Vergi ve Güncel Haber Portalı

2021 Vergi Takvimi

2021 Vergi Takvimi

Bugün ki makalemizde 2021 vergi takvimi ile alakalı olarak sizlere bilgiler sunacak ve fikir edinmeniz için elimizden geleni yapacağız. Bildiğimiz gibi devlet, vergi ödemeleri konusunda son derece katı tutumlar içerisinde ilerliyor ve şirketlerin yasakları delmesini engelliyor. Özellikle de ülkemiz, vergi ile geçinen bir ülke olması nedeni ile devletin bireysel ve kurumsal farketmeksizin vergiler ile alakalı olarak cezai tutumları da çok ciddi.

Vergi takvimi neden önemlidir? Devlet, şirketlere ödeyecekleri vergi dönemlerini çok ciddi bir zaman öncesinden sunar ve plan programını da bu ödemelere göre yapar. Devlet, Maliye Bakanlığı nezdinde gelirini de hesaplar ve bu gelirin farklılıklarını da analiz ederek kontrol yapar diyebiliriz sanırım. Şimdi öncelikle genel tanımlar ile alakalı olarak da sizleri bilgilendirme yoluna gideceğiz.

Vergi Takvimi Nedir?

Vergi takvimi, devletin önceden belirlediği ve firmalardan vergi türüne göre belirli zamanlara yayarak topladığı vergilerin net tarihlerini belirleyen unsurdur.

Vergi ile alakalı olarak hazırlanan bu takvim, bir sene içerisinde 12 aya yayılarak alınır. Tarihi kesin olmayan vergi türleri öne çekilebilir ya da sonraki bir tarihe atılabilir. Bu takvim neden önemlidir? Şirketlerin tamamı, vergi ödemelerinin ne zaman olacağını bilir ve bu anlamda herhangi bir sorun yaşamamak için gardını buna göre alarak değerlendirme yapar demek de yanlış olmaz sanıyorum. Vergi takvimlerinin incelenmesi de bu alanda dijital olarak da fark yaratır. Şimdi sizlere 2021 yılına ait vergi takviminin an itibari ile belli olan birimlerini sunacak ve fikir edinme yoluna gideceğiz.

2021 Vergi Takvimi ve Planlaması

Tabi ki bunu incelediğimiz zaman henüz planlama tam olarak yapılmamış çünkü önümüzde 4 ay gibi uzun bir süre var. Ancak devlet, firmaların önemli vergi kalemlerinde hazırlıklı olabilmesi için geleceğe yönelik olarak öncelikli planlarını yayınlamış. Bu makalemiz içerisinde ki vergi takvimi sürekli güncellenecek. Bunun için bu sayfayı SIK KULLANILANLAR sekmesine ekleyerek dilediğiniz zaman ziyaret edebilir ve detayları analiz etme şansına sahip olabilirsiniz. Hemen başlayalım.

2021 Ocak Vergi Takvimi

2021 Şubat Vergi Takvimi

İlk Tarih Son Tarih Vergiler/Harçlar
01/11/2020 01/02/2021 Ekim 2020 Dönemine Ait Elektronik Defter Beratlarının Yüklenmesi

2021 Mart Vergi Takvimi

İlk Tarih Son Tarih Vergiler/Harçlar
01/12/2020 01/03/2021 Kasım 2020 Dönemine Ait Elektronik Defter Beratlarının Yüklenmesi

2021 Nisan Vergi Takvimi

2021 Mayıs Vergi Takvimi

2021 Haziran Vergi Takvimi

2021 Temmuz Vergi Takvimi

2021 Ağustos Vergi Takvimi

2021 Eylül Vergi Takvimi

2021 Ekim Vergi Takvimi

2021 Kasım Vergi Takvimi

2021 Aralık Vergi Takvimi

 

Burada vergi takvimine dair ay planlamasını sizlere elimizden geldiğince sunacak ve fikir edinmenizi sağlayacağız. Devletin bu anlamda resmi internet siteleri aracılığı ile sizleri bilgilendirdiğini de net olarak söyleyebiliriz. BURAYA TIKLAYARAK, Gelir İdaresi Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden geçtiğimiz yıllara ait vergi takvimi planlamasını da sorunsuz bir şekilde analiz etme şansına sahip olabilirsiniz.

Bu makale sürekli olarak güncellenecektir. Gelir İdaresi Başkanlığı vergi planlaması zaman içerisinde yapılan eklemeler ile ciddi anlamda farklı farklı imkanlar sunulur. Bizde sitemiz içerisinde bu makalemizi sürekli güncellemek sureti ile sizleri vergi takvimi olarak bilgilendirme yoluna gideceğiz. Merak ettiklerinizi yorum alanlarımızdan bizlere sorabilir ve fikir edinme şansına erişebilirsiniz.


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.