Vergi ve Güncel Haber Portalı

2021 NACE Kodu Nereden Alınır? Nasıl Değiştirilir?

23.12.2020
58
2021 NACE Kodu Nereden Alınır? Nasıl Değiştirilir?

Bugün ki makalemizde 2021 NACE kodu nereden alınır, nasıl değiştirilir sorusuna yanıt verecek ve fikir edinme yoluna giderek detaylar üzerinde duracağız. Günümüzde devlet, İŞKUR aracılığı ile birlikte hizmet sektöründe ki tüm şirketlerin faaliyetlerini çok daha yakından takip ediyor ve bunu bir merkeze bağlı olarak yürütüyor. Yazılım modellerinin gelişmesi ile birlikte aslında denetim çok daha pratik ve ilgi çekici bir hale gelebiliyor diyoruz.

NACE kodları, 2021 yılında da devletin bu anlamda ki denetim yükünü ciddi anlamda hafifletecek olan başlıca unsurlardan birisi olacak. Tabi ki zaman içerisinde çok daha farklı alternatifler ön plana çıkabilir. Biz alternatifli olarak sitemiz içerisinde bu gibi alanlarda sizleri elimizden geldiğince bilgilendirecek ve fikir sahibi olabilmeniz için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.

NACE Kodu Nedir?

NACE kodu, bir işletmenin resmi olarak kayıtlarda geçen sektörünün içerisinde sunduğu hizmet kodu olarak nitelendirilir.

Bildiğimiz gibi günümüzde kurumsal ya da bireysel olarak birçok farklı işletme kuruluyor ve kurulan bu işletmelerin zaman içerisinde resmi olarak devlete karşı da çeşitli yükümlülükleri söz konusu. NACE kodlarına dair elimizden geldiğince sizleri bilgilendiriyor ve sitemiz içerisinde kapsamlı seçenekleri sunma yolunda da adımlar atıyoruz. Hemen 2021 yılı için güncel seçenekler üzerinde birkaç önemli bilgiyi sizlere sunalım istiyoruz.

2021 NACE Kodu Nereden Alınır?

NACE kodları aslına bakarsanız işletmeniz için vergi işlemleri esnasında resmi olarak sunulan kod türüdür ve her ne olursa olsun işletme sahiplerinin bilgi sahibi olması gereken konular arasındadır. Vergi levhası başvurusu yaptığınız an itibari ile şirketinizin iş ünvanları ile alakalı olarak değerlendirme yapılır. Sonrasında ise NACE kodu resmi olarak belirlenir ve işletmeniz için tayin edilir.

Tabi ki vergi levhanızda yer alan ünvanlar bu anlamda çok büyük önem arz eder ve değerlendirme de buna göre yapılır demek yanlış olmaz sanıyorum. NACE kodu değiştirme ile alakalı olarak da 2021 yılı içerisinde birçok farklı seçenek sunuluyor.

NACE Kodu Nasıl Değiştirilir?

NACE kodu nasıl değiştirilir? Faaliyet alanına göre firmalar ticaret sicillerindeki ana sözleşmelerinde yazan iştigal konularından herhangi birinde veya birden fazla işte faaliyet gösterebilir. Firmalar zaman içerisinde iştigal konuları da değiştirebilir. Bu durumlarda kanunen firmaların sicil kayıtlarını tutmakla sorumlu olan ticaret odasının, üyenin ana faaliyet kodunu, yani NACE kodunu güncellemesi gerekmektedir. Bu işlem de mevzuat gereği her yıl Maliye Bakanlığı kayıtlarına göre yapılmaktadır. Bu işlemlerin yapılmasından mevzuat, odaların yönetim kurulunu sorumlu tutmaktadır.


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.