Vergi ve Güncel Haber Portalı

2021 Vergi Dairesi e-Haciz Kaldırma Nasıl Yapılır?

19.12.2020
107
2021 Vergi Dairesi e-Haciz Kaldırma Nasıl Yapılır?

Bugün ki makalemizde sizlerle birlikte 2021 vergi dairesi e-Haciz kaldırma nasıl yapılır sorusuna yanıt vererek fikir edinme yoluna gideceğiz. Türkiye’de borçların tahsili ile alakalı olarak 2005 yılından günümüze çok ciddi ve köklü değişimler yaşandı demek mümkün. Her geçen gün büyüyen ve gelişen ülke genelinde haciz konusunda da çok çeşitli alternatifler kendisini gösteriyor.

Birçok kişi e-Haciz nedir diye araştırma yaptığından dolayı bu noktada çok yönlü imkanları sitemiz içerisinde sizlere sunma amacı içerisinde olacağız. Sizlerde merak ettiklerinizi yorum alanlarımızdan bizlerle birlikte paylaşarak en kapsamlı şekilde bilgi edinme yoluna gidebilirsiniz.

e-Haciz Nedir?

e-Haciz, devlete ya da özel şirketlere olan borcunuzu ödememeniz ve bu durumun adli yargı organlarına taşınmasına müteakip devletin aldığı resmi kararla birlikte banka hesaplarınız, döviz ya da altın varlığınız ve maaşınıza konan haciz türüdür.

Tabi ki altın ve döviziniz de banka hesaplarınızda ise bu e-Haciz kapsamına girer. Netice itibari ile dijital bankacılık seçeneklerini kullanarak bu yatırımları yapabiliyorsunuz ve hali ile çok daha çeşitli seçenekleri değerlendirme yoluna gidebileceksiniz. eHaciz konusu özellikle ülkemiz genelinde yasal olarak son dönemde en çok uygulanan seçenek. Bilhassa eşya haczi gibi konulara gelen yasakların ardından zorunlu borç tahsili için en etkili ve güvenilir yöntem diyebiliriz sanırım.

2021 e-Haciz Kaldırma İşlemleri

e-Haciz, mahkemeye taşınmış olan borç için yasal olarak uygulamaya konan bir uygulamadır ve dolayısı ile bunun aksini iddia edecek şekilde herhangi bir yasal adım atmanız çok da sağlıklı olmaz. e-Haciz işlemi başladı ise size gönderilen borç tebligatlarına vs. yanıt vermemiş ya da sözleşme yaptığınız borcu ödememişsiniz demektir. Yani sulh yoluna gitmeden devlet, herhangi bir şekilde bu haciz yöntemini uygulamaya sokmuyor demek de yanlış olmaz.

e-Haciz kaldırma işlemi için vergi dairelerine gitmelisiniz. Vergi daireleri, bu anlamda borcunuzun tamamını detayları ile sözleşmeler dahil olmak üzere görebilir. Borcun tamamını kapamadığınız takdirde ise haciz kaldırma işlemi yapılmaz. Tabi ki bu borcun tamamından kastımız da anapara tutarı olarak dikkatleri çeker. Dolayısı ile borcun anapara kısmının tamamını ödemek zorundasınız. Vergi dairelerine bunun için gerekli başvuruyu yapmanız yeterli olacaktır.

2021 e-Haciz Ne Kadar Sürede Kalkar?

E-Haciz İşlemi Kaç Günde Kalkar? Gereken yerlere ödemelerinizi tamamladıktan sonra E-Haciz bloke işleminiz 1 ya da 2 gün içerisinde sonlandırılmaktadır. E-Haciz işleminizin acil bir şekilde sonlandırılmasını ve acilen blokenin kaldırılmasını istiyorsanız, ilgili kurumunun müdürüne veya müdür yardımcısına başvurarak 1-2 saat içerisinde E-Haciz bloke işlemini kaldırabilirsiniz. E-Haciz kaldırma işlemi elektronik ortamda gerçekleştirileceğinden, talebinizi ilettikten kısa bir süre içerisinde blokeniz sonlandırılır.


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.