Vergi ve Güncel Haber Portalı

Nüfus Çalışanlarına Fazla Mesai Ücreti Geliyor 2017

05.01.2017
232
Nüfus Çalışanlarına Fazla Mesai Ücreti Geliyor 2017

Nüfus Çalışanlarına Fazla Mesai Ücreti Geliyor 2017. Maliye Bakanı Naci AĞBAL  bugun 05/01/2016 tarihinde Mecliste  Soru -cevap bölümünde  Nüfus Çalışanlarına mesai verilip verilmeyeceği ile ilgili sorulan bir soruya. …Böyle bir talebin İçişleri Bakanlığı tarafından geldiğini, bakanlık olarak bakanlar kurulunda olumlu görüş vererek Nüfus çalışanlarına mesai verileceğini belirtti.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü çalışanlarına fazla mesai ücreti Geliyor ?

Nüfus Çalışanlarına Fazla Mesai Ücreti Geliyor 2017. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü personeli 2017 yılında dağıtımına başlanan yeni çipli kimlik kartları nedeniyle bakanlar kurulu kararıyla mesai alabilecek. Maliye Bakanı Naci AĞBAL,TBMM’de meclis görüşmeleri devam eden Türkiye Cumhuriyeti emekli sandığı kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısının görüşmeleri sırasında soru-cevap bölümünde konuyla ilgili sorulan bir soruya verdiği cevapta  İçişleri Bakanlığı tarafından Nüfus çalışanlarına fazla mesai ile ilgili talep olduğunu bakanlık olarak olumlu baktıklarını ve bakanlar kurulunda olumlu karşılayacaklarını belirterek. Nüfus çalışanlarına 2017 yılında mesai verileceğini belirtti.

  Nüfus Çalışanları Ne Kadar Mesai alacak?

Nüfus Çalışanlarına Fazla Mesai Ücreti Geliyor 2017.

Bakanlar Kurulu kararı ile Ayda 50 saati ve yılda 300 saati geçmeyecek. Nüfus çalışanlarına verilecek mesai bu şekilde olacaktır.  2017  Yıl bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin Beş katını aşmamak kaydıyla fazla çalışma ücreti ödenecek.  2017 Yılında Fazla mesai ücretinin saat başı ücreti 1,83 TL olup her saat ödemesi beş kat şekilde yapılacaktır.  Kısacası bir saat fazla mesai için devlet tarafınıza 1,83X5=9,15  TL ödeme yapacaktır. Aylık olarak, 457,50 TL  gibi bir miktar nüfus çalışanlarının ellerine geçecektir.

Fazla Mesai Ödemelerinden Kesinti Yapılacak mıdır?

Nüfus Çalışanlarına Fazla Mesai Ücreti Geliyor 2017. Fazla Mesai Ödemelerinden Damga Vergisi Hariç herhangi bir kesinti yapılmayacaktır. Fazla mesai ödemeleri Gelir Vergisinden Muaftır.

Vergi Gelire Göre Mi Alınacak Konulu yazımız için TIKLAYINIZ

Annelere Müjde Çocuk Bakım Parası Geliyor Konulu Yazımız için TIKLAYINIZ


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Halil dedi ki:

    Biz burda işsizlikden kırılalım efendim. Millet maaşın üstüne birde fazla mesai ücreti ekle o da vergiden muaf olsun. Şirketler fazla mesai den kaynaklı vergi ödesin biz devlet olarak vergiden muaf tutalım yok öyle bir haksızlık

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.