Vergi ve Güncel Haber Portalı

2020 Vergi Rekortmenleri Listesi

02.08.2020
193
2020 Vergi Rekortmenleri Listesi

Bugün ki makalemizde sizlerle birlikte 2020 vergi rekortmenleri listesi üzerinde bilgi edinecek ve detaylara yakından bakma fırsatını yakalayacağız. Türkiye genelinde birkaç senelik dilim içerisinde birçok farklı seçenek kendisini gösteriyor diyebiliriz. Vergi konusunda ülkemiz, zenginlerinden ciddi anlamda sağlıklı bir şekilde vergi alma yolunda adımlar atıyor. Türkiye genelinde bu tarihe kadar vergi ödemeleri ile alakalı olarak istatistikler net bir şekilde açıklandı.

Zenginler dediğimiz zaman ülke genelinde çok ciddi bir anlamda farklı isimleri değerlendire şansına sahip oluyoruz. Türkiye geneline baktığımız zaman özellikle Koç ailesi, Sabancı ailesi ya da Şahenk ailesi gibi birçok zengin aileyi biliyoruz. 2020 yılı için açıklanan istatistiklere baktığımız zaman aslında ilk etapta 2019 yılından çok da farklı olmadığını net bir şekilde söyleyebiliriz. Genel itibari ile aşağıdaki listeler kendisini net bir şekilde gösteriyor demek yanlış olmaz sanıyorum.

2020 Yılı Vergi Rekortmenleri Kimler?

Vergi rekortmenleri kısa bir zaman içerisinde değişiklik göstererek kendisini gösteriyor demek yanlış olmaz sanıyorum. 2020 yılında özellikle ekonomik anlamda çok ciddi anlamda farklı bir seçenek kendisini gösteriyor. Genel olarak listedeki isimleri ve şirketleri elimizden geldiğince sizler ile paylaşacak ve fikir edinme yoluna gideceğiz. Sizlerde merak ettiklerinizi yorum alalarımızdan bizlere sorabilir ve fikir edinme yoluna da gidebilirsiniz. 2020 yılı ilk çeyreğinin vergi rekortmenleri listesi aşağıdaki gibidir;

  1. Mustafa Rahmi Koç
  2. Şarik Tara
  3. Erman Ilıcak
  4. Suna Kıraç
  5. Mustafa Ömer Koç
  6. Mehmet Sinan Tara
  7. Gönenç Gürkaynak
  8. Mehmet Çolakoğlu
  9. Ali İsmail Sabancı
  10. Selahattin Çınar
  11. Veli Ergin İmre
  12. İnan Kıraç
  13. Erhan Dedeoğlu
  14. Lucien Arkas
  15. İsmail Tarman

olmak üzere ilk 50 zengin listesi kendisini gösteriyor demek yanlış olmaz sanıyorum. Zenginlerin listesi bu anlamda ciddi manada kendisini gösterirken liste içerisinde insanlar ister istemez Acun Ilıcalı isminin olup olmadığını da merak ediyor demek yanlış olmaz sanıyorum. Tabi ki bir de Türkiye’nin vergi rekortmeni şirketleri ile alakalı olarak da bir rekortmen listesi var ve özellikle bu anlamda bankalar ciddi manada ön plana çıkıyor. Bankaların önemli bir kısmının sahipleri de zenginler olarak kendisini gösteriyor. Detaylar aşağıdaki şekilde kendisini gösteriyor;

  1. T.C. Merkez Bankası
  2. Ziraat Bankası
  3. Garanti Bankası A.Ş.
  4. İş Bankası
  5. Türkiye Petrolleri
  6. İskenderun Demir Çelik A.Ş.
  7. Ereğli Demir Çelik A.Ş.
  8. Türkiye Vakıflar Bankası
  9. Yapı Kredi Bankası
  10. ETİ Maden İşletmeleri
  11. Türkiye Elektrik İletim A.Ş.
  12. QNB Finansbank A.Ş.
  13. Kuveyt Türk Katılım Bankası
  14. LC WAİKİKİ Mağazacılık Hizmetleri
  15. İller Bankası A.Ş.

olmak üzere vergi rekortmeni şirketler de bu anlamda kendisini gösteriyor ve ön plana çıkan seçenekler gerçekleri kanıtlıyor. Türkiye genelinde özellikle zengin şirketlerin ülke ekonomisine sağladığı katkı ciddi manada ortada. Yukarıda da görebileceğiniz üzere önemli bir kısmı da ekonomik faaliyetlerin ciddi anlamda yürüttüğü bankalar diyebiliriz sanırım. Genel itibari ile 2020 yılı sonunda en güncel verileri sizlere sunacak ve fikir edinmeniz için elimizden geleni yapacağız.


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.