Vergi ve Güncel Haber Portalı

2021 Vergi Zamları Netleşti Mi?

06.12.2020
28
2021 Vergi Zamları Netleşti Mi?

Bugün ki makalemizde çokça araştırılan konulardan birisi olan 2021 vergi zamları netleşti mi sorusuna yanıt vermek istiyoruz. Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası tarafından açıklanan yıllık enflasyon oranı resmen açıklandı. Buna göre de hem vergi zamları, hem de emekli ve memur maaşları zammı 2021 verileri ile alakalı olarak internet üzerinde yorumlar ortaya çıktı diyebiliriz.

2020 yıllık enflasyon oranı %14 olarak açıklandı. Aslına bakarsanız geçtiğimiz birkaç seneye nazaran bu çok ciddi bir rakam olarak dikkatleri çekiyor. Peki vergiler ve maaşlar bu enflasyon oranından ne derece etkilenecek? Bununla alakalı olarak bazı ekonomi platformlarında çok ciddi anlamda somut adımlar atılıyor. Bizde bu yorumları elimizden geldiğince sizlere sunacak ve fikir edinmenizi sağlayacağız.

2021 Emekli Maaş Zammı için Beklenen Oran %7,2

Enflasyon oranının açıklanması ile birlikte bu alanda uzun süredir yorumlar yapan kişilerin de hesaplamalar yaptığını biliyoruz. Nitekim 2021 emekli maaşı zammı ile alakalı olarak da ilk veriler internet üzerinde ki haber sitelerinde resmi olarak paylaşıldı. Buna göre bazı verileri sizin için derleme yoluna gittik.

2021 emekli maaşı ile alakalı olarak uzmanların beklediği tahmini zam oranı an itibari ile %7,2 olarak dikkatleri çekiyor. Bu, aslında birçok otorite tarafından kesin şekilde beklenen maaş zammı tahmini. Neler olacağını bekleyip göreceğiz.

2021 Memur Maaş Zammı için Beklenen Oran En Az %3,02 Enflasyon Farkı

Devlet memurları için 2021 maaş zammı ne kadar araştırması da ciddi manada yapılıyor ve ister istemez insanların en çok araştırdığı konulardan birisi olarak dikkatleri çekiyor. Devletin yaptığı açıklama ile birlikte memurlar, kesin olarak %3 zam alacakken bunun üzerine bir de yıllık enflasyon oranına göre en az %3,02 enflasyon farkı zammı alacak.

Yani şuan için kesin olmasa da 2021 memur maaşı zammı en az %6,02 olacak. Bu oran, komisyonların yapacağı toplantılar sonrasında ve Aralık ayı verilerinin de analiz edilmesi ile birlikte çok daha net bir şekilde ortaya çıkacak gibi görünüyor.

Vergi Zamları Beklemede

Maaş zamları hemen hemen kesinleştikten sonra insanların ister istemez vergi zamları ile alakalı olarak da çok ciddi bir merak içerisinde olduğunu biliyoruz. 2021 asgari ücret zammı kesinleştikten sonra yakın bir zaman dilimi içerisinde vergi zamlarının da kesinleşeceği beklenen bir detay.

Asgari ücret tespit komisyonu 04.12.2020 tarihinde ilk toplantısını yaptı. İkinci toplantı tarihi 15.12.2020 ve son toplantı tarihi ise 22.12.2020 olarak belirlendi. Bu toplantılar sonucunda asgari ücret zammı da kesinleşecek ve devlet bununla birlikte vergi yönetmeliğine dair detayları da kesin olarak açıklayacak.


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.