Vergi ve Güncel Haber Portalı

2020 Resmi Tatil Günleri Listesi, Kaç Gün Tatil Yapacağız?

2020 Resmi Tatil Günleri Listesi, Kaç Gün Tatil Yapacağız?

Memurların da ciddi anlamda merak ettiğini 2020 resmi tatil günleri listesi ile birlikte 2020’de kaç gün tatil yapacağız sorularınıza yanıt vereceğiz. Elimizde bulunan resmi verilere göre şuan itibari ile 2020 yılında 46 gün civarında bir resmi tatil programı görünüyor. Özellikle devlet kurumlarının da ilgilendiği bir konu bu diyebiliriz. Bu neden ile sitemiz içerisinde de böyle bir konuyu sizlere sunma amacı içerisine girdik. 2020 Resmi tatil günleri programı an itibari ile tüm çıplaklığı ile derlendi. Yine de sizler ile bu konuyu tartışmaya hazırız. Yorum kısımlarında bizlerle iletişime geçerek bu anlamda konuları detaylıca inceleyebilirsiniz.

Resmi Tatil Nedir?

Resmi tatil, devlet yönetimlerinin herhangi bir ülkede kamu kurumları ve okulları tatil olarak ilan ettiği kısa dönemlere verilen isim olarak bilinir.

Resmi tatil günleri her sene farklılık gösterebileceği için sene başlarında genellikle belli başlı kurumlar tarafından incelenir ve listelenir. Türkiye Cumhuriyeti’nde de resmi tatil uygulamaları günümüz hükümeti tarafından herhangi bir aksaklık olmaksızın uygulanır. Tüm devlet kurumları, o sene belirlenen takvim çerçevesinde resmi tatil kapsamında izin yaparlar. Tabi ki askerler, polisler ya da diğer kolluk kuvvetleri 24 saat esasına göre görev yaptıkları için bu kıstasta dışarıda kalıyorlar. Dolayısı ile resmi tatil uygulamaları bizim için sürekli iş başında olan kolluk kuvvetlerimiz için geçerli değildir. Peki 2020 resmi tatil günleri neler? Hemen bu anlamda hazırlanmış verileri sizlere sunma yoluna gidelim.

2020 Resmi Tatil Günleri Programı

2020 Yılı Resmi Tatil Günleri Programı

İzin süresi ile tatil süreleri aralarındaki farklılıkları net bir şekilde görüyorsunuz. Ancak şuan ki planlanan programa göre 2020 yılında 46 günlük bir resmi tatil programı söz konusudur. Resmi tatil günlerini topladığımız zaman ise 12 aya yayılan dönem içerisinde 1,5 ay gibi bir izin gününe tekabül ediyor.

Resmi tatiller belirlenirken ulusal bayramlar ve dini bayramlar özellikle kesinlikle aksamıyor. Devlet kurumlarında bu gibi tatiller uygulama sayfasında çok ciddi anlamda önem arz ediyor. Hükümetler, resmi tatiller ile alakalı olarak kendi projelerini yasalara dayanarak uygulayabilir. Ancak günümüz hükümeti, Bu anlamda son derece dikkatli hareket ediyor ve sizlere resmi tatil günleri ile alakalı olarak en iyi alternatifleri sunuyor. Yani bir senelik resmi tatil programı içerisinde yer alan tüm izin günlerini kullanıyorsunuz. Eğer ki bir kolluk kuvveti personeli değilseniz diğer tüm devlet kurumları ve memurları bu tatillerden en ince ayrıntısına kadar yararlanabiliyor. 2020 resmi tatil programına göre uygulanacak olan listeyi sizlere yukarıda görsel olarak sunduk. Ancak bir de metinsel anlamda paylaşmak istiyoruz. Liste aşağıdaki gibidir;

  • 1 Ocak 2020 Çarşamba (Yılbaşı Tatili): 1 Gün
  • 23 Nisan 2020 Perşembe (Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı): 4 Gün
  • 01 Mayıs 2020 Cuma (Emek ve Dayanışma Günü): 3 Gün
  • 19 Mayıs 2020 Salı (Gençlik ve Spor Bayramı): 4 Gün
  • 23 Mayıs 2020 Cumartesi ve 26 Mayıs 2020 Salı (Ramazan Arefe ve Bayramı): 9 Gün
  • 15 Temmuz 2020 Çarşamba (Demokrasi ve Milli Birlik Günü): 5 Gün
  • 30 Temmuz 2020 Perşembe ve 3 Ağustos 2020 Pazartesi (Kurban Bayramı): 11 Gün
  • 30 Ağustos 2020 Pazar (Zafer Bayramı): 0 Gün
  • 29 Ekim 2020 Çarşamba (Cumhuriyet Bayramı): 5 Gün

olmak üzere an itibari ile görünen tamı tamına 46 günlük bir izin programı söz konusu. Tabi ki devlet erkanının bu izinleri haftasonu ile birleştirip birleştirmemesi ile de alakalı olarak bir durum. Günümüz hükümeti, bu anlamda uygulamalarını yaparken her zaman memurlarını düşünerek hareket etme yoluna gitti. 2020 yılında da bu uygulamasına aksamaksızın devam etmeleri durumunda tamı tamına 46 günlük bir izin programı devlet memurlarını bekliyor olacak.

Resmi Tatil Günleri Neye Göre Belirlenir?

Günümüzde tüm devletlerin çok çok önemli günleri vardır. Cumhuriyet’in ilanı, 19 Mayıs, 23 Nisan ve 29 Ekim gibi özel tarihlerimize zaman içerisinde bir de 15 Temmuz eklendi. Dini ve resmi bayramların tamamı için devlet, resmi tatil uygulaması yapabilir. Bunların kararı yine devlet kanadından verilir.

Resmi tatillerin nasıl uygulanacağına dair süreçler dahi kimi zaman TBMM gündemine gelir ve buna göre karar verilir. Ancak Cumhurbaşkanı, dilediğinde tek bir imza ile kendisi de bunun kurallarını belirleyebilir. Kimi zaman tatil başlangıçları Perşembe ya da Cuma günlerini kapsayabilir. Devlet, istediği takdirde bu izinlere haftasonunu da ekleyip izinleri daha fazla uzatabilir. Günümüz hükümeti de genel itibari ile bunu uyguluyor.


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.