Vergi ve Güncel Haber Portalı

2018 Sicil Affı.Sicil Affı Ne Zaman Yasalaşacak, Şartları Neler Olacak 2018?

09.12.2017
200
2018 Sicil Affı.Sicil Affı Ne Zaman Yasalaşacak, Şartları Neler Olacak 2018?

2018 Sicil Affı. Bankalara borçlu olan kişi sayısı günden güne artmaktadır.Elde olmayan nedenlerden dolayı bankalara olan borç günden güne de faiz artışıyla birlikte ödenemez hale gelir.Hal böyle olunca, borçlu olan kişi, zor durumdan kurtulmak için bankalardan fedakarlık beklemektedir.2017 yılında bu konuyla ilgili bir düzenleme oldu ve 2017 sicil affı uygulandı.Bu aftan çoğu kişi yararlanmasına rağmen aslında tam istenilen düzeyde olmadı.Çünkü borçlu olanların çoğu bu aftan tam anlamıyla yararlanamadı.Bundan dolayı,2018 yılında da yeni bir sicil affı beklentileri arttı.Peki 2018 yılında sicil affı olacak mı? Kimler yararlanacak?Şartlar Neler Olacak?Detayları yazımızda bulabilirsiniz.

2017 Sicil Affı Şartları Nelerdi?

2018 Sicil Affı.  2017 yılında yürürlüğe giren sicil affından yararlanmak için nelerin yapılması gerektiği yasada açıkça belirtilmiştir.Buna göre, sicil affı yasası,

–  bankalara olan Karşılıksız Çek ve Protestolu Senetler,

-Kredi,

-Kredi Kartlarını kapsadı. Buna göre, borçlu kişiler ,Risk merkezlerinde bulunan sicillerini etkileyen Borçlarını ödemeleri veya 6 ay içerisinde yapılandırmaları hallerinde kara listede bulunan sicilleri bankalar tarafından dikkate alınmayacaktı.Yani borçların tamamen kapatılması veya taksitlendirilmesi sicil affından yararlanmak için yeterli olacaktı.

Sicil Affı Kanun Metni 2017

2018 Sicil Affı. MADDE 33 – 22/1/2009 tarihli ve 5834 sayılı Karşılıksız Çek ve Protestolu Senetler ile Kredi ve Kredi Kartları Borçlarına İlişkin Kayıtların Dikkate Alınmaması Hakkında Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 1- (1) Anapara ve/veya taksit ödeme tarihi bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce olup da; kullandığı nakdî ve gayrı nakdî kredilerinin anapara, faiz ve/veya ferilerine ilişkin ödemelerini aksatan gerçek ve tüzel kişilerin, ticari faaliyette bulunan ve bulunmayan gerçek kişilerin ve kredi müşterilerinin karşılıksız çıkan çek, protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarına ilişkin 19/10/2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık Kanununun ek 1 inci maddesi hükmü uyarınca kurulan Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi nezdinde tutulan kayıtları, söz konusu borçların ödenmesi geciken kısmının bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içinde tamamının ödenmesi veya yeniden yapılandırılması halinde, bu kişilerle yapılan finansal işlemlerde kredi kuruluşları ve finansal kuruluşlar tarafından dikkate alınmayabilir.

(2) Kredi kuruluşları ve finansal kuruluşların birinci fıkra hükmü uyarınca mevcut kredileri yeniden yapılandırması veya yeni kredi kullandırması, bu kuruluşlara hukuki ve cezai sorumluluk doğurmaz.”

2018 Sicil Affı Olacak Mı? Şartları Ne Olacak?

2018 Sicil Affı. 2017 yılında sicil affından yararlanamayan veya yasanın yasanın istediği gibi olmadığını düşünen kişiler,2018 yılında yeniden bir af istiyor.2018 yılında Bankacılık sektöründe parasal daralma yaşanacağı tahminleri yapılırken sicil affı çıkacağı beklentileri yükselmektedir.Önümüzdeki günlerde bir kanunla veya kanun hükmünde kararname ile bu konu netleşebilir.Çıkacak olan sicil affı yasasıyla birlikte yine aynı şekilde bankalara olan Karşılıksız Çek ve Protestolu Senet,kredi ve kredi kartı borcu olan kişiler yararlanacaktır.Şartların neler olacağı konusu ise çıkacak yasaya bağlı olacaktır.

Son Dakika. Sicil Affı Resmi Gazetede Yayınlandı

 


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 3 YORUM
  1. Cengiz dedi ki:

    Hocam 2018 de sicil affını hükümet acıklamasi oldumu

    1. Emre ÇELİK dedi ki:

      hükümet tarafından resmi açıklama olmadı ancak 2017 deki yasanın istenilen sonuca ulaşmadığı ve yeni yasaya ihtiyaç olduğu yönünde demeçler var

  2. Ali dedi ki:

    2018 de ciksada cikmasada fark etmiyor cunku yasa kimseyi kapsamiyor benim 5 bin tl borcu var garanti bnkasina taksitlendirin sicil affindan yararlanmak istiyorum dedim sicil affi ciktigindan beri 2017 de ancak pesin oderseniz sicil affindan faydalanabilirsiniz diorlardi en son ben pesin odeyecek olsam niye sicil affini bekliyeyim valla ustumde birsey yok maasimda yok calismiyorumda odemeyide dusunmuyorum nasil olsa bir maasimda yok birseyimde yok benim acimdsn ciksada olur cikmasada benim durumumda olan belki milyonlarca kisi var

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.