Vergi ve Güncel Haber Portalı

2021 Şahıs Şirketi Kurma Maliyetleri Ne Kadar?

2021 Şahıs Şirketi Kurma Maliyetleri Ne Kadar?

Bugün ki makalemizde sizlerle birlikte 2021 şahıs şirketi kurma maliyetleri ne kadar sorusuna yanıt vererek fikir edinme yoluna gideceğiz hep birlikte. Devlet, bilindiği üzere zaman içerisinde her türlü işletme kuruluşunu ciddi anlamda destekliyor. Özellikle bireysel olarak işletme kurmak isteyenler için ciddi anlamda kaliteli teşvikler sunuyor demek de yanlış olmaz sanıyorum.

Şahıs şirketi kurmak, şu sıralar ülkemiz genelinde ciddi anlamda önem arz eden ve fark yaratan bir konu olarak dikkatleri çekiyor. Ancak bu işe girmek isteyen birçok kişi de maliyetler ile alakalı olarak çok fazla bilgi sahibi olmadığından dolayı ister istemez biraz çekingen hareket ediyor demek de yanlış olmaz. Şimdi elimizden geldiğince sizlere bilgiler sunma yoluna gideceğiz.

2021 Şahıs Şirketi Kurmak için Gerekli Evraklar

Öncelikli olarak en çok dikkat çeken ve merak edilen konu bu. Bir şahıs şirketi kurmak istiyorsunuz ve başvurularınızı hangi evraklar ile yapacağınızı bilmiyorsunuz. Hemen bu anlamda sizlere kapsamlı bilgiler sunalım ve fikir edinmenizi sağlayalım. Gerekli belgeler aşağıdaki gibidir;

  • Başvuru Formu (Vergi dairesinden veya internet üzerinden alınabilir.)
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi /2 adet
  • Noter Onaylı İmza Beyannamesi /2 adet
  • İkametgah Belgesi /2 adet
  • Kira Sözleşmesi (İş yeri kira kontratı ya da kendinize ait tapu)
  • Vesikalık Fotoğraf

olmak üzere evraklar yeterli olacaktır. Bu evrakları aslında bir mali müşavir ya da mukellef.co gibi sitelere ilettiğinizde tüm şirket kurma işlemleri de sizlere sunulacak kapsamlı şekilde.

2021 Şahıs Şirketi Kurma Maliyetleri

Aslına bakarsanız çok ciddi ve can sıkıcı bir maliyet listesi söz konusu değil. Günümüzde bir şahıs şirketi kurmak için 1000 TL maksimum maliyet yeterli oluyor. Çok kısa süre içerisinde de vergi levhanızı alarak en ideal seçenekleri değerlendirme şansına sahip oluyorsunuz. Maliyet kalemleri şu şekilde;

  • Noterden Muhasebeci Vekaleti: 148 TL
  • Noterden Şahıs İmza Beyannamesi: 100 TL
  • Vergi Dairesi Sözleşme Damga Vergisi: 52 TL
  • Mali Müşavir Giderleri: 200 TL

2021 şahıs şirketi giderleri ile alakalı olarak da yüzeysel bağlamda bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Bu giderler de aslında genel olarak kendinizi her şeye hazırlamanız için son derece ideal bir seçenek olarak dikkat çekecek. Hemen bunları da sıralayacak olursak;

  1. Fatura, e-fatura, irsaliye, gider makbuzu basımı
  2. İşyeriniz kira ise, kiranın %25’i stopaj bedelidir. 3 ayda bir toplu olarak ödemelisiniz. Tapu sahibiyseniz veya sanal ofis kullanıyorsanız stopaj vergisi ödemezsiniz.
  3. 3 ayda bir muhtasar beyannamesi ve geçici vergi beyannamesi, aylık olarak da KDV beyannamesi gideriniz oluşur.
  4. Bağ-kur primi (4B) ödemeniz gerekir ve şirketinizde çalışan var ise çalışanınızın sigorta primlerini aylık olarak ödemeniz gerekir.


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.