Vergi ve Güncel Haber Portalı

Müjde Tüm Mükelleflere Devreden KDV İadesi Başlıyor 2018

Müjde Tüm Mükelleflere Devreden KDV İadesi Başlıyor 2018

  Hükümet vergisel yüklerin azaltılması ve Yatırım ortamının daha iyi olması içins önlemler alan ve teşviklerin bulunduğu bir vergi teşvik paketi daha Maliye Bakanı Naci AĞBAL tarafından Bakanlar Kuruluna sunulduğunu Hükümet Sözcüsü Bekir BOZDAĞ Tarafından açıklandı. Müjde Tüm Mükelleflere Devreden KDV İadesi Başlıyor 2018

İlk Kez Ev Alacaklara Faizsiz Kredi 2018.Torba Yasada Ev Alacaklar İçin Teşvikler Neler?

Bakanlar Kuruluna Sunulan Pakette Neler Var ?

      Müjde Tüm Mükelleflere Devreden KDV İadesi Başlıyor 2018.  Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir BOZDAĞ Bakanlar Kurulu Sonrası bir dizi açıklamlarda bulundu. Açıklamalarında Haziran ayında bir eylem planı hazırladıklarını ve bu eylem planında belirtilen hedeflerin % 90’nın yerine Getirildiğini belirtti.

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir BOZDAĞ Açıklamlarının başında  “180 tane eylem belirlendi. Bu eylemlerden bugüne kadar yüzde 90’ının tamamlandığını görüyoruz ki bu oldukça büyük bir başarıyı ortaya koymaktadır. 5 dakikada tapu devri yapılmasını öngören tapu işlemlerinin hızlandırılması, nüfus hizmetlerinin e-devlet üzerinden sunumunun yaygınlaştırılması, araç tescil işlemlerinin noterlere devredilmesi, taşeronda çalışan işçilerimizin kadroya alınması gibi önemli projeler hayata geçirilmiştir.” sözlerini söyledi.

Müjde Ücretli Öğretmenlere Sözleşme Geliyor 2018 Şartları Başvurular Ne Zaman ?

Devreden KDV İadesi Geliyor Tüm Mükellefler Artık İade Alacak

         Müjde Tüm Mükelleflere Devreden KDV İadesi Başlıyor 2018.Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bekir BOZDAĞ açıklamalarının devamında  Hükümet tarafından yeni bir paket hazırladığını söyledi. Açıklamaları sırasında “Ayrıca Maliye Bakanımız Sayın Naci AĞBAL vergi konularında önemli değişiklikler içeren bir reform paketini Bakanlar Kuruluna sunmuştur. Reform paketi mali yüklerin azaltılması ve piyasanın canlandırılması noktasında önemli değişiklikler içermektedir. Bunlardan bazılarını paylaşmak isterim. Mükelleflerin ileriye dönük dönemler için sonraki dönemden devreden KDV’sinin iadesine imkan sağlanıyor. ” sözleriyle devam etti.

Yeni Araç Alımında Hurda İndirimi. Kimler Yararlanacak? İndirim Ne Kadar Olacak?

 KDV İadesi Geciken Mükellefe Devlet Faiz Ödeyecek

           Müjde Tüm Mükelleflere Devreden KDV İadesi Başlıyor 2018. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bekir BOZDAĞ artık Kdv iadesi geciken mükelleflere devletin faiz ödemesi ile ilgili düzenlemenin yeni pakette belirtti. Bekir BOZDAĞ’ın konuyla ilgili olarak, ” 2018 yılı öncesi dönemlere ait iade edilmeyen KDV’nin iadesinin önü açılıyor. 3 ay içerisinde iade edilmeyen KDV’ye faiz ödemesi getiriliyor. Okul, hastane, yurt, huzurevi ve ibadethane yaptıran hayırseverlerin inşaat süresince imalat mal alım ve hizmet alımı karşılığında ödedikleri paralardan ve bütün bu alım satımlardan doğan alım satımlarının tamamına KDV istisnası getiriliyor. ” açıklamalarını yaptı.

2018 Basit Usul Beyanname Nasıl verilir Sekiz Bin Lira Muafiyet Nasıl Düşülür ?

İkinci El araç Alım ve Satımlarında Artık Sadece Arada Farktan KDV Alınacak

Müjde Tüm Mükelleflere Devreden KDV İadesi Başlıyor 2018. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bekir BOZDAĞ açıklamalarının devamında KDV ile ilgili vatandaşın lehine düzenlemelerin olacağını belirtti. Bekir BOZDAĞ Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamalarda,  “İşletmelerin birbirlerine yapılacak borçlar üzerindeki KDV yükü düşürülüyor. İkinci el gayrimenkul ve taşıt üzerindeki KDV matrahı daraltılıyor, vatandaşımızın lehine önemli değişiklikler getiriliyor. Ayrıca kat karşılığı inşaat yapan işletmelerin KDV matrahı da düşürülüyor.” sözlerini söyledi.

Ticari Araçlarda ÖTV. Ticari Araç Alımında ÖTV Kalkıyor. Şartları Neler?

 

 


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.