Vergi ve Güncel Haber Portalı

2017 Sınav Takvimi Güncellendi

18.12.2016
84
2017 Sınav Takvimi Güncellendi

İster üniversite mezunu olalım ister lise mezunu,okul bittikten sonra bir işe girmek için mutlaka bir sınava girmek zorundayız.Bu sınavlardaki başarı durumumuza göre hedefimize ulaşabiliriz.Peki bu sınavları kim yapıyor?Sınavlara başvuru ne zaman?Sınavlar ne zaman açıklanır?Sınav ücreti ne kadar?Tüm bu soruların cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Sınavları Kim Yapar?

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var.2017 yılı sınavlarını da diğer diğer yıllarda olduğu gibi Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM) yapar.ÖSYM,sınav için başvuruları almak,sınavı yapmak ve sınav sonuçlarını açıklamakla sorumludur.

2017 YGS -2017 LYS NE ZAMAN?

ÖSYM’nin web sitesinde yayınlanan takvime göre, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) başvuruları, 4-18 Ocak’ta alınacak. YGS, 12 Mart’ta yapılacak ve sınav sonuçları 28 Mart’ta açıklanacak.

YGS’nin ardından öğrencilerin alanlarına göre gireceği LYS tarihleri ise şu şekilde olacak;

-LYS4 Sosyal Bilimler 10 Haziran,

-LYS1 Matematik 11 Haziran,

-LYS5 Yabancı Dil ile LYS2 Fen Bilimleri 17 Haziran,

– LYS3 Edebiyat-Coğrafya 18 Haziran’da gerçekleştirilecek.

Başvuruları 4-17 Nisan’da alınacak LYS’nin sonuçları ise 11 Temmuz’da açıklanacak.

KPSS Lisans Ne Zaman Yapılacak?

KPSS A grubu ve öğretmenlik genel yetenek, genel kültür, eğitim bilimleri oturumları 21 Mayıs’ta yapılacak. Sonuçlar 16 Haziran’da duyurulacak. Sınava başvurular ise 14-27 Mart’ta alınacak.

KPSS A grubu ve öğretmenlik (alan bilgisi), 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. Sonuçlar 16 Haziran’da açıklanacak. Sınav başvuruları 14-27 Mart’ta yapılacak.

KPSS öğretmenlik alan bilgisi (ÖABT), 16 Temmuz’da gerçekleştirilecek, sonuçlar 4 Ağustos’ta duyurulacak.

Dikey Geçiş Sınavı’na (DGS), 23 Temmuz’da girilecek, sonuçlar 29 Ağustos’ta ilan edilecek.

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS İlkbahar Dönemi) 2 Nisan’da gerçekleştirilecek, sonuçlar 20 Nisan’da duyurulacak. YDS Sonbahar Dönemi, 17 Eylül’de gerçekleştirilecek, sonuçlar 5 Ekim’de öğrenilebilecek.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES İlkbahar Dönemi) 7 Mayıs’ta yapılacak, sonuçlar 8 Haziran’da ilan edilecek. ALES Sonbahar Dönemi, 19 Kasım’da yapılacak, sonuçlar 21 Aralık’ta duyurulacak.

e-ALES Olacak Mı?

ÖSYM tarafından açıklanan durularda ALES ilk kez elektronik ortamda yapılacak.Duruya göre yılda 2 kez yapılacak olan  e-ALES’in ilki 12 Şubat, ikincisi ise 29 Temmuz’da düzenlenecek.Elektronik olarak yapılmasının amacı sonuçların en kısa zamanda açıklanması olduğundan dolayı, sonuçlar sınavların yapıldığı gün açıklanacaktır.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada,sınav tarihlerinin devamlı olarak değişebileceği ve sınav takviminin güncellenebileceği belirtilmiş olup,takvimin devamlı kontrol edilmesi gerektiği vurgulanmaktadır.

Güncel sınav takvimine ulaşmak için tıklayınız.

 


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.