Vergi ve Güncel Haber Portalı

2017 Tarım Bakanlığı Destek Ödeme Miktarları Açıklandı Ödemeler Ne Zaman ?

20.08.2017
193
2017 Tarım Bakanlığı Destek Ödeme Miktarları Açıklandı Ödemeler Ne Zaman ?

    Tarım Bakanlığı Çiftçi Kayıt Sistemine Kayıtlı olan çiftçilere 2017 yılı için verilecek destek miktarlarının ne kadar olacağı belli oldu. desteklemeler. Ürüne göre, Arazi büyüklüğüne göre Tarımsal faaliyetin çeşidine göre  verilmektedir. Bunların yanında Mazot desteği ve gübre desteği bulunmaktadır.

 2017 Yılında Hangi Tarımsal Ürünlere  Destek verilmektedir. Destek Miktarları Ne Kadar ?

2017 Tarım Bakanlığı Destek Ödeme Miktarları Açıklandı Ödemeler Ne Zaman ? 18 Ağustos 2017 tarihli mükerrer Resmi Gazetede yayınlanan 2017 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar ile 2017 yılında hangi tarımsal ürünlere alan bazında ne kadar destek verileceği mazot ve gübre destek miktarları belli oldu.  Yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile desteklenen ürünler  ve destek miktarları yayınlandı.

2017 Desteklenen Ürünler

2017 Tarım Bakanlığı Destek Ödeme Miktarları Açıklandı Ödemeler Ne Zaman ?

 Yağlık Ayçiçeği, Kütlü pamuk, soya fasulyesi. kanola, aspir, dane mısır, buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale, çeltik, kuru fasulye, mercimek, nohut, çay, fındık, yem bitkileri, patates ve kuru soğan ürünlerinin dışında kalan diğer bütün ürünlere, “diğer ürünler” kategorisinde belirtilen miktar kadar mazot ve gübre destekleme ödemesi yapılır.

tarım bakanlığı destekleme ödemeleri sorgulamaTarımsal Desteklemeler Neden Veriliyor?

2017 Tarım Bakanlığı Destek Ödeme Miktarları Açıklandı Ödemeler Ne Zaman ? Çevreye duyarlı tarımsal üretimi yaygınlaştırmak, bitkisel üretimi tehdit eden hastalık ve zararlı organizmalara karşı kimyasal mücadeleye alternatif olarak tavsiye edilen biyolojik ve biyoteknik mücadeleyi desteklemek, verimi ve kaliteyi yükseltmek uygulanan politikaların etkinliğini sağlamak.  Sektörün  öncelikli problemlerinin çözümüne katkıda bulunmak.   Tarımda dışa bağımlı ürünlerin ülke içinde yetiştirerek dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla devlet ürünsel ve alansal desteklemelerde bulunuyor.

2017 Yılında Toprak Analizi Yaptırana da Destek Var

2017 Tarım Bakanlığı Destek Ödeme Miktarları Açıklandı Ödemeler Ne Zaman ? 2017 Yılında toprak analiz desteği verilmeye devam edilecek. Toprak analiz desteği, asgari 50 dekar ve üzeri tarım arazilerinde, her 50 dekar araziye kadar bir analiz için bakanlıkça yetkilendirilmiş Toprak Analiz Labaratuvarlarına analiz başına 40 TL olarak belirlendi.

2017 Organik Tarım Yapanlara Ekstradan Destekler Verilecek

2017 Tarım Bakanlığı Destek Ödeme Miktarları Açıklandı Ödemeler Ne Zaman ? Bitkisel  üretimde 2017 yılı üretimleri için  çiftçi kayıt sistemine ve organik tarım bilgi sistemine kayıtlı olarak  organik tarım faaliyeti yapmış çiftçilerin geçiş iki süreci ve üzeri üretimlerine destekleme ödemesi yapılır. Organik arcılık yapanlarda desteklenir. 2017 Destek miktarları ;

  • 1. Kategori Üretim:  Dekar başına 100 Lira,
  • 2. Kategori Üretim:  Dekar başına 70 Lira,
  • 3. Kategori Üretim:  Dekar başına 30 Lira,
  • 4. Kategori Üretim:  Dekar başına 10 Lira,

Organik Arıcılık içinde Kovan başına 10 lira destek verilecektir.

İyi Tarım Uygulamaları Yapan Çiftçilere de 2017 Yılında Destek verilecektir.

İyi tarım uygulamaları yapan çiftçilere, çiftçi kayıt sisteminde kayıtlı olan çiftçilere aşağıda belirtilen birim miktarlarda destekleme ödemesi yapılacak.

  Bu ödemelerin yanı sıra Bitkisel üretim yapan küçük aile işletmelerin desteklenmesi uygulamalarında dekara 100 lira ödeme yapılır.

Fındık üreticilerine dekar başına 2017 yılında 170 lira ödenecek.

2017 Yılında Satışı yapılan ürünler için devlet Tarafından Yapılacak Fark Ödemeleri

2017 Tarım Bakanlığı Destek Ödeme Miktarları Açıklandı Ödemeler Ne Zaman ? 2017 Yılında alan bazı desteği verilen ürünlerden yağlık ayçiçeği, kütlü pamuk, soya fasulyesi, kanola, aspir, dane mısır, buğday, arpa, yulaf, çavdar, tritikale, çeltik, kuru fasulye, nohut mercimek, zeytinyağı ve çay üretip satanlara sattıklarını gösteren fatura, e-fatura, müstahsil makbuzu vb. karşılığında fark ödemesi yapılacaktır. Yapılacak  fark ödeme miktarları aşağıda ki gibi olacaktır.

Hayvancılık için Ekimi Yapılan Bitkilerede 2017 Yılında Desteklemelere devam edilecektir.

2017 Tarım Bakanlığı Destek Ödeme Miktarları Açıklandı Ödemeler Ne Zaman ? Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı arazileri üzerinde; kaba yem üretmek amacıyla yem bitkileri ekilişi yapan üreticilere; çok yıllık yem bitkilerinden yapay çayır mera ve yonca için dört  yıl, korunga için 3 yıl süreyle, tek yıllık yem bitkileri ekilişlerinde ise üretim yaptıkları yıl için, ürünü hasat etmeleri kaydıyla dekar başına aşağıda belirlenen destekleme ödemesi yapılacak.

Hayvancılık Yapanların Buzağı, Malak, Mandalarına 2017 Yılı içinde Destek Verilmeye Devam Edilecektir.

2017 Tarım Bakanlığı Destek Ödeme Miktarları Açıklandı Ödemeler Ne Zaman ? Programlı aşıları tamamlamak şartıyla 4 ay ve üzeri buzağılara 350 lira,  malaklara 150 lira, soy kütüğüne kayıtlı buzağılara 500 lira ,soy kütüğüne kayıtlı malaklara 400 lira,  yurtiçinde üretilen ve döl kontrolü kapsamında testlerini tamamlamış boğaların  buzağıları ile bakanlıktan izinli olarak üretilen embriyolardan doğan buzağılara ilave 50 lira ödenecektir. Anaç mandalara 250 lira , soy kütüğüne kayıtlı anaç mandalara 400 lira. Bakanlıkça yetiştirici bölgesi olarak belirlenen illerde ( Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Malatya, Muş, Ordu, Rize, Samsun, Sivas, Şırnak, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat) buzağı ve malaklara 200 lira ilave destek ödenecektir.

Konuyla İlgili tebliğde detayların tamamı bulunmaktadır.   

Son Dakika.2018 Ocak Memur Maaşı Ne Kadar Oldu?

Plakadan Araç, Borç Sorgulama. Hangi Araç Kime Ait? Borç Ne Kadar?Borç Vizeye Engel Mi?

Emekliye Bayram İkramiyesi Var Mı? Emekliye Bayram Müjdesi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.