Vergi ve Güncel Haber Portalı

7143 Vergi Yapılandırma Borç Ödemesi Nasıl Yapılır?

7143 Vergi Yapılandırma Borç Ödemesi Nasıl Yapılır?

Bugün ki makalemizde sizlerle birlikte 7143 vergi yapılandırma borç ödemesi nasıl yapılır sorusuna yanıt vererek detayları analiz edeceğiz. Türkiye, her zaman söylediğimiz üzere gelirlerinin çok önemli bir kısmını vergiler üzerinden alan bir hukuk devleti. Her bireyim ve işletmenin devlete karşı vergi yükümlülükleri olduğunu bildiğimiz zaman aslında ne gibi yükümlülükler altında olduğumuzu da öğrenmek çok zor olmasa gerek.

7143 sayılı vergi yapılandırma kanun tasarısı ile birlikte devlet, maddi durumu zorda olan ve vergilerini ödeyemeyen vatandaşlar için esnek ödeme planları sunuyor. Bu planları sunarak da herkes için kolaylık olması gibi insanlardan borçların daha rahat bir şekilde tahsil edilmesine yönelik de adımlar atıyor diyebiliriz.

7143 Sayılı Kanun Nedir?

7143 sayılı kanun, devlet tarafından vergi borçlarını taksitlendirmeye yönelik olarak çeşitli kural bütünleri ile hazırlanmış olan anayasa maddesidir.

Günümüz hükümeti, başa geldikten sonra ilk öncelikle vergi borcu olan vatandaşlara yönelik olarak çıkardığı telafi yasaları ile birlikte uygulama yapma yoluna gitti. 7143 sayılı kanun ile birlikte de vergi borçlarını ödemekte zorlanan kişilerin bu anlamda esnek ödeme planları ile daha rahatlaması sağlandı. Tabi ki devlette bu sayede borçlarını en azami şekilde alma yolunda da somut adımlar attı. Dolayısı ile günümüzde fazlası ile başvurulan ve tercih edilen bir vergi yapılandırma hizmeti diyebiliriz.

7143 Sayılı Vergi Yapılandırması Nasıl Yapılır?

Vergi borcunuza ilişkin olarak yapılandırma ile alakalı tüm işlemlerinizi öncelikli olarak Gelir İdaresi Başkanlığı birimlerine giderek yapmalısınız. Ancak zaman içerisinde Hazine ve Maliye Bakanlığı nezdinde yapılan atılımlar ile tüm sistem otomatiğe bağlandı ve artık İnteraktif Vergi Dairesi hizmetini kullanma gibi bir imkanımız var.

İnteraktif vergi dairesinin sistemine bilgisayarlarınızdan e-Devlet şifre bilginiz ile sorunsuz bir şekilde giriş yapabilirsiniz. Akabinde yaptığınız giriş işleminin ardından herhangi bir sorun olmaksızın borçlar kısmından yapılandırma talebi gönderebilirsiniz. Birden çok borcunuz var ise ya da yüksek meblağ içeren borçlara sahipseniz bizzat giderek vergi daireleri nezdinde ıslak imzalı olarak dilekçe doldurmanız gerekiyor.

Bu dilekçenin ardından 30 günlük bir inceleme süreci kendisini gösterir. Bu süreçte gelir durumunuz, üzerine kayıtlı taşınır ve taşınmaz malların durumu gibi birçok farklı unsur devlet tarafından değerlendirilir. Borcunuzu ödeyecek durumda olduğunuz değerlendirilebilir ve tam da bu noktada ne olursa olsun vergi borcu yapılandırması alamazsınız. 7143 sayılı kanun içerisinde de bu madde aynen bu şekilde geçmektedir.

Ancak durumunuzun zorluğu devlet nezdinde de onaylanması halinde birden çok vergi ödemesi için dahi taksitlendirme işlemi yapabilirsiniz. Devlet bir ay ödeme, bir ay ödememe şeklinde yaptığı esnek plan ile birlikte insanlara ciddi manada olumlu seçenekler sunuyor. Hal böyle olunca da vergi yapılandırmasına ilişkin olarak sürecin en önemli safhalarını zaten otomatik olarak geçmiş bulunuyorsunuz.

7143 Sayılı Vergi Borcu Yapılandırması Taksit Ödemesi Nasıl Yapılır?

İnteraktif Vergi Dairesi sistemi burada imdadınıza yetişiyor. Herhangi bir şekilde banka kuyruklarında ya da vergi dairesi kuyruklarında beklemek zorunda değilsiniz. Sisteme kişisel e-Devlet bilgileriniz ile giriş yapmanız durumunda herhangi bir sorun olmaksızın yapılandırılmış vergi borcunuzu ödeme imkanınız olur.

GİB (Gelir İdaresi Başkanlığı) resmi internet sitesi üzerinden de 7143 sayılı yapılandırılmış vergi borcu taksit ödemesi sorunsuz bir şekilde yapılır. Bunun dışında banka hesaplarınızdan da üzerinize kayıtlı vergi ödemesi yapabiliyorsunuz. Bunun dışında herhangi bir işlem ya da mücadeleye gerek kalmayacak.


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.