliyeti ve standardın üzerinde olması, odadaki yatak sayısı gibi hususlar dikkate alınarak daha yüksek konaklama bedeli tespit edilebilir.

2017 Kamuya Ait Tesislerde Tatil Yapacaklardan Alınacak Ücretler.

 Misafirhanelerden yararlanacak geçici görevli kamu personelinden alınacak konaklama bedeli

Geçici görevlendirmenin ilk 10 günü için gündeliklerinin %50 artırımlı miktarının tamamı ödenir.  Daha sonraki günler için ise artırımsız gündeliklerinin 1/2’si ödenir.  Geçici görevli denetim elemanlarından alınacak konaklama bedeli ise yurtiçi gündeliklerinin %50 artırımlı miktarının tamamını geçemez.

Misafirhanelerden yararlanan geçici görevli personel hangi kamu kurumunda çalışırsa çalışsın hepsine aynı tarife uygulanır.

 Diğer sosyal tesislerden yararlandırılan geçici görevli kamu personeli ile geçici görevli denetim elemanlarından alınacak konaklama bedeli hakkında da birinci, ikinci ve üçüncü fıkralarda yer alan hükümler uygulanır.

 Her ne ad altında ve sürede olursa olsun (kiralanmış olan yerler dahil) kurumun tasarrufunda olan yerlerde.  Personelin konaklaması halinde (lojman olarak tahsis edilenler hariç), bu yerler de misafirhane kapsamında kabul edilir.

2017 Kamuya Ait Tesislerde Tatil Yapacaklardan Alınacak Ücretler.

2017 Kamuya ait Kreş ve Çocuk Bakımevleri Ücretleri Ne Kadar Oldu ?

2017 Kamuya Ait Tesislerde Tatil Yapacaklardan Alınacak Ücretler.  Kamu kurum ve kuruluşlarına ait kreş ve çocuk bakımevlerine kabul edilecek.  Devlet memurları ile diğer kamu personelinin her çocuğu için aylık bakım ücreti asgari 165,00 TL olarak tespit edilmiştir.  Ancak, belirlenen asgari aylık ücretlerin kreş ve çocuk bakımevi hizmetlerinin karşılanmasında.  Yeterli olmadığı durumlarda,  kurum ve kuruluşlar belirlenen ücretin üzerinde bedel tespit etmeye yetkilidir.

2017 Kamuya Ait Spor tesislerinden Yararlanma Ücretleri Ne Kadar Oldu ?

Kurum personeli de dahil olmak üzere. Her türlü futbol, basketbol, voleybol salon ve sahalarından, tenis kortlarından, yüzme havuzlarından, su ve kış sporlarının yapıldığı yerlerden veya diğer spor tesislerinden yararlananlardan, bir saatlik yararlanma karşılığı olarak.

  1. Spor alet ve malzemelerinin yararlananlar tarafından temin edilmesi halinde kişi başına en az 6,00 TL,
  2. Spor alet ve malzemelerinin tesisten temin edilmesi halinde kişi başına en az 9,00 TL,

bedel alınacak.

2017 Kamuya Ait Tesislerde Tatil Yapacaklardan Alınacak Ücretler.

 2017 Kamuya Ait Tesislerde Tatil Yapacaklardan Alınacak Ücretler.  Amatör spor müsabakaları sırasında lisanslı sporcuların antrenman amacıyla veya öğrencilerin ders programı çerçevesinde belirtilen. Tesislerden yararlanmaları halinde, ilgili idarelerce gerekli görüldüğü takdirde bedel alınmayabilir.  Veya daha az bir bedel alınabilecek

  • Hamam, sauna ve kaplıcalardan bir saatlik yararlanma karşılığı kişi başına en az 11,00 TL bedel alınacak.
  • Spor tesisleri ile hamam, sauna ve kaplıcalara abone olan kamu personelinden alınacak 1 aylık abone bedeli.  Bu maddede belirtilen miktarların 15 katından az olmamak kaydıyla, kurumlarca belirlenebilecek.

Vergi Yapılandırmasında İlk Taksit Ödeyenler İkinci Taksiti Ödemeleri Gerekir mi Konulu Yazımız için Tıklayınız

Esnafa Sicil Affı içeren madde Meclis Genel Kurulunda Kabul Edildi Konulu Yazımız için Tıklayınız

SGK Vergi Affı İlk Taksit Ödemeyenlere Müjde Tüm Taksit Süreleri Dört Ay Uzatıldı Konulu Yazımız için Tıklayınız

Yeni Üniversite Mezunlarının Maaşının Yarısı Devletten Konulu Yazımız için Tıklayınız

KAMU SOSYAL TESİSLERİNE İLİŞKİN TEBLİĞE Resmi Gazetede Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.