Vergi ve Güncel Haber Portalı

6736 Sayılı Yapılandırma Ödeme Süresi Uzatıldı

6736 Sayılı Yapılandırma Ödeme Süresi Uzatıldı

 Vergi Affı Ödeme Süresi Uzatıldı

Yapılandırma ödeme süresi uzatıldı. 6736 Sayılı Kanun kapsamında borçlarını yapılandıran kişilerin ilk ödeme ve peşin ödeme tarihi bilindiği üzere 30 Kasım  2016  tarihi idi. Daha önceki yazımızda bahsetmiş olduğumuz, yapılandırmadan yararlanıp 30 kasım tarihinde  taksit ödemesini unutan veya teknik nedenlerle ödeyemeyen mükelleflerin olduğunu ve büyük bir mağduriyet olduğunu ve sosyal medyada tepki olduğunu belirtmiştik. Konuyla ilgili önceki yazımıza ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Hangi Ödemeler Uzatıldı ?

Yapılandırma Ödeme Süresi Uzatıldı. 6736 Sayılı kanun kapsamında Borçlarını Yapılandıran ve yapılandırma sırasında peşin ödeme seçeneğini seçen mükelleflerin ödeme süresi  uzatıldı. 6736 Sayılı kanunun Ortak hükümler başlıklı 10. maddesinin 6 numaralı   bendi ne göre “Bu Kanuna göre ödenmesi gereken taksitlerin ilk ikisi süresinde ödenmek koşuluyla, kalan taksitlerden; bir takvim yılında iki veya daha az taksitin, süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi hâlinde, ödenmeyen veya eksik ödenen taksit tutarlarının son taksiti izleyen ayın sonuna kadar,”maddesi gereğince uzatıldı.

Hangi Tarihe Kadar Uzatıldı ?

6736 Sayılı kanun kapsamında 25 Kasım tarihine kadar yasa başvurusu yaparak PEŞİN ÖDEME seçeneği seçenler için ödeme süresi uzatıldı.

altı,dokuz,on iki ve on sekiz  Taksit seçeneği seçip ilk ödeme tarihi olan 30 kasım 2016 tarihini kaçıranlar için  herhangi bir düzenleme gelmedi.

Konuyla İlgili Açıklama hangi Kurumdan Geldi?

Yapılandırma Ödeme Süresi Uzatıldı.  Vergi yapılandırılmasından yararlanıp peşin Ödeme seçeneği seçenler için süre uzatımı ile ilgili açıklama 02/12/2016 tarihinde Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından duyuruldu.

Yapılandırma Ödeme Süresi Uzatıldı

Yapılandırma Ödeme Süresi Uzatıldı

Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı Tarafından  Yayınlanan Duyuru Aşağıda ki Gibidir.

 

 

 

 

 

 

 

Gelir İdaresi Bakanlığından Resmi Açıklama Geldi mi?

6736 Sayılı kanun kapsamında borçlarını yapılandırıp peşin ödeme seçeneği seçip 30 kasım 2016 tarihinde ödeme tarihi kaçıranların ödeme süresini 31/12/2016 tarihine kadar uzatıldığına dair. Konuyla ilgili resmi açıklama Gelir İdaresi Başkanlığından henüz yapılmadı.

Ödeme Süre Uzatılmasından  Faydalanmak için Başvuru Yapılması Gerekir mi?

Yapılandırma Ödeme Süresi Uzatıldı.  Peşin ödeme seçeneğini seçip 31/12/2016 tarihine kadar ödeme yapmayı düşünenler herhangi bir yere bir başvuru yapmadan vergi dairesi veznelerinden, anlaşmalı bankalardan ve de internet üzerinden yatırılabilir. Ödemelerinizi gerçekleştirmek için son günü beklemeden ödeme yapmanız sizin yararınıza olacaktır.

 


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 30 YORUM
  1. abdullak dedi ki:

    sayın maliye bakanım peşin ödeme süresi uzatıldı.taksitle ödeme süresi neden uzatılmadı.her mükellef eşit değilmi.ayrımcılıkmı var peşin ödemek isteyenler zaten kazanacağını kazanmış kasasında parası olan insanlar.devletimize ödeme yapmamış paraya para kazanmışlar şimdi indirimli ödeyeceklerdir.taksitle ödemek isteyenler ise geçim sıkıntısı yaşadığı için ödeyemeyerek borçlanmış kişilerdir. iler ki günlerde çalışarak kazanıp yemeden içmeden kısıp ödeyecek kişilerdir sizlerden istirhamım 6736 sayılı kanun ödeme süresinin 1 hafatalık ödeme hakkı verilecek düzenleme yapmanızdır.inşallah vicdanınız bizi duyar teşekkürler.

  2. vedat dedi ki:

    bu nasıl maliye bakanı ya…? insanları mağdur edip egosunu mu tatmin ediyor? yok gece 00.00 a kadar uzatıldı. yok peşin ödemeler uzatıldı taksitli ödemeler uzatılmadı? bu nasıl iştir ya. yazık bu millete insanlara tahsilat politikası uygulanıyor. Daha Ak partiye oy falan vermem yaa. adam dalga geçiyor resmen

  3. nizam öztürk dedi ki:

    30 kasımda saat 24 kadar vergi dairsinde bekledik ödme yapmdık memura sorduk ne olcak bşu cavbı verdi bir şey olmaz yarın ödersiniz iki taksit ödmsen ozaman bozlur çünkü sistem bir gidyor bir geliyor eyer biz devlet memurna givenmiyceksek kime ginvecek biz mağduruz sayın bakanım bize bir şanas verin her kes mağdur

  4. abdullah dedi ki:

    allah büyüktür sayın maliye bakanımız sizlerden sadece bir gün istiyoruz gerçekten mağdur olduk 1.taksiti ödemek için can attık ama sistemler arızalı idi ödeyemedik lütfen bizi anlayınız ne olur bir gün verseniz sizi rencide mi ederler allah aşkına bizlere acıyınız sizden devlete zarar vermenizi istemiyoruz hem devlet kazansın hem vatandaş .bizler yani vatandaşlar olmasa sizlerin orada ne işi var vatandaş olamaz ise devlette olmaz siz vatandaşı batırmak mı istiyorsunuz vatandaşlar batarsa devlette batar umarım bizleri anladınız allah bile kullarını af ediyor sizde bizleri af edin hatamızı telef edelim

  5. Çağlar Can dedi ki:

    Yalnız bir sorun var ben yapılandırmada taksitli ödemeyi seçtim ve son ödeme tarihini kaçırdım. Bu haberi duyunca hemen gittim taksidimi ödemek için. Fakat yetkili arkadaşlar sadece en başta peşin ödemeyi seçen mükelleflerin faydalanabileceğini söylüyorlar. Tamam o zaman taksitli seçeneğimi peşin olarak değiştirelim diyorum. Malesef öyle bir işlem yapılamıyor diyorlar. Buradaki tezatın mantıklı bir açıklaması da gelecek mi ??

    1. Vergi Hocası dedi ki:

      Değerli okurumuz aldığımız bilgiler, meclis görüşmeleri ve büyük illerin Mali müşavir odalarının baskısı sebebiyle 31 Ocak 2017’ine tarihine kadar bir düzenleme olacağı yönünde konuyla ilgili bizi takipte kalın.

      1. Cuneyt dedi ki:

        Ben borcumu yapilandirdim fakat ikinci taksidim ( 31 ocak)2. Taksit günü geldiğinde peşin odersem indirimden yararlanabilecekmiyim

        1. Vergi Hocası dedi ki:

          Peşin ödeme İndiriminden Yararlanma imkanınız bulunmamaktadır. Çünkü Peşin ödeme indirim 30 Kasım 2016 tarihine kadar yapılacak ödemeler için geçerliydi. Siz 31 Ocak 2017 tarihinde kalan taksitlerin tamamını öderseniz Katsayı tutarı ödemekten kurtulmuş olursunuz. Katsayı tutarları Elinizde Vergi Dairesi tarafından verilmiş ödeme planı varsa ayrıntılı olarak gösterilmektedir. Ödeme planı elinizde yoksa İnternet üzerinden Ödeme planına ulaşırsanız. katsayı tutarlarını görebilirsiniz.

  6. Fahri Ergün dedi ki:

    Taksitli ödeme seçeneğini seçenler için de bir kolaylık gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben de diğer birçok mağdur arkadaş gibi peşin ödemeyi teklif ettim ancak sistemin buna izin vermediği ve yapılacak bişeyin olmadığı cevabıyla karşılaştım.
    Sonuçta devlete olan borcunu ödemek için benim durumumda birçok insan var ve bu iyi niyetin devletimiz tarafından da anlaşılmasını ve acilen ve hatta mümkünse yılbaşından önce bizlere de bir kolaylık sağlanmasını talep ediyoruz… saygılar.

    1. Vergi Hocası dedi ki:

      Değerli Okurumuz Kesin olmamakla birlikte ödemelerle ilgili bir düzenleme olacağı düşüncesindeyiz. müjdeli haber için sitemizi takip ediniz.

  7. Hasan Hüseyin Aydemir dedi ki:

    6736 Yapılandırma ile ilgili basında çıkan haberler ”Borçların bir takvim yılı içerisinde, ikiden fazla ödenmemesi veya eksik ödenmesi durumunda yapılandırma hakkı kaybedilecek. Başka bir deyişle iki taksiti art arda ödemeyenin yapılandırma hakkı son bulacak. ” şeklinde idi. İmkan olmadığı için 1. taksidi gününde ödeyemedim. Sonra sürekli uğraşıyorum. Fakat ödeme yapamıyorum. Vergi Dairesine gittim olmadı. İnternet üzerinden deniyorum olmuyor.
    Yapılandırma ödemesinin taksitli kısmınında 2. bir ödemeye açılması gerektiğini Yetkililerimize arz ediyorum.

  8. Tuncay dedi ki:

    İlçede yaşıyorum param da son gün gelecekti fakat biraz geç geldi bu yüzden sabah erkenden gittiğımde paramı yatıramadım yatırmak istiyorum bu yüzden bi şans verilmesini istiyorum.

  9. gökhan dedi ki:

    vergi yapılandırmasının ilk taksitini ödemeyip kaçıranlar için süre mayıs sonuna kadar uzatıldı.

  10. Eray dedi ki:

    Mayıs sonuna kadar uzatıldı yorumu gerçekmidir ? Öyle ise ne yapmamız gerekiyor .?

    1. Emre ÇELİK dedi ki:

      evet doğrudur. ancak resmi gazetede henüz yayınlanmadı.dilerseniz konuyla ilgili(karşılaştırmalı ödeme süreleri) yazımızda hangi taksitin ne zaman ödeneceğine bakabilirsiniz.

      1. Eray dedi ki:

        bilgi için çok teşekkürler . şimdi siteye girip kaçırdığım taksidi ödemek istediğimde ihlal hatası alıyorum .31 ocaktaki 2.taksitle beraber internetten ödeyebilirmiyiz yoksa vergi dairesinemi gitmek gerek .

        1. Emre ÇELİK dedi ki:

          BU YASANIN DA RESMİ GAZETEDE YAYINLANMASI GEREKİYOR.YASA MECLİSTEN GEÇTİ ANCAK,RESMİ GAZETEDE YAYINLANMADIĞINDAN İNTERNET SİTESİNDEN VEYA VERGİ DAİRESİNDEN ÖDEME YAPAMAZSINIZ.SİSTEMLER ŞU AN BUNA UYGUN DEĞİL.

        2. Emre ÇELİK dedi ki:

          BU YASANIN DA RESMİ GAZETEDE YAYINLANMASI GEREKİYOR.YASA MECLİSTEN GEÇTİ ANCAK,RESMİ GAZETEDE YAYINLANMADIĞINDAN İNTERNET SİTESİNDEN VEYA VERGİ DAİRESİNDEN ÖDEME YAPAMAZSINIZ.SİSTEMLER ŞU AN BUNA UYGUN DEĞİL.

  11. Eray dedi ki:

    tekrar teşekkür ederim .Yayınlandığında bilgisi olanlar burdan paylaşırsa sevinirim tekrar ödemeyi kaçırmayalım .

    1. Emre ÇELİK dedi ki:

      BİZ YİNE SİZLERİ BİLGİLENDİRİR OLACAĞIZ. TAKİPTE KALIN.

  12. süleyman dedi ki:

    torba yasayla, 1. taksidi 30 kasım 2016 da ödemiş olup da diğer taksitleri peşin ödemek isteyenler, ilk baştaki peşin ödeme indirimlerinden faydalanabilirler mi?

    1. Emre ÇELİK dedi ki:

      yasada bu konuyla ilgili herhangi bir hüküm bulunmayabilir.Vergi Dairenizle görüşmenizi tavsiye deriz.

  13. Eren dedi ki:

    Yapılandırma yapılmayacakmı ?

    1. Emre ÇELİK dedi ki:

      mevcut yapılandırmalar devam edecek. sadece ödeme zamanları 4’er ay olarak ertelendi.

  14. Eray dedi ki:

    merhaba

    af çıktı sanırım , yararlanabilmek için başvurumu yapacağız ? ne yapmamız gerekiyor bilgisi olanlar paylaşabilirmi .

  15. Eray dedi ki:

    bu konuda bilgisi olan yokmu

  16. Eray dedi ki:

    Merhabalar ,

    yapılandırmam devam ediyor borclarımı taksit ile ödüyorum .Arabamı satarken borcu yoktur kağıdı alabilirmiyim araba satışıma engel olurmu?.Konu çok önemli yardımcı olabilirseniz sevinirim .

    1. Emre ÇELİK dedi ki:

      eğer vadesi geçmiş ödememiş borcunuz varsa borcu yoktur kağıdı alamazsınız.Ancak, taksitlendirme yapmış ve borcunuzu zamanında ödüyorsanız borcu yoktur kağıdı alabilirsiniz.Dolayısıyla, gecikmiş taksitiniz yoksa araç satışını yapabilirsiniz.

  17. Eray dedi ki:

    Emre Bey , Teşekkür ederim .

    1. Emre ÇELİK dedi ki:

      bizler teşekkür ederiz

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.