Vergi ve Güncel Haber Portalı

Son Dakika 2018 Hurda araç ÖTV İndirimi yasalaştı

22.03.2018
214
Son Dakika 2018 Hurda araç ÖTV İndirimi yasalaştı

TBMM Gündeminde görüşmeleri Bugün tamamlanan içerisinde  Hurda araç sahiplerine  ÖTV İndirimi hakkı sağlayan Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Mecliste kabul edilerek yasalaştı. 2018 Hurda Araç ÖTV teşviki yasası ne zaman Resmi Gazetede yayınlanır. 2018 Hurda Araç ÖTV teşvikinden faydalanmak için nereye başvurulacak. 2018 Hurda Araç ÖTV teşviki için gerekli belgeler nelerdir.  2018 Hurda Araç ÖTV indiriminden faydalanacak araçlar nelerdir ?  2018 Hurda Araç ÖTV indirimi son günü ne zaman ?

2018 Hurda Araç ÖTV İndiriminden Kimler Faydalanacak ?

Otobüs, Kamyon, Kamyonet, Otomobil, arazi taşıtı gibi araç sahiplerinden, kayıt ve tescile tabi 16 ve daha büyük yaştaki araçların adına kayıtlı gerçek veya tüzel kişiler yararlanabilecek.

2018 Hurda Araç Sahipleri ÖTV İndiriminden Hangi Şartlarda Faydalanacak ?

Yukarıda belirtilen araç sahiplerinden kayıt ve tescile tabi 16 ve daha büyük yaştaki araçları olan  gerçek veya tüzel kişiler tarafından. İlgili mevzuat gereğince kayıt ve tescili silinerek, doğrudan veya ihracatçılar vasıtasıyla ihraç edilmesi ya da bir daha kullanılmamak üzere hurdaya çıkartılması halinde. Her bir araç için aynı cins (otomobil gibi araçlarda sadece motor silindir hacmi 1600 cm3’ü geçmeyen) yeni bir aracın ilk alışı sırasında tahakkuk eden özel tüketim vergisinin 10.000 Türk Lirasını aşmamak üzere araçların cinsleri ve özelliklerine (motor silindir hacmi,
sınıfı, özel tüketim vergisi oranına esas matrahı gibi) göre Bakanlar Kurulunca tespit edilecek kısmı, terkin edilir.

Özetle kişi otomobilini hurdaya ayırmışsa otomobil alımlarında, otobüs hurdaya ayırmışsa otobüs alımında ötv teşvik veya indiriminden yararlanabilir.

Makine Kimya Hurda Araç Alımına Başladı Fiyat Ne Kadar Oldu ?

2018 Hurda Araç ÖTV İndirimi Son Günü Ne Zaman

Kanun  Söz konusu düzenlemenin son günü olarak. Herhangi bir uzama gelmez ise 31/12/2019 tarihi olarak belirlenmiştir. Bu tarihe kadar Hurda Araç ÖTV teşvikinden faydalanılabilir.

2018 Hurda Araç ÖTV İndirimi Resmi Gazetede Ne Zaman Yayınlanır ?

Yasaların Resmi Gazetede yayınlanması için bazı aşamalardan geçmesi gerekir. İlk olarak Yasa Cumhurbaşkanının imzası için Cumhurbaşkanlığına gönderilir. Cumhurbaşkanı imzalandıktan sonra yasa yürürlüğe girer. Hüküm ifade etmeye başlar tahminimize göre Gelecek hafta içinde Resmi Gazetede yayınlanmasını bekliyoruz. Resmi Gazetede yayınlandıktan sonra 2018 Hurda Araç ÖTV teşvikinden faydalanılabilir.

Hurda Araçlar İçin Tebliğ Yayınlandı.Hangi Kurumlara Nasıl Başvurulacak?Hangi Başvuru Formları Doldurulacak?

2018 Hurda Araç ÖTV İndirimindan Faydalanmak için Nereye Hangi Belgelerle Başvurulacak ?

        2018 Hurda Araç ÖTV teşviki ile ilgili Kanuni düzenlemede Uygulama başlamadan önce uygulamanın nasıl olacağı ve hangi belgelerle başvurulacağı ile ilgili Bakanlar Kurulu Kararının çıkması gerektiği. Yine Gelir İdaresi Başkanlığı Tarafından uygulama tebliğinin yayınlanması gerektiği düzenlenmiştir. Bu nedenle Başvuruların nereye yapılacağı Hangi belgelerle başvurulması gerektiği Bakanlar Kurulu Kararı  ve uygulama tebliğinden sonra belli olacaktır.

Kira Beyannamesi Son Gün 2018.Kira Beyannamesi Hesaplama

2018 Mart Ayında Verilecek Beyannamelerin Verme Süreleri Uzatılıyor

  Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanuna Buradan Ulaşabilirsiniz


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Abdullah dedi ki:

    Merhaba ben aracimi 22.05.2018 tarihinde huurdaya ayirmistim benim aracimin hic bir borcu harci yoktu. Noter 7020 nolu kanuna gore islem yapmis o tarihte 7103 ten islem yapamadigi icin simdi vergi dairesi otv den yararlanamazsin diyor geriye dönük te islem olmuyor ne yapmaliyim yardimci olursaniz cok sevinirim

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.