Vergi ve Güncel Haber Portalı

2020 Asgari Geçim İndirimi Tutarları

22.06.2020
44
2020 Asgari Geçim İndirimi Tutarları

Bugün ki makalemizde sizlerle birlikte 2020 asgari geçim indirimi tutarları ile alakalı olarak bilgi edinecek ve fikir edinme yoluna gideceğiz. Bildiğimiz gibi bir devletin maddi durumunun ne durumda olduğunu profesyonel olarak yorumlayabilmek için asgari geçim tutarlarını dikkate almak son derece önemlidir. Türkiye genelinde birçok önemli maddi detay, asgari geçim ücretleri kapsamında belirlenir ve buna yönelik olarak somut adımlar atılır. Bu neden dolayısı ile tutarlar ile alakalı olarak bu manada bilgi sahibi olmak ayrıca fazla fazla önemlidir. Hemen bilgilendirme yapalım.

Asgari Geçim İndirimi (AGİ) Nedir?

Asgari geçim indirimi (AGİ), medeni duruma göre ve çocuk sayısına göre değişiklik gösteren 16 yaşından büyük tüm çalışanların asgari geçimini sağlayacak kısmının toplam gelirinden çıkarılmasıyla vergi dışı bırakılmasıdır.

Aslında bu kitaplarda geçen tanımı ve bunu net olarak anlamak çok da mümkün değil. Genel itibari ile ülkemiz genelinde bir ailenin genel olarak geçinebileceği minimum tutarı sembolize eder demek de yanlış olmaz sanırım. Asgari geçim ücretleri ile alakalı olarak her sene enflasyon durumu da dikkate alınarak güncelleme yapılır. Bu neden dolayısı ile her sene değişen bu oranları takip etmek ayrıca önem arz eder. Şimdi sizlere en güncel 2020 asgari geçim ücretleri hakkında bir tablo sunacak ve geleceğe yönelik olarak tahminlerimizi de ileteceğiz.

2020 Asgari Geçim Ücretleri Ne Kadar?

Aşağıda sizlere sunacağımız tablo, Gelir İdaresi Başkanlığı kapsamında bulunan internet sitesinden alınarak sizlere sunmuştur. Aşağıda yer alan tüm veriler an itibari ile uygulamada olan verilerdir. Temmuz maaşlarına gelecek zammı içermemektedir. Zaman içerisinde bu makale sürekli olarak güncellenecektir.

Durum AGİ
Bekar 220,73 TL
Evli eşi çalışmayan asgari geçim ücreti 264,87 TL
Evli eşi çalışmayan 1 çocuklu aile asgari geçim ücreti 297,98 TL
Evli eşi çalışmayan 2 çocuklu aile asgari geçim ücreti 331,09 TL
Evli eşi çalışmayan 3 çocuklu aile asgari geçim ücreti 375,23 TL
Evli eşi çalışmayan 4 çocuklu aile asgari geçim ücreti 375,23 TL
Evli eşi çalışmayan 5 çocuklu aile asgari geçim ücreti 375,23 TL
Evli eşi çalışan asgari geçim ücreti 220,73 TL
Evli eşi çalışan 1 çocuklu aile asgari geçim ücreti 253,83 TL
Evli eşi çalışan 2 çocuklu aile asgari geçim ücreti 286,94 TL
Evli eşi çalışan 3 çocuklu aile asgari geçim ücreti 331,09 TL
Evli eşi çalışan 4 çocuklu aile asgari geçim ücreti 353,16 TL
Evli eşi çalışan 5 çocuklu aile asgari geçim ücreti 375,23 TL

olmak üzere kendisini gösteriyor. Bu ücretler, gelen zamlar ile birlikte de değişiklik gösterebileceğinden dolayı ayrıca ön planda olması gereken unsurların da başında geliyor. Bilhassa bu ücretler, market fiyatlarını ve enflasyon oranlarını da bizlere ciddi manada anlatıyor demek yanlış olmaz sanırım.

2021 Asgari Geçim İndirimi Beklentileri Nasıl?

Özellikle son birkaç aylık dilim içerisinde koronavirüs ile mücadele kapsamında ülke ekonomisinde çok ciddi anlamda sarsıntılar meydana geldi. Devlet, her ne kadar insanlara yardım etse de enflasyon rakamlarında belirgin bir yükselme söz konusu oldu. Hal böyle olunca da bunun acısı 2021 yılında çıkacak gibi görünüyor.

Yukarıda gördüğünüz minimum 220,73 TL olan ücretin 2021 yılında ekonomik gelişmeler kontrol altına alınmaz ise 350,00 TL dolayların kadar yükselmesi söz konusu olabilir. Tabi ki yılbaşında asgari ücrete gelecek olan zamda da bunu ne kadar dikkate alacakları yine önem arz eden bir konu. Ancak içerisinde bulunduğumuz ekonomik süreç kapsamında gelecek sene bizler için biraz zor geçebilir. Tabi ki daha yılın bitmesine 6 ay var ve ekonomik anlamda bu süreçte çok ciddi anlamda farklılıklar görebiliriz.


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.