Vergi ve Güncel Haber Portalı

Hayvan Kesim Desteklemeleri 2018.Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvana Ne Kadar Destek Verilecek 2018

03.12.2017
220
Hayvan Kesim Desteklemeleri 2018.Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvana Ne Kadar Destek Verilecek 2018

Hayvan Kesim Desteklemeleri 2018. Geçtiğimiz günlerde hükümet yetkilileri et fiyatlarının yüksek oluşundan dolayı ,buna önlem olarak bazı tedbirleri hayata geçirmişti. Bu tedbirler sayesinde de vatandaş ucuz et yemeye başladı. Belki kurbandan kurbana evlere giren et, bu uygulamadan sonra hemen hemen her eve girmeye başladı. Ancak tüketici için olumlu olan bu uygulamadan üreticiler memnun değildi. Çünkü, hayvan besleme maliyetinin yüksek oluşu,hayvan yetiştiricilerini zorluyordu. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, hayvan yetiştiricileri için de gerekli düzenlemenin yapılacağını söylemişti.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN da bu müjdeyi geçtiğimiz gün verdi. Peki hayvan yetiştiricilerine ne kadarlık kesim desteği yapılacak? Uygulama ne zaman başlayacak? Detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvana Ne kadarlık Kesim Desteği Verilecek?

Hayvan Kesim Desteklemeleri 2018. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Kongresini gerçekleştirdiği Kars’ta önemli açıklamalarda bulundu.Bu açıklamalardan birisi de hayvan yetiştiricileri ile ilgiliydi. Partisinin 6. Olağan İl Kongresinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükbaş ve küçükbaş hayvan sahiplerine müjdeyi verdi. ERDOĞAN, “Türkiye uzun zamandır et fiyatlarının yüksek olduğunu tartışıyor. Kars hayvancılık bakımından yüksek potansiyele sahiptir. Şimdi bir kişi 50 baş hayvan bakıyorsa bunların kesime gidişinde her biri için teşvik verecek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız. 1 Ocak’tan itibaren küçükbaş hayvanlara 25 TL, büyükbaş hayvanlara 250 TL destek verilecekdedi. Yani, hayvan kesimine giden birisi, 1 ocak 2018 tarihinden itibaren hayvan başına bu destekten yararlanacak.Bu müjdeyle birlikte, tüketiciler kadar hayvan sahipleri de sevinmiş oldu.

Et Fiyatlarında İndirime Gidilmişti?

Hayvan Kesim Desteklemeleri 2018. Geçtiğimiz günlerde et fiyatlarında kayda değer biçimde indirime gidilmişti.Bu indirim sonrasında ise, dana kuşbaşının fiyatı 31 TL, dana kıymanın fiyatı ise 29 TL olmuştu.Bu indirim ilk başlarda BİM ve A 101 mağazalarında olurken , sonralarında ise diğer mağazalarda da yaygınlaşmıştı.Şimdi, çoğu büyük marketler ve kasaplarda rekabete ayak uydurmak için bu indirimi uyguluyor.

Üretici Hayvanı Et ve Süt Kurumuna Kestirecek

Hayvan Kesim Desteklemeleri 2018. Cumhurbaşkanı ERDOĞAN’ın vermiş olduğu bu müjdeden sonra üreticilerin aklında soru işareti olmuş olabilir Acaba, nereye kesim yapılırsa bu destekten yararlanılacak? Ödemeler nasıl alınacak?bu sorulara şöyle cevap verebiliriz. Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref FAKIBABA, bir televizyon kanalına verdiği röportajda,“Yerli üretici hayvanını Et ve Süt Kurumu’nda kestirirse ona 250 lira destek verilecek” dedi. Buradan da anlaşılacağı üzere, sadece Et ve Süt Kurumu’nca  yapılacak kesimlerde destek verileceğini söyleyebiliriz. Ödemelerin ise nasıl olacağı konusunda net açıklama yapılmadı.

Çiftçiye Müjde Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatif Borçlarını Ertelendi Kanun Resmi Gazetede Yayınlandı

 


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.