Vergi ve Güncel Haber Portalı

5 yıllık Ceza İndirimi 2018. Af Kimleri Kapsıyor-Kimleri Kapsamıyor 2018? KHK İle Neler Değişecek?

07.12.2017
282
5 yıllık Ceza İndirimi 2018. Af Kimleri Kapsıyor-Kimleri Kapsamıyor 2018? KHK İle Neler Değişecek?

5 yıllık Ceza İndirimi 2018. Binlerce mahkum ve mahkum yakınları 2017  yılı boyunca hükümetten gelecek müjdeli bir habere kilitlendi.Ancak,2017 yılının son günlerini yaşadığımız şu günlerde , bu müjdeli haber şimdilik gelmedi.Her yeni çıkan Kanun Hükmünde Kararname(KHK)’de mahkum ve yakınları kendileri ile ilgili yasanın olup olmadığını kontrol ediyor haklı olarak.Peki 2017 yılının böyle geçeceği düşünülürken 2018 yılında durum nasıl olacak? Mahkumlar için ceza indirimi olacak mı? Bu konuyla ilgili Adalet Bakanı Bekir BOZDAĞ ne düşünüyor? Detayları yazımızda bulabilirsiniz.

2018 Yılında Ceza İndirimi Olacak Mı?Bakan Ne Dedi?

5 yıllık Ceza İndirimi 2018.Geçtiğimiz günlerde ceza indirimi konusu Meclis gündemine taşındı.Bu defa sadece söylenti olan ceza indirimi konusu Adalet Bakanı Bekir BOZDAĞ’a soruldu.Bekir BOZDAĞ,  Ceza indirimi ya da denetimli serbestlik uygulamasında sürenin uzatılması konusunda bakanlığının bir çalışması bulunmadığını söyledi. Bu yönde bir düzenlemenin özellikle hafif suçlarda “tam cezasızlık” halini ortaya çıkaracağını söyledi. BOZDAĞ, “adil bir formül” aradıklarını da dile getirdi.Bu açıklamalar her ne kadar olumsuz olarak görünse de,15 Temmuz darbe girişimi sonrası hapishanelerdeki yoğunluk ve kamuoyu baskısı ile bu düzenlemenin 2018 yılında çıkacağını düşünmekteyiz.

5 Yıllık Ceza İndiriminden Kimler Yararlanacak 2018?

5 yıllık Ceza İndirimi 2018. Dediğimiz gibi ceza indirimi 2017 yılı uygulamaya konulmadı.2018 yılında bu konuyla ilgili kanun veya kanun hükmünde kararnameyle yürürlüğe girecek olan ceza indiriminden kimler yararlanacak?

-Öncelikle şunun belirtilmesi gerekmektedir.Uygulanacak olan  bu afltan, 1 Ocak 2016 tarihinden önce işlenen suçlar için yararlanma olacak. Yani bu tarihten sonraki suçlar kapsam dışı olacak.Ancak 2018 yılı için bu tarihin esnetilme olasılığı vardır.Eğer esnetilirse tarihin ileri bir tarihe çekilme durumu var.

–Bazı cezalar sonucu kişi 5 yıl ve daha fazla süreyle mahkum olabilir.Bu yasayla birlikte, 5 yıl ve daha az ceza alan mahkumlar için mahkumiyet sona erecek.Yani otomatik olarak beraat olacak.

– 5 yıllık indirimi, verilen her bir ceza için ayrı ayrı değil, toplam ceza üzerinden bir defaya mahsus olmak üzere yapılacak.
-Üst sınırı 5 yıl olan suçlarda, henüz takibata geçilmemiş ya da soruşturmasına girişilmemiş ve davası açılmamış dosyalarda ise davanın açılması ve kesin hükme bağlanması ertelenecek; varsa tutukluluk hali sona erecek.

-Haklarında yakalama, tutuklama, mahkumiyet kararı bulunup da firarda olan kişiler ise kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren üç ay içinde resmi mercilere başvurup teslim olmadıkları zaman bu düzenlemelerden yararlanamayacak.

Ceza İndiriminden Kimler Yararlanamayacak?

5 yıllık Ceza İndirimi 2018.Ceza indiriminden kimlerin yararlanamayacağı merak edilen konulardan birisidir.Bunlara değinecek olursak;

Terör suçları, cinsel istismar suçları, çocuk suçları,daha önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alınan suçlar bu aftan yararlanamayacak.Uyuşturucu suçlularının durumu ise henüz belli değil.

Ceza İndirimi Resmi Gazetede Yayınlandı Mı? 5 Yıllık Ceza İndiriminde Son Dakika

Ceza İndirimi Torba Yasada Var Mı? Mahkumların Bekleyişi Son Bulacak Mı?

 

 


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 7 YORUM
  1. EnCaN dedi ki:

    Yahu habere bak bir kere sen önce aylardır bakanlık yapan adamın adını öğren adalet bakanının artık bekir bozdağ olmadığını bir öğren işiniz gücünüz milletin duygularıyla oynamak yok af çıktı da çıkacak da yalan söylemek ne de kolay ortaya saçma sapan yazılar yazmayın

  2. ramazan dedi ki:

    kardeşim siz fasa fiso haberlerle insanları oyalamaktan vazgeçin bekir bozdağ gideli nakadar oldu sen 2yıl geriden gelen habercimisin ya siz haber nedemek biliyormusunuz laf olsun torba dolsun size lanet olsun kaldır şu yazını sen önce yazı yazmayı ören ne affı yok şu yararlanacak yok bu yararlanacak sanki yasayı sen çıkarıyorsun çakal

  3. fazli yaman dedi ki:

    ne guzel be turkiye suc isleyenlerin cenneti 8 yil once isyerime yapacagim parayi dolandirip kacip gidiyor isyerlemi kaybedip 8 senedir gitmedigim aramadim devlet kalmadi sonunda turkiyede buldum paralarimi yemis taylanda balide 4 sene sonra sadece 24 ay gibi komik bir ceza aldi 2 senedir de iceri almadilar cunku CHP li savci avukat akrabalari oldugu icin simdide adam af cikarsa aftan yararlanacakmis ne guzel be ! bu adam amerikada dolandiricilik yapmis yurt disi etmisler rusyadan pezevenklikten damga yemis yurt disi etmisler taylanda tutuklama karari var misirda onlarca kisiyi dolandirdi hep bu dolandirlan insanlari gordum konstum ustelik benden dolandirdigi paranin ufak bir kismini bedelli askerlik parasini odemis 35 sene asker kacagi olarak yasadi hepsinin cezasi 2 sene ben 1974 te turkiyede dogdugum icin ana vatanim diye gidip edirnenin karagac ucgeninde yunanistan sinirinda cok kotu sartlar altinda 20 ay ormanda askerlik yaptim o zaman ne guzel adale ne guzel hukuk devleti be

  4. sultan dedi ki:

    bazı mahkumlar içeride suşsuz olarak yatıyor af çıksada kurtulsalar

  5. Detccal dedi ki:

    Siz yarın af çıkarmasanız

    Pazar günü bittiniz YÖK oldunuz
    Size oy vermeyecegiz
    Bilgilerinize sunulur…..

  6. AYŞE dedi ki:

    fetö darbe yapanlar dışında silah görmeyip terörist ilan ettiğiniz kişiler yararlanmayacaksa mağduriyet kalkmayacaksa ki ençok hakedenler onlar hiç af olmasın o zaman

  7. Mahkum esi dedi ki:

    Lütfen uyusturucuyuda kapsama alin ceza indirimide 7 yil olsun.Akpde 2 yil hediye etsin kader mahkumlarina.Saygilarimla.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.