Vergi ve Güncel Haber Portalı

2019 Vergi Rekortmenleri Listesi

2019 Vergi Rekortmenleri Listesi

Bu makalemizde sizlere 2019 vergi rekortmenleri listesi ile alakalı olarak detayları paylaşacağız. Bildiğimiz gibi her geçen gün ülkemiz genelinde zenginler artıyor. Tabi ki yatırım ya da kurumsal girişim ne kadar fazla ise vergi ödemeleri de o denli çok oluyor. Bu neden dolayısı ile liste zaman içerisinde değişiklik gösterebiliyor demek yanlış olmaz sanırım. Kurumlar ve bireyler açısından yayınlanan vergi rekortmenleri listesinde çok ciddi anlamda 2018 yılına göre değişiklik söz konusu. Bizde elimizden geldiğince bu noktalarda sizleri bilgilendirme yoluna gidiyoruz.

2019 Vergi Rekortmeni Şirketleri

Vergi rekortmeni şirketler ciddi anlamda merak edilen seçenekler arasında kendisini gösteriyor. Tabi ki bunu insanlar da ister istemez ciddi anlamda merak ediyor. Türkiye genelinde birçok büyük şirket var. Gerek yerel, gerek ulusal anlamda hizmet veren bu şirketler ciddi anlamda farklı girişimler içerisinde adından söz ettiriyor. Özellikle kurumlar bakımından incelediğimizde bankaların listelerde yüksek sıralarda olduğunu net şekilde söyleyebiliriz.

2019 vergi rekortmeni kurumları ile alakalı olarak EKONOMİST verilerini sizlere sunma yoluna gidiyoruz. Aşağıda listenin belli bir noktasına kadar görebileceksiniz. Normal şartlarda ilk 100 şirket açıklanıyor ancak tamamını paylaşmak bu anlamda sizler için inceleme safhasında da can sıkıcı olabilir. İşte karşınızda 2019 yılı vergi rekortmeni şirketleri;

  1. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası
  2. Ziraat Bankası
  3. Garanti Bankası
  4. İş Bankası
  5. Türkiye Petrolleri
  6. İskenderun Demir Çelik A.Ş.
  7. Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş.
  8. Türkiye Vakıflar Bankası (VakıfBank)
  9. Yapı ve Kredi Bankası
  10. Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü
  11. Türkiye Elektrik İletim A.Ş.
  12. QNB Finansbank
  13. Kuveyt Türk Katılım Bankası
  14. LC Waikiki Mağazacılık Hizmetleri Tic. A.Ş.
  15. İller Bankası
  16. TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği A.Ş.
  17. BİM Birleşik Mağazalar A.Ş.
  18. Koza Altın İşletmeleri A.Ş.
  19. Akbank T.A.Ş.
  20. Petrol Ofisi A.Ş.

olmak üzere ilk 20 şirket liste içerisinde bu şekilde kendisini gösterdi. Vergi rekortmeni şirketler listesinin ilk 20 sırasında özellikle bankalar kendisini gösteriyor. Genel olarak bankaların nakit girdi ve çıktıları çok yoğun olduğundan dolayı vergi anlamında da rekora ulaşabiliyorlar. Dolayısı ile listenin özellikle banka ağırlıklı olması da gayet normal. Nitekim ünlülerin listesinin de daha çok merak edildiğini az çok tahmin ediyoruz. Bu anlamda da yine merak edilen başlıkları elimizden geldiğince sizlere sunacağız.

Vergi Rekoru

2019 Vergi Rekortmeni Kişileri

Yukarıda sizlere vergi rekoru kıran şirketler ile alakalı olarak liste sunmuştuk. Aslında bu liste içerisinde Koç ya da diğer büyük şirketler grubunu görmemek de kimisi için şaşırtıcı olabilir. Ancak kişiler listesinde görmeyi düşündüğümüz isimlerin olup olmadığına da bakacağız. Kişilerin yanında sahibi olduğu şirketleri ya da holdingleri de belirteceğiz. Yine 100 kişilik bir liste açıklanmıştı. Ancak biz yine incelemesi kolay olsun diye ilk 20 kişilik listeyi paylaşarak fikir edinmenize yardım edeceğiz. Tabi ki yanlarına ödedikleri vergileri de elimizden geldiğince yazmaya çalışacağız. İşte karşınızda 2019 vergi rekortmeni kişileri;

  1. Mustafa Rahmi Koç (Koç Holding) – 54 Milyon TL
  2. Şarik Tara (Enka Holding) – 37 Milyon TL
  3. Erman Ilıcak (Rönesans Holding) – 36 Milyon TL
  4. Suna Kıraç (Koç Holding) – 33 Milyon TL
  5. Mehmet Ömer Koç (Koç Holding) – 30 Milyon TL
  6. Mehmet Sinan Tara (Enka Holding) – 27 Milyon TL
  7. Gönenç Gürkaynak (Gürkaynak Hukuk Bürosu) – 26 Milyon TL
  8. Mehmet Çolakoğlu (Çolakoğlu Metalurji) – 22 Milyon TL
  9. Ali İsmail Sabancı (Sabancı Holding) – 20 Milyon TL
  10. Selahattin Çınar – 18 Milyon TL
  11. Veli Ergin İmre (Ahmet Veli Menger Holding) – 14 Milyon TL
  12. İnan Kıraç (Koç Holding) – 14 Milyon TL
  13. Erhan Dedeoğlu (Dedeoğlu Petrol) – 14 Milyon TL
  14. Lucien Arkas (Arkas Holding) – 13 Milyon TL
  15. İsmail Tarman (Atakule GYO) – 13 Milyon TL
  16. Çiğdem Sabancı Bilen (Sabancı Holding) – 12 Milyon TL
  17. Ahmed Pekin (QNB Finansbank) – 11 Milyon TL
  18. Mehmet Fatih Karamancı (Orta Anadolu A.Ş.) – 10 Milyon TL
  19. Onur Çetinceviz (Onur Group) – 10 Milyon TL
  20. Nebahat Türkan Özsezen (Necip Akar Holding) – 9 Milyon TL

olmak sureti ile listenin ilk 20 kişisini inceleme şansına sahipsiniz. Bu kişilerin tamamı, ülkemize mal olmuş kurumsal şirketlerin patronlarıdır. Acun Ilıcalı’yı listede merak eden çok fazla kişi olduğunu biliyorum. Acun Ilıcalı liste içerisinde 83. sırada yer almaktadır.

Bu neden dolayısı ile listenin tamamını da paylaşmak istedik ancak yine de merak ettiğiniz isimleri yorum kısmında bizlere sorabilirsiniz. Elimizden geldiğince tüm isimleri sizler için araştıracak ve sitemiz içerisinde paylaşma yoluna gideceğiz.


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.