Vergi ve Güncel Haber Portalı

Ehliyet Yenileme Ücretleri Ne Kadar Olacak?

13.12.2016
146
Ehliyet Yenileme Ücretleri Ne Kadar Olacak?

Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde yapılan son  değişiklikle, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren sürücülerin ellerinde bulunan ehliyetler, yeni sürücü ehliyetleriyle değiştirilmeye başlandı.Bu kapsamda, 1 Ocak 2016’dan önce alınan yaklaşık 24 milyonu bulan sürücü ehliyetleri,  31 Aralık 2020’ye kadar mutlaka yenisiyle değiştirilmesi gerekiyor.Peki bu değiştirilme işlemi nasıl yapılacak?Ehliyetlerin değiştirilmesi için sürücülerin öncelikle başvuruda bulunmaları ve değişim için gerekli evrakları tamamlaması gerekiyor.

başvuru nasıl yapılacak?

Sürücüler, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi sitesi olan EGM üzerinden başvuru yapabiliyor. EGM Resmi Web sitesine giren ehliyet yenilemek isteyen sürücüler , ehliyet randevu ekranına ulaşarak başvuru sürecinin ilk adımı olan randevu adımına giriliyor. Randevu sayfası üzerinden sürücüler için  uygun olan günler ve saatler listeleniyor. Randevu tarihi ve saati seçilerek sizden istenen kişisel bilgilerinizin eksiksiz olarak girilmesi gerekiyor.Eğer yanlış gün veya saat seçilirse bunun değişimi ve iptali de yine  başvuruda girildiği gibi EGM’nin web sitesi üzerinden yapılıyor.

2017’de ehliyet ücreti artacak mı?

Son zamanlarda sosyal medya kullanıcıları bilirler; 2017 Ocak ayından itibaren sürücü sağlık raporlarının Devlet Hastanelerinden 350-400 Tl’ye alınması gerektiği yönünde haberler paylaşılıyor.Bu haberlerin tamamen gerçek dışıdır ve bizzat yetkililer tarafından da yalanlanmıştır.Sürücü sağlık raporları yine aynı şekilde 3 farklı yoldan, Aile Hekimliği, Devlet Hastaneleri veya Özel Hastanelerden alınmaya devam edilecektir.

başvuru için gerekli evraklar nelerdir?

Başvuru için randevu alındıktan sonra aşağıdaki belgeler elden direkt olarak götürülmeli ve yeni sürücü belgesi alınmalıdır.

1. Eski sürücü belgesi

2. Nüfus cüzdanı, Pasaport veya Avukatlık Kimliği

3. Sürücü sağlık raporu

4. 15 TL ücret (Bunun 13 TL’si değer kağıt bedeli ve 2 TL’si vakıf katılım payı) bedelinin vergi dairelerine veya anlaşmalı bankalara yatırıldığına dair makbuz.

5. 2 adet vesikalık fotoğraf (5×6 ebatında ve arka fon beyaz olmalı.)fotoğrafçıya söylerseniz o bilir.

6. Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan.

Konuyla ilgili soru sormak için tıklayınız.

Emniyet Genel Müdürlüğü web sitesine girip randevu almak için tıklayınız

 

 


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.