Vergi ve Güncel Haber Portalı

2021 Asker Ailelerine 500 TL Yardım Şartları Nelerdir?

30.12.2020
76
2021 Asker Ailelerine 500 TL Yardım Şartları Nelerdir?

Bugün ki makalemizde sizlerle birlikte 2021 asker ailelerine 500 TL yardım şartları nelerdir sorusuna yanıt vererek fikir sunma yoluna da gideceğiz. Türkiye genelinde bilindiği üzere sosyal yardımlar ile alakalı olarak devletin ciddi anlamda somut adımlar attığını net olarak söyleme şansına sahip durumdayız. Bu yardım modellerinden birisi de tahmin edebileceğiniz üzere evladı askere giden kişilerin muhtaçlık durumuna göre verilen yardımlardır.

Muhtaç asker ailesi yardımı 2021 yılında da en çok başvurulan sosyal yardım projelerinden birisi olarak dikkatleri çekiyor demek yanlış olmaz. Tabi ki bu yardımı alacak aileler için çok ciddi şekilde bir yoksulluk ve muhtaçlık durumu söz konusudur demek de yanlış olmaz. Elimizden geldiğince sizlere bilgiler sunacak ve fikir edinmeniz için elimizden geleni yapacağız.

Muhtaç Asker Aylığı Şartları Nelerdir?

Genel itibari ile bu yardımlar ile alakalı olarak çok yönlü seçenekler karşımıza çıkıyor demek yanlış olmaz sanıyorum. Tabi ki evlatları askere giden bazı ailelerin zaman içerisinde muhtaçlık durumu da ciddi anlamda ön plana çıkar demek gerekiyor. Muhtaç asker aylığı noktasında ailelerin denetimleri de yine Kaymakamlıklar tarafından kesin bir şekilde inceleme yapılır.

  • Askere giden kişi evliyse ve eşinin sosyal güvencesi yoksa  muhtaçlık kararı verilmesi şartıyla askerin eşi programdan  faydalanabilir. Burada dikkat edilmesi gereken husus, askerin eşinin resmi nikahlı eşi olması gerekmektedir.
  • Askere giden kişi bekarsa ve anne-babasının sosyal güvencesi yoksa muhtaçlık kararı verilmesi şartıyla askerin annesi programdan faydalanır. Burada da dikkat edilmesi gereken bir husus vardır. Asker bekarsa ilk önce bundan askerin annesi yararlanır. Askerin annesi yoksa bu hak babaya geçer. Yani bu hak babaya geçmiş olur.
  • Bu programdan yaşlılık aylığı alan kişiler de yararlanabilir. Yani yaşlılık aylığı alan kişilerin oğlu askere gittiğinde bu parayı almasına engel değildir.
  • Yine bu programdan engelli maaşı alan kişiler de yararlanabilir. Bu kişilerin de oğlu askere gittiğinde bu parayı alabilirler.

2021 Muhtaç Asker Aylığı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Asker Ailelerine Yardım. Başvuruda bulunacak kişiler, resmi ikametgâhlarının olduğu il veya ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına bir dilekçe ile T.C. Kimlik Numarası içeren bir nüfus cüzdanları ile başvurur.

Yapılan başvuruları muhtaçlık kararını verecek  kişiler inceler ve uygun gördüğüne maaş bağlanır. Asker kişi için gerekli bilgileri , Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları kendileri araştırmak zorundadırlar.


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.