Vergi ve Güncel Haber Portalı

2021 Askerlik Para Cezası Ne Kadar? Nereye Ödenir?

17.01.2021
294
2021 Askerlik Para Cezası Ne Kadar? Nereye Ödenir?

Bugün ki makalemizde sizlerle birlikte 2021 askerlik para cezası ne kadar, nereye ödenir sorusuna yanıt verecek ve bilgi sahibi olacağız. Askerlik işlemleri ile alakalı olarak özellikle 20 yaşına gelmiş olan her Türk genci için gerçekleştirilmesi zorunlu olan bazı işlemler bütünü söz konusudur. Hal böyle olunca bu işlemleri eksiksiz bir şekilde yerine getirerek hareket etmek çok önemlidir.

2021 askerlik para cezası ile alakalı olarak birçok kişinin net olarak bilgi sahibi olmadığını düşündüğümüzden dolayı bazı bilgileri sizlere sunacak ve fikir edineceğiz. Daha fazla merak ettiğiniz var ise sorularınızı yorum kısmından bizlere iletebilir ve etraflıca fikir edinme yoluna gidebilirsiniz. Yakında daha yeni seçenekleri sizlere sunacak ve üzerine eğilim göstererek imkanlar dahilinde bilgiler sunacağız.

Askerlik Para Cezası Nedir?

Askerlik para cezası, yoklama ve bakaya işlemlerini doğru bir şekilde yapmadığınız için devlet nezdinde sizlere gösterilen maddi yaptırım seçenekleri olarak kabul görür ve ödenmek zorunda olan cezalardandır.

Yoklama zorunluluğu, 18 yaşından itibaren erkekler için başlar ve 20 yaşına kadar her ne olursa olsun yapılması gereken bir işlemdir. Yoklama olmadığınız zamanın ardından zaman içerisinde devlet sistemlerinde aranan şahıs olarak görünürsünüz. Bu aranan şahıs sürecinin başlaması ile birlikte cezai sorumluluğunuz artış gösterir ve bu neden dolayısı ile fark ortaya çıkar. Tabi ki bu cezai yaptırımları ödeme yükümlülüğü doğduğu andan itibaren de çok çeşitli seçenekleri değerlendirmek durumunda kalabiliriz.

Asker Kaçağı Yakalanması Halinde Prosedür Nasıl İşler?

Asker Kaçağı Yakalanması Halinde Prosedür Nasıl İşler? Bakaya kalmış bireylerin bilgileri jandarma ve polislerin kullandığı Genel Bilgi Tarama sistemi üzerinden rahatlıkla bulunabilmektedir. Herhangi bir kimlik kontrolü sırasında yoklama kaçağı vatandaşa iki şekilde uygulanan işlem mevcut olmaktadır.

Bakaya düştükten sonra ilk kez kimlik kontrolünde Genel Bilgi Tarama sitemine yakalanması mevcut ise kaçak durumunda belirlenen kişi yoklama tutanağı imzalaması gerekmektedir. Görevliler tarafından 15 gün içerisinde askerlik şubesine giderek gerekli işlemlerin yapması için uyarı almaktadır. Yapılan uyarı ve yoklama tutanağı imzalamasının ardından da kişi serbest bırakılmaktadır. Kişi serbest bırakılsa dahi kişinin bakaya kaldığı zaman zarfına para cezası kesilmektedir.

Bakaya kalan kişi ikinci kez kimlik kontrolü sırasında tekrar yakalanması söz konusu olursa, daha önce imzalayarak askerlik şubesine gitmediğinden ötürü polis ya da jandarma eşliğinde askerlik şubesine götürülecektir. Yoklama işlemleri tamamlandıktan sonra da askere almak için gerekli işlemler tamamlanır. Kaçak kaldığı süre için tekrar para cezası kesilir. Yoklama işlemleri gerçekleştirildikten sonra serbest bırakılır. Bireyin birliği belirlendikten sonra istenilen süre içerisinde birliğine teslim olması istenmektedir.

Uyarılara rağmen kaçak olarak hala gerekli işlemleri yerine getirmemiş bireyin tekrardan kimlik kontrolü sırasında yakalanması söz konusu olursa askerlik şubesine götürülerek yoklama işlemi yapılır ardından askere sevk işlemleri tamamlanır. Adına idari para cezası kesilir, kişinin serbest kalmasının hemen ardından mahkemeye sevk işlemi gerçekleştirilir. Çıkarıldığı mahkeme idari para cezasının yanında hapis cezası da verebilir. Hapis cezası sonlanır sonlanmaz kişi ara vermeden direk olarak askeri birliğine gönderilir ve askerlik başlar.

2021 Askerlik Para Cezası Ne Kadar? Nereye Ödenir?

Asker Kaçağı Cezası Ne Kadardır? Asker cezasının miktarı bireyin ne kadar süredir kaçak olduğuna, birliğine kendi isteği ya da isteği dışında teslim edilip edilmediğine göre ceza miktarında değişiklikler görülebilmektedir. İlk bir yılın ardından son dört aylık zaman zarfında yoklama kaçağı olarak tespit edilen kişilerin, birliğine kendilerinin teslim olmaları durumunda kesilecek olan ceza bedeli 296TL olarak belirlenmiştir. Birliğine kendi isteğinin dışında zorla getirilmeleri durumunda ise kesilecek olan para cezası 1.187TL olarak belirlenmiştir.

Ödemeler ile alakalı olarak gerekli tüm işlemleri internet üzerinden İnteraktif Vergi Dairesi’ni kullanarak ödeyebileceğiniz gibi aynı zamanda gidip bizzat vergi dairelerinden de ödeme yapma imkanınız olacaktır.


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.