Vergi ve Güncel Haber Portalı

İŞKUR Üye İşyeri Nasıl Olunur? Şartları ve Avantajları 2020

İŞKUR Üye İşyeri Nasıl Olunur? Şartları ve Avantajları 2020

Bu makalemizde sizlerle birlikte İŞKUR üye işyeri nasıl olunur, şartları ve avantajları 2020 güncel verilerini elimizden geldiğince sunacağız. Türkiye, özellikle her geçen gün büyüyen bir ekonomi olarak devlet kanadından somut adımlar ile ilerliyor. İşveren ve iş arayan arasında ki dengesizlik bundan önceki dönemde ciddi anlamda fark yaratıyordu. Ancak günümüzde bu ara ciddi anlamda kapandı ve devlet artık her anlamda ilgi çekici seçenekler üzerine eğilim gösteriyor diyebiliriz sanırım. İŞKUR üye işyeri olmak, sağlıklı istihdam ve devletten destek alabilmek için çok önemlidir. Bu anlamda merak edenler için elimizden geldiğince kapsamlı bilgiler sunma yoluna gideceğiz.

İŞKUR Üye İşyeri Nedir?

İŞKUR üye işyeri, devletin maddi desteği ve nitelikli eleman önerileri ile istihdam sağlayan ve işçi ihtiyacını gideren üye işyerleri olarak dikkat çeker.

İŞKUR (Türkiye İş Kurumu), zaman içerisinde istihdamı desteklemek ve işsizliğin önüne geçebilmek için ciddi anlamda somut adımlar attı. Türkiye geneline baktığımız zaman bundan birkaç sene öncesinde işsizlik oranı çok yüksekti. Ancak günümüzde İŞKUR mesleki eğitim kursları gibi imkanlar ile nitelikli hale gelen insanlar, yine İŞKUR imkanları ile meslek edindiriliyor. İŞKUR üye işyerleri, kısa bir zaman dilimi içerisinde istihdam anlamında kuruma destek olarak kendileri de aslında devletten maddi destek alarak bu anlamda ki giderlerini ciddi şekilde kontrol altına alıyor. Şimdi tabi ki daha kapsamlı seçenekler konusunda sizleri bilgilendireceğiz.

İŞKUR İşveren

İŞKUR Üye İşyeri Olma Şartları Nelerdir?

İŞKUR üye işyeri olma şartları 2020 yılında farklılık göstermedi ancak birçok kişi bu anlamda net olarak bilgi sahibi değil. Tabi ki işveren statüsünde bu imkanları değerlendirebilmek için devletin yasalarına da tamamen uymanız gerekiyor. Devlet, sizlere yönlendirdiği işçileri işe almanızı taahhüt etmenizi bekler. Bununla birlikte işe alacağınız kişileri de yine işveren istihdam desteği gibi imkanlardan yararlanabilmeniz için iyi imkanlar sunulur. İŞKUR üye işyeri olma şartları 2020 yılında aşağıdaki gibi sıralanabilir;

  • Öncelikle en az 5 işçi istihdam eden bir işletme olmanız gerekir.
  • Bununla birlikte vergilerinizi düzenli ödeyen vergi mükellefi olmak durumundasınız.
  • İŞKUR işveren programlarından eğitim alma zorunluluğu söz konusudur.
  • İŞKUR’un sizlere yönlendireceği nitelikli kişileri değerlendirme zorunluluğu olmasa da mutlaka görüşmelere iştirak etmeniz gerekir.
  • İŞKUR çalışan desteğinden faydalanabilmek için her sene belirli bir kota vardır ve buna uyulmak zorundadır.
  • Tüzel ya da gerçek kişiler için herhangi bir sicil anlamında olumsuzluğun olmaması gerekir.

Bu kurallar özellikle İŞKUR nezdinde ciddi anlamda aranır. Kayıt aşamasında da yine İŞKUR merkezleri tarafından talep edilen evrakları eksiksiz bir şekilde teslim etmeniz gerekir. Yapılacak araştırmalar sonucunda üyeliğiniz uygun bulunur ise sorunsuz şekilde sisteme kaydınız desteklenir.

İŞKUR Üye İşyeri Olmanın Avantajları Nelerdir?

Öncelikle devlet ile ortak bir istihdam yapısı içerisine girersiniz. İŞKUR, günümüzde devletin işçi ve işveren arasında duran en önemli yapılarından birisidir. Türkiye geneline baktığımız zaman her geçen gün artan bir İŞKUR furyası da söz konusudur. Devlet, sunduğu maaş desteği ya da sigorta desteği konusunda İŞKUR ortaklarını baz alır ve bunlara avantaj sağlar. Bu da aslında şirketlerin çalışan giderleri konusunda en az %30’luk bir azalma anlamına geliyor demek yanlış olmaz sanırım. İŞKUR üye işyeri olmanın başlıca avantajları günümüz standartlarında değerlendirdiğimiz zaman aşağıdaki gibidir;

  • Devletin işverenlere sunduğu tüm katkılardan öncelikli olarak yararlanırsınız.
  • Maaş desteği, sigorta prim desteği ve girişimci desteği gibi imkanlardan da yine öncelikli olarak yararlanırsınız.
  • İŞKUR ilan sistemi sayesinde doğrudan nitelikli çalışanlara erişirsiniz.
  • İŞKUR meslek edindirme kurslarından çıkan yetkin kişileri öncelikli işe alma şansına sahip olursunuz.
  • Devletin uyguladığı vergi uygulamalarından çeşitli kampanyalar ile insiyatifli şekilde hareket edebilirsiniz.
  • Devletin kurumlara yönelik yardım kampanyalarında da yine önceliğe sahip olursunuz.

İŞKUR bir devlet projesidir ve her ne olursa olsun işçi ile işveren arasında hızlı bir bağ kurmak bu kurumun amacıdır. Dolayısı ile günümüzde İŞKUR imkanları sayesinde işçi alımı imkanlarını en iyi şekilde değerlendiren sistem bu sistemdir.


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.